Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

30

Skrevet af Erik Ninn 347 dage siden - Direkte link

ObamaCare bliver efter al sandsynlighed afskaffet.

 

Der bliver næppe indført toldmure ang. europæiske og kinesiske varer. Republikanerne i Kongressen er afhængige af donationer fra store amerikanske virksomheder. Disse virksomheder er modstandere af toldmure.


+2 Skrevet af Ftang Ftang 347 dage siden - Direkte link

Åh nej, kilometervis af tekst igen fra Uffe. Denne gang skriftligt og ikke mundtligt. ;o)

Jeg orker det ikke. Men som for det meste plus for indsatsen, også selvom det nok er et forsvar for nationalisten, protektionisten, racisten og chauvinisten Trump.


+7 Skrevet af Uffe Merrild 347 dage siden - Direkte link

Hov hov, prøv lige at læse teksten en gang Niels! Det er en fin godnatlæsning, du falder så dejligt let i søvn med sådan et bjerg af tekst :)

 

PS: Jeg har ellers prøvet at dele bidderne lidt op.

- Annonce -

- Annonce -


+1 Skrevet af Ftang Ftang 347 dage siden - Direkte link

Nå, du erkender selv, at det er for søvndyssende? ;o)

 

Men som jeg har sagt før: "keep it short and sweet", så er der helt sikkert mange flere, der læser/hører på det.


+4 Skrevet af Thomas Staal 347 dage siden - Direkte link
Hvor lang er en kilometer da? Hvordan måler man "kilometervis" af mundtlig tekst?

+1 Skrevet af Ftang Ftang 347 dage siden - Direkte link

Nåårh, lille Thomas. Et barn du ikke kan nå.


+2 Skrevet af Baphomet 347 dage siden - Direkte link

7 år Niels, 7 år, så ved man altså noget.


+2 Skrevet af Thomas Staal 347 dage siden - Direkte link
:-)

+1 Skrevet af Ftang Ftang 346 dage siden - Direkte link

Ja, den var go'. :o)

Men jeg troede nu ikke, at man her på 180 ville citere Sofie Gråbøl.


+2 Skrevet af DirtyHarry 347 dage siden - Direkte link

Tossen fang ftang her en pointe, teksten er for lang. Please gør det kortere.

Livet er kort )


+5 Skrevet af Baphomet 347 dage siden - Direkte link

Du kan også lære at læse hutigere.


+2 Skrevet af JOG 347 dage siden - Direkte link

Protektionisme og aflysning af frihandel er ikke noget der gør mig munter, ej heller racisme.


+3 Skrevet af hans andersen 347 dage siden - Direkte link

Hvis staten har underskud så er import af udenlandske varer dumt, man kan så indføre importtold eller som Frankrig sætte en indvalid halvdagsdame til at godkende al import :-) Helst en analfabet.


+2 Skrevet af JOG 347 dage siden - Direkte link

Heldigt du stadig har en mulighed i Frankrig :-)  Derudover er modstand og argumenter imod frihandel, meget muligt den mest udtrådte venstreorrinterede floskel der findes.


+2 Skrevet af hans andersen 347 dage siden - Direkte link

Jep, men frihandel forudsætter nul sociale ydelser og ingen minsteløn eller skat.


+2 Skrevet af JOG 347 dage siden - Direkte link

Selv lande med sociale ydelser og minsteløn har fattet, at ordningen ikke kan eksisterer ved at befolkningen klipper sig selv.

 

Selv sociale ydelser, finansiers ved at private virksomheder kan handle frit..At arbejderen med sin mindsteløn, rent faktisk har en virksomhed, som kan betale hans løn.


Skrevet af Ftang Ftang 347 dage siden - Direkte link

Heller ikke her.


Skrevet af skjold 347 dage siden - Direkte link

En toldmur på importerede varer betyder også, at de råvarer de amerikanske virksomheder skal bruge stiger i pris. Det giver højere priser på færdigvarerne, og resultatet ender med at blive lavere eksport, med tilhørende tab af arbejdspladser.

 

Det er bare dumt...


+5 Skrevet af hans andersen 347 dage siden - Direkte link

Som man så i Rusland da varer fra EU der blev solgt i Rusland for under produktionspris blev stoppet var russerne nød til at producere dem selv med opblomstring af landbrug og fødevareindustri til følge, men landbruget i EU der pga høje jordpriser er en underskudsforretning lider selvfølgelig.


+4 Skrevet af hans01 347 dage siden - Direkte link

De såkaldte frihandels aftaler har intet med frihandel at gøre.. EU startede også som frihandelsaftale.. Og hans toldmure er fornuftig snak, med 20 trillioner dollars i gæld..


+1 Skrevet af Ftang Ftang 347 dage siden - Direkte link

Wow, en donaldist forsøger at forsvare protektionismen.


Skrevet af Vimfuego 347 dage siden - Direkte link

Enig toldmuren er ikke smart, håber han kommer på andre tanker.

 

Han er ikke bange for at indrømme når han tager fejl, så der er håb endnu.


+2 Skrevet af hans01 347 dage siden - Direkte link

hvem er du enig med? hus idioten?


+3 Skrevet af Broholm 347 dage siden - Direkte link

Der er et par stykker efterhånden ;-)


Skrevet af DirtyHarry 347 dage siden - Direkte link

Imo kan Trump gøre en forskel, omend en lille forskel.

Bare se Obama, han havde sine planer og så stod han over for det institutionelle system som Trump også kommer til at stå overfor.

Det er mere den institutionelle opbygning og organisering som kører et land end noget andet, det ser vi også i feks Dk. Kulturen, folkeånden har udmøntet sig i et system som bevæger sig og forandrer sig i et meget langsommere end udskiftningen af politikere.

De ændringer som en politiker får gennemført får ofte en eventuel effekt lang tid efter den pågældende politiker er udskiftet med et andet ansigt og den nye politiker står godt nok med sine egne planer men det han kommer til at deale med er effekterne af forgængernes gerninger.


+1 Skrevet af hans01 347 dage siden - Direkte link

Du glemmer at republikanerne foruden præsidentskabet sidder på senatet og repræsentanternes hus foruden de kommer til at sidde på højest retten..


Skrevet af DirtyHarry 347 dage siden - Direkte link

God pointe, men der er institutionelle lag som dæmmer op for en præsidents handlekraft.


+3 Skrevet af Baphomet 347 dage siden - Direkte link

Obama fordoblede gælden til 20 trillioner, den hænger Trump nu på.

Jeg kan ikke forestille mig at han vil være med til yderligere gæld, tværtimod vil han begynde at afdrage på den gæld som vil nedbring hans overskud i alle de år han sidder.


+8 Skrevet af _slettet_bruger_11079 347 dage siden - Direkte link

Gode pointer, Uffe.

 

Problemet med de seneste 25 års version af "frihandel", har været at det kun har været en fordel for store multinationale og evt. børsnoterede selskaber med en hær af jurister til at sørge for at bunkerne af regler indført af diverse bureaukrater bliver overholdt. Dertil kommer skatteoptimering på tværs af grænserne. Alt dette skaber en høj entry barriere for små virksomheder og en klar konkurremæssig fordel for de store virksomheder.

Frihandel, som du beskriver, er kun godt for alle, hvis det gælder for alle. Dvs. at en lille virksomhed med 5 ansatte i princippet har lige så let ved at eksportere til USA som Novo Nordisk eller Vestas.

Hvis ikke dette er tilfældet, får man den tilstand vi har idag, hvor "frihandel" kun er til fordel for kapitalejerne og de højt specialiserede ansatte tilbage i de vestlige virksomheder. Den brede middelklasse i vesten har ikke fået noget ud af "frihandel", udover billige fladskærme og mobiltelefoner.

Toldmure er ikke nogen optimal løsning, men den eksplosion af lovgivning som har favoriseret de store virksomheder på bekostning af de små, er bestemt heller ikke optimal.


+3 Skrevet af Uffe Merrild 347 dage siden - Direkte link

Meget enig med dig Ragnar.

 

Ægte frihandel kræver ingen politisk aftale fra begge lande. Det kræver at staten fjerner sig fra scenen, og lader borgerne i de respektive lande handle frit med hinanden, uden særlig brug af regler eller særinteressetold.

 

Mange af "frihandelsaftalerne" beskytter stadig visse sektorer mod konkurrence. Den politiske proces der pågår for at bygge en aftale op hviler stadig på støtte af interessegrupperne der lobbyerer for at få et privillegie på bekostning af alle andre.

 

Særlige regler, som du netop beskriver, udgør et konkurrenceforvridende element, da det skaber bureaukratiske tilstande i de private virksomheder der skal følge den opstillede regelmur for at få lov at "handle frit".

 

Fjern staternes regler og toldvæsen i begge ender af transaktionen, så har du frihandel.

 

Vil det uden statsregler blive kaos og ragnarok? Nej, markedet vil skabe en frugtbar grobund for at opbygge et privat regelsystem ala Amazon, der sørger for at minimere regeltåbelighed og optimere kundetilfredshed. Med fri konkurrence på regeludvikling får vi de bedste regler og de mest smidige systemer.

 

Hvorfor kan jeg sige noget så skråsikkert? Jeg kan referere til eksisterende eksempler på hvor tilstanden er anarki, eksempelvis mellem to stater hvor borgerne kan handle med hinanden. I dette anarkistiske forhold er der usikkerhed mellem parterne, kan man stole på hinanden, og er der nogle mekanismer der sørger for at oprette og fastholde regler overfor hinanden?

 

Denne usikkerhed mellem de to parter (køber og sælger) skaber en profitmulighed for dygtige iværksættere, som kan tilbyde en service der øger tillidsstrukturen mellem de to parter. Det betyder at i egen interesse vil man gerne betale et lille beløb for at sikre sig en pålidelig samhandel. Det er bl.a. det som amazon gør, når vi handler på tværs af landegrænser, hvor der ikke findes statsfastsatte regler for handel. Her opstår et regelvakuum som det private initiativ kan udfylde, og som bliver udfyldt til kundernes tilfredshed.

 

Som altid gælder det i enhver social udvikling at have en rettesnor at gå efter. Hvis man vil udvikle noget som helst skal man med mennesker altid bruge en trial and error proces, fordi vi ikke er deterministiske størrelser fordi vi på forhånd ikke ved præcis hvad det optimale er. I øvrigt ændrer menneskets præferencer sig over tid og nye muligheder åbner sig med ny teknologi og social innovation (ratingsystemer eksempelvis). Den eneste måde at bygge en trial and error proces er ved at have et feedback signal der tydeligt siger "success" eller "fejl". Det bedste signal er profitsignalet, og dette signal kan kun markedet bruge. Staten er impotent i denne sammenhæng, ligesom i mange andre.

 

Staten skal derfor blande sig udenom. Hver gang den indtrænger på markedets territorium, så skabes forvridning, fattigdom for nogle og privillegier for andre. Det er usympatisk, umenneskeligt og rigidt.


+5 Skrevet af hans01 347 dage siden - Direkte link

Såkaldte frihandelsaftaler som fylder masser af hylder meter af lovtekst, er et af globalisternes vigtigste søjler. Sammen med de åbne grænser og besættelsen..


+2 Skrevet af JOG 347 dage siden - Direkte link

Konklusionen er derfor, at opstille mure imellem landende – både fysiske, religiøse og handel…Hvem sagde en gentagelse af 30erne ?


+6 Skrevet af hans01 347 dage siden - Direkte link

@JOG, Du mener jeg er nazist fordi jeg ikke bryder mig om elitens såkaldte frihandelsaftaler, eller er det fordi jeg som Trump mener et land uden grænser er ikke et land?


+2 Skrevet af JOG 347 dage siden - Direkte link

Jeg mindes ikke at ha kaldt dig noget som helst. Så det må være din egen vudering.

Hvis du slår op i historiebøgerne, så ville du kunne se sammenfald med bevægelserne her i 2016 - det var pointen.


+5 Skrevet af hans01 347 dage siden - Direkte link

OK, jeg tænkte bare når du var færdig med at opbygge din stråmand og du så laver et link til 30 erne.. Jeg kender lidt til historie, hvad er det lige du hentyder til, der ligner 2016, Vi diskuterer om Trump kan gøre USA stor igen, i denne tråd.. så det er spændene at høre om din analogi til 30 erne..


+2 Skrevet af JOG 347 dage siden - Direkte link

Hvis du ved lidt om det, så er der vel ingen grund til at jeg linker, eller hvad ? Det er alligevel lidt spøjst, at det første du tænker på er nazisme. Der skete andre ting i den periode, blandt andet den såkaldte depression.

 

 

I 1930'erne blev krisen kraftigt forværret, fordi landene reagerede ved at sætte handelshindringer op. For at beskytte hjemmemarkedet lagde mange lande nemlig høj told på importerede varer. Dette fik handelen til at gå i stå, hvilket især ramte lande med høj eksport - som f.eks. USA.


+2 Skrevet af Holm 347 dage siden - Direkte link

Sjovt som du så lige skulle bruge denne video. Her er Hitler og det 3'rige brugt uhæmmet.


+2 Skrevet af JOG 347 dage siden - Direkte link

At jeg mener at manden er demagog, farlig og uegnet som præsident, er jeg ligesom alle andre  - nødt til at lægge bag mig. Manden er valgt og sådan er det.

Nu svarede jeg ret konkret på analogien til 30erne og protektionisme.


+2 Skrevet af Holm 347 dage siden - Direkte link

Fint. Det er godt at kunne blive positivt overrasket.


+3 Skrevet af Brian Equator 347 dage siden - Direkte link

Der er et anden voldsomt vigtigt område, hvor Trump kan være med til at rette skuden op, nemlig hele klimahysteriet. Hvis han på nogen måde kan formå at stoppe den ideologisk betingede hetz mod konventionel og billig energi, vil han virkelig kunne gøre en forskel for især de mindre bemidlede mennesker, der rammes hårdest af hysterikernes ustoppelige trang til at gøre energi unødvendigt dyrere. Obama har været en katastrofe på det område, hvor han bare har gentaget debunked vrøvl, så man kan håbe på, at Trump indsætter en fornuftig person som leder af EPA,


Skrevet af Leif Barbré Knudsen 300 dage siden - Direkte link

Trump er analfabet, siger Merrild. Så gad jeg ikke læse mere af Merrilds ævl derfra ...


Skrevet af Thomas Langhoff Nielsen 249 dage siden - Direkte link

USA skulle nok starte med at have en rigtig storhedstid for at kunne gengive en på ny. Da dette ikke er tilfældet så er det op ad bakke med Trump.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

3
10
16
6
16
7
11
10
8
16
9
8
8
7
11
20
13
13
12
9

- Annonce -


Om Uffe Merrild
Frihed er en kerneværdi for mig. Arbejds- og familielivet i Danmark præges efter min mening i for høj grad af lovgivningen, særligt...

Se Uffe Merrilds profil
eller
Følg Uffe Merrild
Afstemning
Hvilken DR-produktion er mest venstreorienteret?

- Annonce -