Hvad sagde vi

SDU lokalformand under en debat ved Folketingsvalget 2011, efter jeg, LAU, en fra VU, samt en fra KU gentagende gange havde søgt information om hvo...

Carl Andersen,

22/02/2012

SDU lokalformand under en debat ved Folketingsvalget 2011, efter jeg, LAU, en fra VU, samt en fra KU gentagende gange havde søgt information om hvordan S-SF ville finde financering til de mange ting de lovede, den 9. klasse vi var til debatmøde hos: "Vores plan er fuldt financeret, hvor tit skal jeg stå og sige det? Hver gang jeg kommer ud til et debatmøde, møder jeg jer fra højrefløjen der åbenbart ikke har læst vores plan, Fair Løsning, før de udtaler sig."

"Jamen hvilken financering? Jeres plan er underfinanceret med mindst 20 mia kroner." sagde jeg tilbage

"Vi har en betalingsring der skal sørger for bedre offentlig transport, Vi vil have en bankskat da de skal betale for krisen, vi vil også have alle skal arbejde 12 minutter længere, samt hæve skatten for dem der har aller mest via en millionærskat. Vi har også en rygeafgift der skal sikre bedre kræftbehandling. Der er masser at penge at ta´" var det fine svar...

Men hvad er der sket? Hvordan er det reelt gået med alle disse foreslag, og havde Socialdemokratenerne og SF virkelig ret da de sagde planen var fuldt financeret?

Hvis vi tager udgangspunkt i den originale plan: Fair Løsning, så kan det konkluderes at planen var underfinanceret med mindst 22 mia. kr., selv hvis alle tiltag var kommet igennem, og de havde virket uden hindringer. Udregningen er fortaget af Finansministeriet, under ledelse af Socialdemokraten Bjarne Coridon, som fuldt ud til Berlingske erkender at planen ikke var holdbar.

Planen om at alle blot skulle arbejde 12 minutter længere, blev heller aldrig til noget. Fagforeningen ville ikke være med, store dele af befolkningen var udenfor arbejdsmarkedet osv. og over 90% af danskerne vil ikke tvinges op i tid. De 15 mia. kroner kom så til gengæld ind via Tilbagetrækningsreformen, hvilket er svært at blame S-SF for da der var flertal med VKOR og LA.

Bankskatten, som især SF havde kæmpet for, blev ikke til noget heller ikke til noget. Merete Vestager ville ikke have den igennem, og der var ikke flertal med S, SF og EL. Så skal man ikke love den!

Millionærskatten. Det røde hjerteblod: "De rige skal betale for krisen!" Hørte vi gentagene gange. Den blev også droppet, regeringen ønskede ikke at kommentere yderligere på sagen. Dog går SF bagefter ud og ønsker lempelser i topskatten..... Ja det var nye toner!

Afgifterne på cigeretter, der skulle have givet en masse penge til kræftbehandling, blev gennemført, men der kommer i henhold til regeringens forslag ingen penge ind af det: Der vil komme færre penge: "Der er ikke indregnet et konkret provenu pga. usikkerhed om virkningen på bl.a. grænsehandel,” hedder det nu direkte i regeringens finanslovforslag"

Til sidst havde vi den omdiskuterede betalingsring. Regeringens store projekt, som den i går valgte at droppe da den kun ville give omkring 800 mio. kroner i indtægter, og derfor langt fra de 2 mia. der stod i Fair Løsning, samt ville den skade erhvervslivet, og gøre livet surt for borgerne i og omkring København.

Så synes kun der er en ting tilbage at sige nu her hvor vi kigger tilbage: Hvad sagde vi? Vi havde ret, de liberale, borgerlige, os der i over et år fortalte befolkningen, vælgerne, om fejlene i Fair Løsning, og om hvordan HTS, og VS blot løj sig til en valgsejer.

"Fair Fattigdom er blot et stort salgsnummer, det bliver skrottet med det samme den røde regering kommer til" sagde Asger Aamund sidste år. Han havde ret.

Kilde: