Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

48

Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

RW fonden må handle i special butikker hvis de mener at en enlig peron skal spise for 100 kr. om dagen.

 

Havregrød til morgenmad - Koster vel 0,5 kr.

Frokost: nogle skriver rugbørd med pålæg: Lad os sige 10 kr.

Aftensmad: Lav noget du kan lide og brug 24,5 kr. på det.

 

Dette giver udgifter til mad på ca. 1.000 kr./mnd.

 

Hvis økonomien er stram. kan man ikke tillade sig at spise økologiske æg, special müsli med biodynamisk mælk til morgenmad og rødebøffer til aftensmad hver dag.


Skrevet af _slettet_bruger_833 1607 dage siden - Direkte link

Hvad koster energien til varm mad egentligt? ... altså, hvad koster det at bage et brød? En ovn er ikke helt billig i el. Hvad med at koge havregrød? Hvor meget el går der egentligt til det?


Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

De 2.000 der er til rådighed er efter faste udgifter. Altså er der betalte for vand, varme, el...

 

Jeg er ikke helt sikker på hvad rugbrød koster, da jeg ikke selv spiser det. Kan man ikke få 10 skriver for 4 kr.? Så behøver man ikke bage brødet selv.

Ellers koster billig hvedemele omkring 20 kr. for 4 kg. Rugmel koster omkring 20 kr. for 2 kg.

 

Læste en gang en artikel omkring brødbagning hvor konklusionen var, at det er billigere at bage sit eget brød selv hvis man køber godt mel. Heri var prisen på el medregnet. 

Bagning kan planlægges. Den dag eller de dage man bager er laver man også andre ting i ovnen. Kan være en billig flæskesteg, bagte rodfrugter.

Kan desværre ikke finde artiklen.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af stenergut 1607 dage siden - Direkte link

Ej, hold nu kæft - "Bagning kan planlægges" - Hva'  fanden rager det dig eller Joachim B. Olsen, hvorvidt andre mennesker bager eller ej?

 

Det må da være 100% op til en selv, hvad man bruger sin indkomst til. Og hvis man drikker guldbajer, ryger tjald eller spiser junkfood i starten af måneden, må man nøjes med spaghettiskruer sidst i måneden. Det må man selv ligge og rode med.

 

Det har komikkens skær når 180grader brugere mener, at de skal blande sig i hvorvidt folk har en dyr husleje, kamphund, ryger, spiller playstation og hva' ved jeg.

 

Det der er interessant i denne sag er at diskuterer, hvorvidt niveauet for indkomsterstattende ydelser er en væsentlig forklaringsfaktor til, at så relativt mange mennesker i den arbejdsdygtige alder ender udenfor arbejdsmarkedet.

 

Man kan sidde og kokketerer over at folk har en dårlig moral, at de er dumme og dovne. Men jeg tror ikke på at der er nogen mennesker der bevidst vælger en tilværelse på bunden af samfundet, frem for en tilværelse med autonomi, material velstand, selvrespekt osv. En tilværelse hvor man tilmed skal udsættes for spot hån og latterliggørelse.


Skrevet af Frihed 1607 dage siden - Direkte link

Naturligvis må folk selv om det - men så er de ikke fattige og skal ikke have flere af andre folks penge.

Hjemmebagning er blot et eksempel på, at man kan leve fint for begrænsede midler.  


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1607 dage siden - Direkte link

Hehe ... hvis du vil have mine penge, er det på mine betingelser. Og det er kun mig der stiller betingelserne og de kan være præcis ligeså vanvittige, som jeg orker. Du har ingen ret til mine penge overhovedet.

 

Der er heller ingen der siger at de "fattige", SKAL bage. De SKAL heller ikke dropper smøgerne, eller brændevinen. Men hvis man vil gøre sig forhåbninger om at få medfølelse for den triste situation, man selv har bragt sig i, må man nødvendigvis samtidig vise at man har gjort alt hvad man kunne, for at rette op på det, FØR man kommer og tigger om mere.


Skrevet af _slettet_bruger_6067 1607 dage siden - Direkte link

Men de SKAL Fandeme snart holde kæft med at hyle op om hvor ihhh og åååh så fattige de er - for nogen ANDRES PENGE!


Skrevet af stenergut 1607 dage siden - Direkte link

Da du afleverede dem til skattefar holdte det op med at være dine penge - Fact of life - Og det er ikke op til dig at vurdere hvorvidt mennesker er værdigt trængende. Hjælp bliver visiteret ud fra nogle objektive kriterier/krav. Så kan man diskuterer om loven og kriterierne er de rigtige.


Skrevet af _slettet_bruger_4129 1607 dage siden - Direkte link

sin indkomst

Lige dér går din argumentation galt.


Skrevet af Frihed 1607 dage siden - Direkte link

Med al respekt, så skal du da ikke ind og bestemme på detailniveau, hvordan folk bruger deres SU, folkepension, førtidspension, kontanthjælp eller dagpenge? Det vil da være det værste udslag af barnepigestat og ekstrem statslig indblanden i menneskers liv. Det skal ganske enkelt være op til folk selv - deres eget ansvar - at få deres liv til at hænge sammen og de må så klare sig for det de kan tjene eller det de får i overførselsindkomst.


Skrevet af Henrik Ræder Clausen 1607 dage siden - Direkte link

Det står folk frit - men klager folk over for få penge til at klare madindkøb, er det kun rimeligt at gå deres præmisser efter i sømmene. Guldbajere og junkfood (dyrt og dårligt) er indikationer på, at deres klager ikke er 2 minutters lyttetid værd.


Skrevet af Frihed 1607 dage siden - Direkte link

Men el er jo reelt en variabel omkostning, selvom den indgår som en fast udgift i den slags modelregnestykker.

Hvis en ovn bruger 1000W så må det koste omkring 2 kroner i timen med vores afgiftstyngede elpriser (ville nok koste 10-20 øre med svensk a-kraft).


Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

Denne er god:

 

Synes også han er for langt ude! Og så stod der, at det rådighedsbeløb på 2000 og et eller andet er efter husleje; jamen hvad med alle andre faste udgifter???

Hvilke andre faste udgifter har du efter husleje, vand, varme og el?


Skrevet af _slettet_bruger_6067 1607 dage siden - Direkte link

Ja, alternativ måde at regne budget ud på der bruges på k10 - og Ekstra Bladet!


Skrevet af _slettet_bruger_833 1607 dage siden - Direkte link

forsikring


Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

Er et stykke tiden siden jeg kiggede RW rapporten igennem. Jeg er ikke helt sikker på hvad de har med af tal.

Hvis de taler om rådighedsbeløb (gjorde Clement) er det efter husleje, vand, varme, el, forsikringer og evt. medicin (ikke sikker på den) (er det ikke??).

Smørger, fitnes, gæld, telefon, internet, kabel-tv, dyr mv. er ikke en del af deres rådighedsbeløb som medierne og brugerne af K10 mener.


Skrevet af LeeKuanYew 1607 dage siden - Direkte link

smøger


Skrevet af Birte Frandsen 1607 dage siden - Direkte link

Spis nu lige brød til--det som Joachim sagde var--at man har tid til mere når man går hjemme, og

så har man typisk hængt sig i en sidekommentar.

Iøvrigt var Clement ubehøvlet, arrogant og konstant afbrydende  i søndags !

Clement aner ikke--at der er folk som har mindre end starthjælp------der er således pensionister som

til alt kun får kr 8.400 og et mindre boligtikskud. Der er  til  madindkøb  kr 400 pr uge,

og jeg skal hilse at sige--at det kan godt fungere !

Clement manipulerede slemt den aften.

 

I


Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

Clement i en nødeskal.

Jeg forventer at hans tal bliver set efter i sømmen. Kan virkeligt ikke passe at RW fonden mener man skal bruge 3k på om måneden på mad hvis man bor alene - Det er som absolut minimum. Hvis man gerne vil have lidt god mad engang i mellem og ikke gider havregrød til morgenmad må et madbuget for en enlig ligger på 6k. En familie med to voksne og 2 børn 10-18k!


Skrevet af Liberalen 1607 dage siden - Direkte link

+1 - og det var for meget. En mega ringe udsendelse generelt, sidste gang jeg ser det program...


Skrevet af Louis B. Knockel 1607 dage siden - Direkte link

At bage selv er en fornøjelse, at tage friskbagt brød ud af ovnen er ren lykke. 


Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

+1

Jeg bager et par gange om ugen (fortiden er her hjemmelavet pebernøder, brunkager, jødekager osv..)

Familien for også glæde af det. Hvorfor ikke bage flere brød når ovnen nu er varm.

Min farmor der er gammel køber brød af mig i stedet for at handle hos bageren. 


Skrevet af _slettet_bruger_1206 1607 dage siden - Direkte link

Cute :)


Skrevet af Christian Jessen 1607 dage siden - Direkte link

Sad i min søsters lejlighed og så det - hun er studerende på SU (dyrlæge-uddannelsen) hvor der ikke er voldsomt meget tid til at arbejde ved siden af. (De glemmer jo også, at nogle studier altså er mere krævende end andre, plus at selvom man har job ved siden af, er der max beløb man må tjene om året, før de trækker i SU'en - med TILBAGEVIRKENDE KRAFT!!)

 

Hun - godt nok uden børn osv. - kan sagtens få mad (god mad endda) for 500 kr. per uge - altså cirka 2000 om måneden i supermarkeds bugdet. Da Clement fandt det tal med at man åbenbart SKULLE have minimum 3000 om måneden, sad hun og måbede. Hvad fanden er det for nogle "fattige" vi har i Danmark? Lever de af gåse-lever og økologiske produkter hele måneden?

 

HVIS man ikke arbejde, burde man måske også justere sine madvaner. Havregryn, pasta, kylling, ris og billige grøntsager kan man SAGTENS leve af. Når man lever af stats-støtte, må man skude også lade være med at være kræsen.

 

Normalt synes jeg Clement er god til at stille kritiske spørgsmål, men lige i går blev han jo ved med at afbryde og komme med åndsvage kommentarer - og underlige fakta, der virkede meget fjernt fra virkeligheden. Det var ihvertfald ikke objektiv journalistik og interview, men derimod lignede noget ræverødt (D)DR journalistik. Han gravede jo også alt for meget i at Olsen (og han selv) "også levede af offentligt støtte" - men du kan for fanden ikke sammenligne en offentlig ansat med en kontanthjælpsmodtager. Offentlige ansatte (omend ineffektive) er jo et ASSET for staten - kontanthjælpsmodtager får jo ikke løn, men støtte.

 

Er stadig dybt forarget over det interview der. DR burde ikke få støtte til den slags, når de er så langt fra objektive (og intelligente) i den slags interviews. Hvis man skal støtte et medie (og DR er jo bare en ekstra skat, eftersom du ikke kan slippe for at betale licens) så skal de sku også være uafhængige og objektive!


Skrevet af slettet bruger 3623 1607 dage siden - Direkte link

Ja, det afhænger da også i høj grad af hvor man bor. Hvis man bor i indre by kan det da godt være at 3.000 er svært, at få til at række.


Skrevet af Pia Lind 1607 dage siden - Direkte link

Jeg er ret sikker på varene i i Kbh. Netto koster det samme som i Nørre søndre omme Netto ;)


Skrevet af 9kolaj 1607 dage siden - Direkte link

Ja, det afhænger da også i høj grad af hvor man bor. Hvis man bor i indre by kan det da godt være at 3.000 er svært, at få til at række.

 

Til mad? Netto findes også i Indre By. At Netto og andre såkaldte discount-kæder ikke er specielt billige, er en anden sag.


Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

Jeg er opvokset og bor i Virum (lidt nord for København). Min søster er flyttet til Århus for at læse. Hver gang hun er hjemme brokker hun sig over priserne. Det er lige meget om vi handler i netto. aldi, super best, føtex....

 


Skrevet af Thomas Bolding Hansen 1607 dage siden - Direkte link

Priserne har altså også fået et ordentligt hak opad. Det gælder både Århus og København, hvor jeg hart boet inde for de sidste år.


Skrevet af KurtOdense 1607 dage siden - Direkte link

Men nu har JBO jo modtaget pænt med støtte, fra både Dansk Atletik Forbund og Team Danmark.. Så helt ren er han nu ikke....

 

 


Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

JBO påstår heller ikke, at folk ikke skal have bistand. Kun at de godt kan leve for det ligesom han overlevede da han var sportsmand. Mener aldrig jeg har hørt ham klynke over at han ikke fik mere af offentlige kasser

 


Skrevet af _slettet_bruger_1206 1607 dage siden - Direkte link

Med dette argument vil stort set alle danskere være afskåret fra at kritisere det danske velfærdssystem, de har jo selv "nydt godt af det" og så har de bare at holde kæft!


Skrevet af Christos 1607 dage siden - Direkte link

En af problemerne må ligge i at "Clement søndag" jo til dels er skrevet af Clement...

 

Derudover prøver det tåbelige TV show at være en blanding af Late Night Show med Clement Letterman, samtidig med at de forgæves ønsker at beholde den mere rene og seriøse Debatten stil.

 

Gårsdagens afsnit med JBO var et glimrende eksempel på hvordan Clement blev høj af det cirkus af lemmings nogen vil kalde et publikum, som kun ventede på at få noget underholdning for deres busbillet til DR Byen. Alt i alt en cocktail som må siges at smage lidt for meget af misløkkede jokes og useriøs journalistik.

 

Hvis Clement Kjersgaard er lige så usmagelig og useriøs i sin optræden fremover, kan han ikke forvente at "ugens vigtigste gæst" (som reklameret) svarer seriøst på de spørgsmål han/hun får spyttet i hovedet.


Skrevet af Martin Kofoed 1607 dage siden - Direkte link

Her er, hvad Joachim skulle have sagt til Clement (forudsat han ellers kunne komme til orde):

 

"På trods af ihærdig indsats fra samtlige spindoktorer på venstrefløjen, lykkedes det dig, Clement, at finde en bedre case end dem. Jeg kan undre mig over, hvorfor du ikke udskifter dit job med et vellønnet job som politisk spindoktor".

 

Clement var virkelig irriterende. Larmende og fladpandet på samme tid. Kan godt være, det er formen i dette program (jeg så det for første gang i går), men han kørte ikke samme stil mod søde Medina senere i udsendelsen, til trods for at hendes naive lyrik ret hurtigt kunne gennemhulles. Men det alvorlige blev trukket ned i niveau, og det platte blev taget alvorligt ... Nå! Nu ser jeg det næste gang, der er en politiker på, så må vi se, om det er en tendens.


Skrevet af Nikolaj Mogensen 1607 dage siden - Direkte link

Vi er to studerende der bor sammen. Hjemme hos os er der et månedligt madbudget på 1000 kroner per snude og det fungere ok - Det kræver blot at man vælger sin mad med omhu og ikke køber dyrt ind.


Skrevet af elfengaard 1607 dage siden - Direkte link

Okay kære venner - her taler en, som har prøvet det - børnene afleveret til min mor - med løfte om, at jeg ville betale tilbage - og det gjorde jeg - fuldt ud - men i perioden - levede jeg for et gennemsnit på 5 kr. om dagen - ja - I hørte rigtigt - 5 kr. om dagen - køge kommune ville ikke hjælpe - ingen kunne eller ville - udover altså mine forældre, som tog mine børn i 3 måneder - fodrede dem og kørte dem i skole - passede dem og sørgede for dem.

 

Det er værst den første tid - så vænner maven sig til, at der kun er begrænset næring - forbrændingen nedsættes og kroppen bliver sløv.

 

5 kr. om dagen i gennemsnit rakte til mere end nu - dengang for ca. 25 år siden - men omregn til nutidige priser. Dengang fik du 3 liter letmælk - på tilbud til en 10'er - idag får du 2,5 liter letmælk for en 10'er uden tilbud - Prisen på havregryn har heller ikke ændret sig, den er stadig den samme - så ret beset, har man mere end 5 kr. om dagen at leve for pr. person - skal man ikke klage - man skal kæmpe, som jeg gjorde og vinde.


Skrevet af elfengaard 1607 dage siden - Direkte link

Pointen er vel - at folk er overforkælede og synes at det er dybt uretfærdigt, hvis de selv skal yde noget


Skrevet af Erik Bruus 1607 dage siden - Direkte link

Ja sådan havde jeg ikke set Clement før. Han plejer at være skarp, og stille gode konstruktive spørgsmål, men sidst i TV med JBO, var han dum og irriterende og høre på. Det ligner ikke ham. Nå men nu til det vigtige. Jeg var også under uddannelse en gang, og jeg havde ikke meget at leve for. I min læretid havde jeg omkring 4000.- udbetalt. Det skulle dække transport, husleje, mad etc. så der var ikke meget at rutte med, men det gik alligevel. mvh, Erik.


Skrevet af karenl 1607 dage siden - Direkte link

Og hvem er det så der betaler Joachims løn i dag???

 

Og hvis han mener at man sagtens kan leve for 1000 kr om måneden, hvorfor fanden beviser han så ikke tesen ved at prøve det selv? Med hans moral burde han da vold skamme sig over at modtage så mange af skatteydernes penge.

 

Det er så ufattelig nemt at plapre løs om ikke eksisterende fattigsom, når man selv sidder med sit på det tørre og heller aldrig har prøvet at stå med 1000 kr om måneden.

 

I følge min bank, så skal voksne have 4000 kr (pr voksen) og 2000 kr pr barn, tilrådighed om måneden.

Så hvis man kigger med bankrådgiverens briller på, så er der en hel del fattige i Danmark.


Skrevet af slettet bruger 5421 1607 dage siden - Direkte link

Og hvem er det så der betaler Joachims løn i dag???

 

Og hvis han mener at man sagtens kan leve for 1000 kr om måneden, hvorfor fanden beviser han så ikke tesen ved at prøve det selv? Med hans moral burde han da vold skamme sig over at modtage så mange af skatteydernes penge.

Mig bekendt er LA det eneste parti der prøver at skære i ministrene og folketingsmedlemmernes lukrative goder, senest med deres pensionsvilkår. Men dette var der ikke flertal for i folketinget.


Skrevet af Mike Thomassen 1607 dage siden - Direkte link

I hvert fald ikke K10's brugere. :)

Som studerende er det da ikke ualmindeligt at have 1000 kr. pr. person at leve for? Jeg har aldrig oplevet det som fattigdom, og bor endda ret flot

 

Det var først da min bankrådgiver oplyste mig om at jeg skulle have 6000 kr. om måneden til forbrug, før de ville låne mig en krone, at det gik op for mig hvor krævende folk egentlig er, og hvor svært nogle mennesker må have ved at lægge et budget og følge det.


Skrevet af Martin Kofoed 1607 dage siden - Direkte link

 

I følge min bank, så skal voksne have 4000 kr (pr voksen) og 2000 kr pr barn, tilrådighed om måneden.

Ja, det lyder som et fornuftigt beløb for at familien kan få lov at optage banklån. Banken vil jo gerne have deres penge tilbage igen på et tidspunkt ...


Skrevet af _slettet_bruger_1206 1607 dage siden - Direkte link

Din bankrådgiver vurderer jo ikke om du er fattig, han vurderer sandsynligheden for at du kan betale dit lån tilbage. Min bankrådgiver har nævnt tallet 5.500 kr per måned i rådighedsbeløb for en enlig voksen.


Skrevet af Christian Jessen 1607 dage siden - Direkte link

Nu lever din bankrådgiver også af at sælge dig et dyrt forbrugslån, og sørger for at dit forbrug lige akkurat er så højt at du skal låne, men ikke så højt at de låner mere end du kan betale. De kan jo være ligeglade om du er på kontanthjælp, har arbejde eller er studerende. Så at du tager en bankrådgivers råd er jo ligesom at vade ind i løvens hule...

 

Måske skulle man bare lære at spare lidt? Nu snakker vi 1000 dkk til mad. Der er ingen der har sagt at man SKAL spiser bøffer og bernaisesauce eller leve super sundt. Havregryn, ris og pasta er alle ting som mætter og man kan få billigt. Eller er det ikke godt nok til de stakkels fattige?


Skrevet af Christian Frederiksen 1607 dage siden - Direkte link

Det er jo absurd når Clement sidestiller det, at modtage subsidier for sportsudøvelse, med at være på overførselsindkomst. Præmisserne er vidt forskellige.
Sagen er jo ikke, om idrætsudøvere udvikler en tendens til at stagnere i deres liv - føle sig umynddiggorte og "institutionalisede" - og blive dovne, hvis de modtager støttekroner for deres arbejde.
Hvis det var pointen kunne han ligeså godt have sammenlignet et liv på overførselsindkomst med livet for samtlige offentligt ansatte.
Det er jo til grin.

Staten stjæler fra de produktive for at finansiere et system, der gør det ligeså økonomisk attraktivt ikke at være produktiv, som det gør, at være produktivt.
Dét er hvad debatten om fattigdom i Danmark handler om.


Skrevet af Andersen 1607 dage siden - Direkte link
Jesus! Hvor fanden er vi henne? Har folk ingen familie eller venner længere??? Min bror var arbejdsløs et stykke tid, og så lånte jeg ham (naturligvis) en tusse om måneden i de måneder det varede.. Dem betalte han så tilbage senere, da han kom i arbejde igen - renter af pengene så vi naturligvis stort på. Skulle en gut/gutinde jeg kun kender overfladisk komme i den situation, at vedkommende ikke kunne få råd til et par stykker rugbrød en gang om ugen kan jeg da godt levere, hvis det skulle komme dertil. Det er sgu noget ynkeligt at høre på det her efterhånden! Vi har de højeste sociale ydelser I HELE VERDEN her i landet!

Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

Det værste er, at man som enlig med to børn kun har råd til at give dem julegaver for 1.200 kr!!!!!!


Skrevet af LeeKuanYew 1607 dage siden - Direkte link

Nu skal det nævnes at hun har 2 børn, så det er for 600 kroner hver.

 

Det er indenfor normalen. Det jeg selv har oplevet i min barndom, i en øvre middelklasse familie der aldrig har været ramt af arbejdsløshed.


Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

Der er stor forskel på at være fra den øcr middelklasse med 2 arbejde forældre til at være enlig mor på kontanthjælp.

 

Men helt erlig. Hvis man har lagt 1.200 kr. til side. Har man så brug for en julepakke hvori der er 2 gavekort á 500 kr? (de fleste julepakker består af gavekort til fx intersport og BR samt mad)


Skrevet af karenl 1607 dage siden - Direkte link

@gismo, du fejlfortolker jo bevidst artiklen.

 

Kvinden i artiklen er stærk, glad og god til at spare op. De skide 1200 kr som du har så ondt i røven over, har hun jo skrabet sammen ved at lægge 100 kr til side hver måned. Præcis som kuglestøderen anbefaler man gør....

Derfor føler hun sig NETOP IKKE fattig, hun spiser også gerne mindre for at kunne lægge en 50'er til side, så hun kan gå i biografen med sine børn.

Det er da en fed mentalitet, det var der mange der kunne lære noget af!

 

Personligt ville jeg da blive fuldstændig stresset af at skulle vende hver en 5'øre og lægge penge i kuverter. Så dejligt nogen kan. Jeg ville aldrig overleve den slags og arbejder hellere til jeg segner, for aldrig at komme i den situation.


Skrevet af _slettet_bruger_6067 1607 dage siden - Direkte link

karenl, hvorfor er det så at kvindemennesket er med i en artikelserie om *tadaaaa* FATTIGE?

 

Personligt ville jeg da blive fuldstændig stresset af at skulle vende hver en 5'øre og lægge penge i kuverter.

Magter du ikke vilkårene for at FÅ penge af andre mennesker - så tjen dem selv!
Meget simpelt, ik?


Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

Hvis man har råd til at lægge flere hundrede kr. tilside hvert måned er ens budget ikke stramt. Der bliver ikke vendt 5 øre i den familie!


Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

Da hun ikke er fattig, har overskud til at lægge mange hundrede kr. tilside hvert måned. Hvorfor skal hun så have julehjælp?

Hvis alle på kontanthjælp have en økonomi som hende her, var der ikke brug for julehjælp i dette land. I hvertfald ikke til folk på kontanthjælp/førtidspension!


Skrevet af Thomas Bolding Hansen 1607 dage siden - Direkte link

En jeg kender kunne oprigtigt ikke forstå, at man ikke kan spare op på en SU.

 

Det hører med til historien, at hun spiser som en fugl og er yderst disciplineret, men skejer man ikke ud, så kan man sagtens leve billigt.

 


Skrevet af Kjeld Flarup 1607 dage siden - Direkte link

Tror helt ærligt ikke at de mennesker kan finde ud af at bage

 

det siges at nød lærer nøgen kvinde at spinde.

 

Tror dog stadigt ikke på det.


Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

Mine penge blev små for 2 år siden. Der startede jeg med at bage. Gik ikke så godt i starten. I dag bager jeg byens bedste brød og pebernødder!


Skrevet af karenl 1607 dage siden - Direkte link

Tror nok EB forsøger at finde glade fattige til en afveksling, da folk er blevet trætte af klynk.

 

Hvis hun føler hun kan leve okay for de der småbeløb, så fred være med det. Hvis hun føler det er fedt at spise mindre og så gå i biografen i stedet, så fred være med det.

 

JEG gad bare IKKE leve sådan, og rent personligt, så er jeg pisse lige glad med, om mine skattekroner går til syghuse, plejehjem, politikere eller kontanthjælpsmodtagere. Bare JEG har det jeg skal bruge og IKKE mangler noget.

 

Jeg hader klynk, og så er det lige meget om det kommer fra fattige, halv fattige, rige eller millionærere. Kan man ikke lide lugten i bageriet, så kan man jo bare finde på noget andet - men lad være med at klynk!

 

Og her, synes jeg altså at i klynker mest, næsten over alt. Og det er pisse lige meget om i diskuterer udlændinge, folk på overførselsindkomt, badesko eller skattesager - klynk og utilfredshed hele vejen igennem. Sjældent man ser et glædeligt eller optimistisk indlæg der bidrager til inspiration, handlekraft og virkelyst. I får arbejde til at lyde som om det er en dødsdom.

 

Et godt råd er, så tjen mere, eller tjen nok, så i kan skide på hvor skattekronerne ryger hen. Og gør som jeg, glæd jer over at bidrage til samfundet. Det er faktisk slet ikke så slemt at yde. I får det jo fandeme til at lyde som en jammerdal.


Skrevet af Gismo 1607 dage siden - Direkte link

Dit indlæg giver ingen mening. Du kan ikke lide klynk. Du er den der tuder mest.

Hvorfor benytter du denne bager hvis du ikke kan lide lugten?

 

Vi hører gang på gang at der er + 200.000 fattige familier og 63.000 fattige børn i Danmark. Hvis det er tilfældet, hvorfor er det ikke lykkes medierne eller hele SF at finde bare en familie?

Par på kontanthjælp med 2 børn har et rådighedsbeløb på kr. 12.000

Enlig på kontanthjælp med 1 barn har over omkring 8.000 i rådighedsbeløb

Enlig på kontanthjæp med 2 børn har omkring 10.000 i rådighedsbeløb

 

De tal er små i forhold til en familie med 2 akademiker der hver arbejder + 50 timer/ugen. Udbetalingerne til folk på bistand er så høje at spørgsmålet er ikke om man skal vælge sko frem for mad en uge. Nej. Det er om man vil se film A eller B i biograffen!


Skrevet af _slettet_bruger_1206 1607 dage siden - Direkte link

og rent personligt, så er jeg pisse lige glad med, om mine skattekroner går til syghuse, plejehjem, politikere eller kontanthjælpsmodtagere. Bare JEG har det jeg skal bruge og IKKE mangler noget.

 

Det er fint for dig at du er ligeglad, og synes du har det du skal bruge. Men at betale skat er en tvang, og hvorfor er det DINE normer for hvor meget man skal bruge om måneden der skal presses ned over alle andre?

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

14
6
10
10
8
15
9
8
8
7
11
20
13
13
12
9
13
11
15
4

- Annonce -

- Annonce -