Kontakt 180Grader.dk
20

Skrevet af Cirkeline 1368 dage siden - Direkte link
Den største overraskelse i dette er, at der er hele 25% af indvandrerne, der IKKE har antijødiske holdninger :) Personligt nærer jeg en vis mistillid til religiøse personer generelt, da jeg synes religion er noget skidt, der fratager folk det personlige og moralske ansvar for deres handlinger og holdninger. Men af alle de religiøse samfund, synes jeg ikke det jødiske har gjort sig specielt uheldigt bemærket i samfundet i forhold til fx. de kristne og muslimerne.

Skrevet af Broderen 1368 dage siden - Direkte link
Ifølge Urban i dag har 60-70 % af danskerne en eller anden form for tro på Gud, så det er en ret stor del af befolkningen, du 'nærer en vis mistillid til'. Man kan spørge sig selv, om du er bedre end den religiøse person, der nærer mistillid til ikke-religiøse personer.

Skrevet af Cirkeline 1368 dage siden - Direkte link
Nu er "en eller anden form for tro på Gud" jo ikke ensbetydende med, at man decideret kan kaldes religiøs, men lad nu det ligge. Jeg er ikke "bedre" end andre, hverken religiøse eller ikke-religiøse, personer. Jeg mener bare, at overdreven brug af religion fratager folk ansvaret og selvstændigheden, og sovser dem ind i en falsk forestilling af, hvordan verden er skruet sammen, og hvorfor vi bør agere på bestemte måder. De religiøse magthavere misbruger deres magt til egen vinding og status, og folk begår grusomme handlinger i religionens navn. Ikke altid, men ofte. Ikke dermed sagt, at ikke-religiøse er fromme som lam, slet ikke. Og religion kan sikkert hjælpe mange i deres hverdag, hvis de har brug for støtte og fællesskabs-/identitetsfølelse. Folk må for min skyld have deres religioner i fred og tro på Gud, Julemanden eller UFO'er, så længe det ikke går ud over andre, og de ikke fralægger sig det moralske ansvar for deres egne handlinger.

- Annonce -


Skrevet af arnoll 1368 dage siden - Direkte link
det kunne være interessant at vide om jødehad især er udbredt på venstrefløjen? Jeg tænker især på deres holdninger til Israel..

Skrevet af VladKalashnikov 1368 dage siden - Direkte link
Undersøgelsen er fejlagtig. Spørgsmålet ”ser ikke så gerne et familiemedlem gifte sig med en dansk jøde." - siger intet om, om man er jødehader. Det er ganske alm. at religiøse personer helst ser deres børn gifte sig inden for deres regligion. Antageligvis ser mange jøder ligeledes at deres børn helst ikke gifter sig med kristne eller muslimer.

Skrevet af Cirkeline 1368 dage siden - Direkte link
@ Daniel; "Hvad skulle der dog være galt med at folk er religiøse? At fordømme Gud fordi mennesker er nogle uregerlige størrelser, er da at gå for vidt." - hvis man skal fordømme Gud, forudsætter det vel, at man tror på, der eksisterer en gud at fordømme? Jeg har som sagt intet imod, at folk bekender sig til overtro i enhver form, så længe det ikke går ud over andre. @Lars Pilegaard; "Når årsagen til jødehadet ligger i Mellemøsten, hvorfor skal staten så bruge penge på antiracistiske kampagner om jøder her i landet?" - omvendt kunne man spørge: når årsagen til islam-hadet ligger i herboende muslimers opførsel, hvorfor skal staten så bruge penge på antiracistiske kampagner om muslimer her i landet - de er jo selv skyld i det! Det samme kan netop ikke siges om de herboende jøder. Velinformerede, veluddannede mennesker i et samfund som vores burde være fornuftige nok til at skelne imellem en konflikt i Mellemøsten, og den enkelte jøde/muslim i Danmark. Jeg kunne som andre ovenfor ligeledes godt tænke mig at vide mere om baggrunden for de 20% etniske danskere, der fordømmer jøder; er de venstreorienterede? Har de muslimsk baggrund? (muslimer forsvinder jo i statistikkerne så snart deres forældre har opnået dansk indfødsret) Eller er baggrunden for deres svar blot, at de fx. generelt helst ikke ser et familiemedlem gifte sig med en religiøs person, uanset trosretning? For et sådant udsagn vidner naturligvis ikke om et specifikt had imod jøder.

Skrevet af Skovgaard 1368 dage siden - Direkte link
Hvad er forskellen Daniel? Jeg vil mene at alle former for religion præcis er overtro.

Skrevet af Kent Damgaard 1368 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

@Daniel: Den eneste forskel på dogmer og overtro er vel at dogmer er vedtaget af en organiseret kirke og at overtro er en overleveret folkelig konsensus om hvordan man bør agere i forskellige situationer. For en udenforstående er der ikke nogen væsentlig forskel på om en person kaster salt over skulderen eller påstår at et bæger med vin er blodet fra en person der er død for to tusinde år siden. Faktisk er den med at smide salt over skulderen såvidt jeg husker noget med at saltet skal ramme djævlen i øjet, så det er strengt taget bare en særlig fortolkning af kristendommen. Og syv dårlige år ... den kender vi vist også fra biblen :) Der er en forskel, som er nyttig når man vil skelne mellem de organiserede religioner og den folkelige overlevering, men du spænder selv lidt ben for den ved at tale om "Kristendommen" og "Forkyndelsen" i bestemt ental - for der er jo netop ikke en enkelt entydig måde at se de to på, og flere af dem ser jo faktisk elementer af hinandens forkyndelse som overtro :)
Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

9
37
5
42
22
14
30
32
9
13
6
7
27
47
20
36
25
7
9
15

- Annonce -


Om Ole Birk Olesen
Medejer af 180Grader.dk. Medlem af Folketinget for Liberal Alliance.   Født i 1972 og opvokset på en gård ved Agerskov i Sønderjylland, nu...

Se Ole Birk Olesens profil
eller
Følg Ole Birk Olesen
- Annonce -