Værd at læse

00

Jelved: Kickstarten har ikke virket

Det er sjældent, at jeg føler trang til at rose Marianne Jelved. Men man må nødvendigvis rose den tidligere økonomiministers ærlighed:

- Den kickstart, som vi satte i gang, har ikke båret frugt endnu, konstaterer den tidligere økonomiminister, efter at nye tal fra Danmarks Statistik først på ugen viste, at antallet af ledige fra maj til juni er steget med 1500 personer.

Efter sommerferien vil Marianne Jelved derfor se nærmere på, hvorfor de offentlige investeringer ikke har ført til en øget beskæftigelse.

- Det er klart, at jeg vil interessere mig for, at vi tilsyneladende ikke kan se nogen effekt af kickstarten endnu. Den var jo tilrettelagt på en måde, så man burde kunne se det ret hurtigt, siger hun.

Ikke at det kan undre det mindste. Jeg håber bare ikke, at Jelved økonomiske eftersyn munder ud i en konklusion om at anvende endnu flere offentlige midler på nyttesløse "kickstarter". Alle ansvarlige partier burde have fokus på nedsættelser af skatter og afgifter (specielt på lønindkomst) og en tilpasning af den offentlige sektor. Det er den eneste vej frem.

Læs artikel

8 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere