Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

115

Skrevet af O P 1636 dage siden - Direkte link
Fedt!

Skrevet af _slettet_bruger_1602 1636 dage siden - Direkte link

Jeg er - en slags - optimist: Socialstaten afskaffer sig selv (jeg kan ikke umiddelbart huske, hvem det var (?), der gav den én eller to generationers levetid som funktionsdygtig konstruktion - alene pga. normer grundfæstet før socialstaten). Det eneste relevante spørgsmål er, hvad der kommer bagefter, når socialstaten kollapser?


Skrevet af Anders Hessellund Jensen 1636 dage siden - Direkte link

Der er ingen tvivl om at velfærdsstaten skal trimmes for overhovedet at være overlevelsesdygtig. Hvis det ikke sker, så går staten konkurs. Jeg ser risikoen for en dansk statsbankerot for reel, selvom det nok ikke sker de næste 5 år. Hvorvidt det rent faktisk kommer til at ske afhænger af, om befolkningen når at opdage, at bankerotten er på vej mens det stadig kan lade sig gøre at vende skuden. De fleste mennesker i Danmark er jo afhængige af udbetalinger fra staten - så de vil nok også være parat til at sluge en del besparelser i den offentlige sektor frem for at stå den 1. i måneden uden en krone på kontoen.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Andersen 1636 dage siden - Direkte link

Jeg er stort set enig i alt hvad Lars Seier Christensen skriver. Dog finder jeg det for voldsomt at han konkluderer (som jeg læser det), at et "welfare system" ALDRIG kan eksistere i et land. Det er vidst ikke helt i overensstemmelse med internationale erfaringer. Stort set ALLE lande i verden har een eller anden form for "welfare" (også USA). Danmarks problem er vidst, at det er HELT ude af proportioner, og værst af alt: Det er inde i en selvforstærkende proces, hvor ENESTE løsning på alt synes at være vokseværk. Man betragtes jo som "ULTRAliberal" hvis man blot tillader sig at have den stille og rolige holdning, at det modsatte måske kunne være det rigtige på nuværende tidspunkt. LA er vidst det bedste eksempel på dette fænomen.

 

En pointe jeg synes der også burde have været plads til i Lars Seier Christensens indlæg er, at danskerne er een af de mindst mobile folkefærd i verden. Hvis man skal finde en dansker der har prøvet at leve i et andet land skal man lede længe. Det betragtes som "urimeligt" at forvente, at en dansker skal flytte blot 100km for et (nyt) job. Til trods for at Danmark er et meget lille land. Hvis man prøvede at komme igennem med en sådan holdning i eksempelvis USA, så ville ENHVER amerikaner fuldstændigt miste mælet og stirre tavst på een med åben mund.

 

Danmark betragtes mao. som en planet af gennemsnitsdanskeren. At sige, at "skattetrykket i Danmark er verdens højeste" preller derfor FULDSTÆNDIGT af på gennemsnitsdanskeren - for det er jo "Danmark vi taler om". Blot at antyde, at der er NOGETSOMHELST man kan lære af et andet land er ikke interessant. Internationale sammenligninger kommer man derfor INGEN steder med. Gennemsnitsdanskeren har INGEN respekt for andre lande - for stort set ingen har jo boet i eller haft erfaringer med et andet land, og man har derfor ingen positive erfaringer fra andre lande. Selv Tyskland betragtes jo efterhånden som et uland af gennemsnitsdanskeren.


Skrevet af _slettet_bruger_3909 1636 dage siden - Direkte link

Danskerne er en nation af bonderøve.

 

Hvis man er født i DK bør man stille sig spørgsmålet om man også er en bonderøv som bare gerne vil have lidt lavere skatter eller om man vil kravle ud af hulen og ud i dagslyset.


Skrevet af Smother 1636 dage siden - Direkte link

Nu lyder du sgu som en radikal. Det der elite-hejs, der egentlig kun har til formål at styrke eget selvværd, må du altså gerne beholde for dig selv.

 

Tal dog til kongen i stedet for stodderen.


Skrevet af Kurt Birk Jensen 1636 dage siden - Direkte link

"Tal dog til kongen i stedet for stodderen."

 

Smukt og godt udtryk.


Skrevet af Vimfuego 1636 dage siden - Direkte link

Danmarks situation smukt beskrevet her, og helt i tråd med min egen opfattelse. Det bliver spændende at se (fra min udkigspost i de Schweiziske Alper) om Seiers afsluttende citation bliver virkelighed - uanset hvad er der udsigt til god drama.


Skrevet af KimH 1636 dage siden - Direkte link
En glimrende analyse af tingenes tilstand, som desværre er helt korrekt.

Skrevet af Grølheim 1636 dage siden - Direkte link

Ja det er da i det mindste positivt at hr Seier Christensen har erkendt at der findes "unemployable citizens".


Skrevet af Ida 1636 dage siden - Direkte link

Velformuleret tale om et højaktuelt emne. Gad vide, om ikke mange flere ville have glæde af lidt coaching.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

13
12
15
7
14
18
16
11
17
6
15
13
9
11
14
16
22
11
8
6

- Annonce -


Om Lars Seier Christensen
Administrerende direktør i Saxo Bank
Medejer af 180grader.dk

Se Lars Seier Christensens profil
eller
Følg Lars Seier Christensen
Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -