Kontakt 180Grader.dk
19

Skrevet af Henrik Jensen 1368 dage siden - Direkte link

Mette Frederiksen vil da pålægge private arbejdsgivere en rotationsordning. Så kan de fyre deres "gamle" loyale medarbejdere, og ansætte folk der er i fare for at miste dagpengeretten. Så skræmmer man nemlig lige et par hundrede virksomheder mere ud af landet.

 

Eller vil hun nøjes med at gøre ovenstående i det offentlige. Så DJØFferne kan køre en sådan rotationsordning. Så kan personer der har kontakt med kommunen skifte sagsbehandler en gang om måneden, istedet for at have den samme i op til et halvt år - det bli'r også så ensformigt.

 

På den måde kan man bruge en masse tid på oplæring, og dermed skabe endnu flere jobs til private kursusudbydere. Vi har jo set, at effektiviteten i det offentlige øges ved udliciteringer - der bliver desværre bare ansat en DJØFfer til at kontrollere hver gang der skæres en stilling i noget produktivt. Se f.eks. snerydning i københavnsområdet, hvor man nu hyrer landmænd med egne traktorer, men stadig det samme antal ansatte.

 

Angående beløbet 7/800 millioner. Det var nøjagtig samme "ubetydelige" beløb der blev givet i EKSTRA u-landsbistand ved regeringens tiltræden. Men det var nok endnu et af Vestagers utallige krav til Helle Thorning. Ligesom reduktionen af efterlønnen. Det er jo lige før man skal rejse sig, når Margrethe III træder ind i lokalet.


Skrevet af Gold Standard 1368 dage siden - Direkte link

700 millioner ud af statsbudgettet er 0,07%.

 

Oversat til almindelig dansk ville det svare til 12 kroner ud af en udbetalt løn på 18.000 kroner. De fleste af os ville end ikke bemærke det.

Og det er lige præcis på grund af den argumentation at Danmark er gået fra at være et relativt frit land, med et lavt skattetryk for 50 år siden, til at have verdens tungeste skattetryk, der holder vækst og velstand nede. Hver eneste velfærdstiltag der er besluttet de sidste 50 år, har bare liiige været lidt ekstra udgifter. 100 mio her og en lille milliard der - hver især ubetydelige beløb når man regner det ud pr. borger - den store gruppe mennesker pengene konfiskeres fra bemærker det næsten ikke men politikerne får masser af stemmer fra den lille gruppe der modtager. Et perverteret system der langsomt men sikkert trækker mere og mere værdi ud af borgerene, som politikerne kan dele ud som det passer dem. Så nej tak, ikke flere "bare liiige" ekstra penge fra skatteyderne.


Skrevet af Kim Ursin 1368 dage siden - Direkte link

Det var nu heller ikke mit argument, mit argument er at det er altså utrolig nemt at finde 0,07% af et budget. I stedet for at skære 0,07% hvor det gør mest ondt på flest mulig, så kunne man da så sandelig skære andre steder.

 

Hvis du skal finde en halvtresser i dit eget månedsbudget, så skærer du måske en pakke smøger væk, nøjes med rundstykker 3 søndage om måneden eller lignede. Du skærer sguda ikke drengens fodbold væk.

 

Da jeg for omkring 10 år siden søgte om et kunstnerlegat (fik det iøvrigt ikke) var det 658.000 kroner pr. år i tre år! Mere end dobbelt så meget som jeg tjener som lærer. Mon ikke kunstnerlegater nemt kunne være på 250.000-300.000 i stedet (hvis de nu endelig skal være der). Behøver det offentlige drive et kulturhus i hver eneste by? Behøver man støtte mere end måske 20 teaterer på landsplan? Skal Far til fire i Sneen virkelig betales af skattekroner? Skal vi virkelig give ulandene 18-20 milliarder hvert år? osv.

- Annonce -


Skrevet af Laurentius 1368 dage siden - Direkte link

Salamimetoden.

 

Problemet er jo at interessegruppernes relativt få medlemmer får stor nytte af en ordning og derfor er meget opsatte for at kæmpe for den.

Skatteydernes mange medlemmer bliver for hver ordning kun pålagt et mindre beløb og er derfor mindre opsatte for at kæmpe imod den pågældende ordning.

Det er en farlig asymmetri.

 

 


Skrevet af Martin1 1368 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Faktisk har ulandsbistanden langt hen af vejen den modsatte effekt. Men fortæl du det til mutter gutmenschen hos SF og de radigale.

 

En enddog uhyrlig stor del af det offentlige forbrug er spild. Læs: S-P-I-L-D og dertil kommer, at det meste af sektoren faktisk er hæmmende for velstandsproduktion. Hvordan man som borger i et samfund acceptere dette system er mig en gåde. Det må være noget med ikke at kunne gennnemskue årsagssammenhænge kombineret med et ønske om at maksimere egen vinding på bekostning af af alle andres.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

10
37
5
42
22
14
30
32
9
13
6
7
27
47
20
36
25
7
9
15

- Annonce -


Om Kim Ursin
Jeg er 39 år og bor i landsbyen Bonderup.  Jeg er uddannet folkeskolelærer og driver et lille forlag som fritidsinteresse.

Se Kim Ursins profil
eller
Følg Kim Ursin
- Annonce -