Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

15

+1 Skrevet af Torben Nielsen 10 dage siden - Direkte link
Øv, øv, øv, øv. 18,7 milliarder. Føj, hvor er du spændt hårdt for. Det minder mig om for 25 år siden, jeg var blevet skilt, og konen plukkede mig til skindet. Jeg var totalt blanket af, og var i en håbløs situation. En dag snakkede jeg med min søster i telefonen - og måtte lægge øre til hende og mandens genvordigheder. Hus, bil, sommerhuse og flere udlejningsejendomme! Ja de var ved at gå fra hus og hjem. - om jeg overhovedet vidste, hvor dyrt det var at have alt det? Jeg priste mig lykkelig for, at jeg kun havde problemer med penge til en bakke leverpostej. Stop dog det ynkelige klynkeri. Hvis du er så forpulet misundelig på den hjemløse, der står og sælger "Hus Forbi", så gå dog ned og byt med ham. Det er sgu da pinligt at høre på.

+1 Skrevet af Jacob Fiil 10 dage siden - Direkte link

18,7 millioner, ikke milliarder (en mindre fejl på faktor 1.000).


+4 Skrevet af Uffe Merrild 10 dage siden - Direkte link

Udover udplyndringen, som i sig er meget problematisk, så er indbetalingen til et irrationelt system det også.

 

Skattepengene bruges af folk der ikke får et anvendeligt økonomisk feedback på deres beslutninger. I det offentlige forbruges pengene på projekter og produkter der ingen markedspris har. Der er derfor ingen mulighed for at sige om pengene kunne være brugt andre steder til vigtigere projekter og produkter. 

 

I det private er det legende let. Revisoren kan fortælle dig om din virksomhed skaber værdi for samfundet ved at se på dit overskud holdt op mod dine investeringer. 

 

Denne form for økonomiske beregninger, hvor man ved at overskud betyder produktiv virksomhed og underskud betyder ødsel anvendelse af de forbrugte resurser, er selve fundamentet for at det frie marked kan skabe større og større produktion år efter år. Systemet har feedback og sørger for at vise hvor resurserne bruges produktivt. Med økonomiske beregninger tilgængelig for iværksætteren kan denne se hvor investeringerne skaber værdi og hvor de ikke gør. Iværksætteren tager dette feedback og kombinerer det med sit eget bedste bud på fremtidens priser og salgsvolumen for at rette produktionen ind til samfundets bedste.

 

Uden nogen rettesnor og med let tilgængelige midler fra de udplyndrede skatteydere hvem kan med seriøsitet påstå at den eneste rette indstilling til offentligt forbrug er at det er fedt?

- Annonce -

- Annonce -


+1 Skrevet af Torben Nielsen 10 dage siden - Direkte link
Åh Gud, hvor er det synd for dig! Men jo mere man har, jo mere vil man have. Din formue har du jo ikke tjent ene mand på Nordpolen, vel. Nej, det er et resultat af det samfund, vi alle har bygget op i hundrede år. Men hvis du sad ene mand på Nordpolen, så var det nok ikke så spændende. Fordi så havde du ikke nogen at sammenligne din rigdom med. Og ikke nogen, du kunne kræve endnu mere af. Forestil dig, at hele Danmarks befolkning tænkte lige så griskt som dig. Hvor var du så henne, Uffe Merrild? Det var vist ikke en sjov verden.

+5 Skrevet af Uffe Merrild 10 dage siden - Direkte link

I markedet betaler man for andres hjælp, og man betaler dem den pris de finder passende for deres service.

 

Når byttehandlen er foretaget, står begge parter bedre stillet end før transaktionen. Når man har betalt for fx sin uddannelse, så skylder man ikke samfundet noget som helst efterfølgende. Der er naturligvis nogle forudsætninger for at det er muligt at tage en uddannelse, det vel nok er dejligt, at vore forfædre byggede en viden op, som vi belejligt kan benytte os af, og selv bygge videre på. Ligeledes er det også irriterende at de forurenede planeten så meget som de gjorde, og spildte enorme resurser på ineffektiv teknologi undervejs, men dette må vi også leve med som et givent udgangspunkt for vores egen eksistens.

 

Markedsøkonomien (inkl. civilsamfundet) er fundamentet for hele samfundet. Den liberale ønsker ikke at nedbryde samfundet, men at reformere det for at lade frivillige transaktioner vinde frem på bekostning af tvunge transaktioner.

 

Udover dine floskler om min påståede griskhed, din påståede eneboerfanatisme jeg efter din opfattelse fremfører, og dit tilbagevendende fokus på en fantasi-formue jeg skulle være i besiddelse af, hvad har du egentlig tænkt dig at fremføre af argumenter?


Skrevet af Jacob Gram 8 dage siden - Direkte link
Fantastisk som nogle evner at diskutere med en mudderkaster uden at synke til deres niveau. Du kunne evt. søge en konsulent stilling hos div. unævnte politikere.

Skrevet af Torben Nielsen 10 dage siden - Direkte link
Interessant, at begge parter er bedre stillet efter en byttehandel! Du har vist ikke arbejdet på f.eks. Dansk Eternit Fabrik, hvor medarbejdere døde som fluer. De var indkalkuleret i regnskabet som en udslidt maskindel. De fleste danskere, håber jeg, stadig har en slags indbygget kompas over for samfundet. F.eks.at menneskeliv (i kapitalismens hellige navn) ikke regnes på lige med fod med maskindele. Det er noget, der kaldes "moral" - til oplysning for de, der ikke kender ordet.

+6 Skrevet af Uffe Merrild 10 dage siden - Direkte link

Mere præcist siger man at når byttehandlen indgås vurderede begge parter at det var fordelagtigt for dem at indgå handlen. Ingen kan påstå at kende fremtiden præcist. Vi er alle underlagt denne usikkerhed om fremtidens udfald.

 

Det er fx ikke sikkert at det var almindeligt kendt at asbesteksponering kunne over mange år føre til lungekræft. De medarbejdere det gik ud over var således ofre for uvidenhed. Da det senere blev kendt at der var denne sammenhæng, hvordan skal man da opveje ansvaret for tidligere uvidenhed?

 

Der er mange arbejdspladser der indeholder risiko. Hvordan bør man aflønne og beskytte medarbejderen? Med en central arbejdsmarkeds-tsar eller via kontraktret og erstatningret?


+4 Skrevet af Christian K Hansen 10 dage siden - Direkte link

Når man er lektor, er man jo betalt af staten. Derfor sørger man naturligvis for at have den "rigtige" mening sammen med politikere og embedsmænd, som jo også fodres af staten uden at have den mindste risiko og uden at skulle yde noget udover de 37 ugentlige timer, medmindre også denne "overtid" bliver specielt ekstra aflønnet.  Netop derfor skal alle udtalelser fra stats- eller kommuneaflønnede personer omkring netop skatter og afgifter tages med en overordentlig stor dosis salt.


+4 Skrevet af Michael Loupis 9 dage siden - Direkte link

Det er dejligt, når disse socialister bekender kulør omkring deres ækle ideologi.

 

Det lektoren siger er, at mennesket er født ind i trældom. Vi står i evig gæld til det socialistiske fællesskab og underlagt centralplanlæggernes gøren og laden. Denne gæld giver vi i arv til vores børn.

 

Hos ægte liberale er menneskesynet noget radikalt anderledes. Hos os er selvejerskabet et væsentligt princip. For en liberal, er det enkelte menneske unikt og har ejendomsret over egen krop. Ingen kan med rette tvinge andre til noget de ikke har lyst til.

 

Socialister mener det modsatte. Mennesket er statens ejendom. Resultatet af vores handlinger tilhører staten, herunder frugten af vores arbejde.

 

For en liberal er det aldrig acceptabelt at holde negerslaver på sin plantage for at opretholde bomuldsproduktionen. Man må ganske enkelt finde på noget andet end slaveri eller opgive at dyrke bomuld.

 

For en socialist er det ikke sådan. Her er slavearbejdere en helt acceptabel løsning, hvis politbureauet har besluttet, at det skal være sådan.

 

Denne forskel i socialistisk og liberalistisk ideologi er altid værd at blive mindet om.


Skrevet af Hans Nielsen2 9 dage siden - Direkte link

I mit perspektiv, selvretfærdigt ynkeligt klynk fra en meget priviligeret udlandsdansker.

 

Forholder han sig til, hvad et højt skattetryk, har af positive/negative konsekvenser for et samfund? Nej nej da, Det er kun mig, mig, mig, og hvor uretfærdigt jeg bliver behandlet...

 

Er det ikke FULDSTÆNDIGT ligegyldigt om Lars har 1 eller 2 milliarder i skattely i Schweitz?

Hvor meget kan han nå at bruge, i de år han har tilbage i dit liv?

http://www.business.dk/finans/saa-meget-tjener-lars-seier-paa-salget-af-livsvaerket

 

Gør som en anden dygtig erhvervsmand, der, modsat Lars, står respekt om i Danmark: Asger Aamund.

Asger har sat produktion i gang, og skabt arbejdspladser. Han blander sig i Danmarks udfordringer, forstår og tager ansvar for sit fædreland og er super skarp desangående!

 

Hvad har Lars gjort, andet end tjene formuer på finansielle transaktioner; der, reelt set, intet andet er, end snylteri på de virksomheder, der skaber værdi gennem produktion.

 

 

PS: Nej, jeg er ikke en ækel socialist. MEN har trods alt en smule fornemmelse for, hvornår klynk og hykleri er nok nok!

 

PS PS: Jeg har ikke "bare" prøvet, at betale rigtigt meget i topskat, indtil "jeg", som Lars, stak i skattely.

Nej, jeg bor stadigt i Danmark, jeg betaler stadigt og jeg forventer det vil ske, i resten af mit liv.

Jeg har hvad jeg skal bruge, til dagen og vejen og synes jeg har et godt liv.

 

Lars må være en meget ulykkelig og stakkels person, trods sine multimulliarder; når han mener det er nødvendigt at stå offentligt frem med dette nedværdigende flæberi. Helt på linje med HKH Henrik!

 

OG, så et velment råd Michael: Klap i med dine selvejerskaber, dine negerslaver og Adam Smith teorier. Det er hverken kønt eller rart, at læse den slags.


+3 Skrevet af Dennis Thrysøe 9 dage siden - Direkte link

Lars Seier forholder sig, om nogen, til emner som skat og samfundsøkonomi i Danmark. Du følger ham helt åbenlyst ikke, og dermed kommer dine påstande til at se lidt tossede ud.

 

Så vidt jeg ved har Lars Seier skabt mindst lige så mange værdier og arbejdspladser i Danmark, som Asger Aamund. Hvor mange har du skabt?

 

I øvrigt er det du kalder "financielle transaktioner" ikke (nødvendigvis) snylteri. Det er en vigtig mekanisme for at tilføre kapital til de virksomheder der har brug for denne, for at skabe værdi/produktion.

 

Og så et velment råd: Selvom du ikke synes det er kønt eller rart at læse Michaels analogi, så har han jo helt åbenlyst en valid pointe. Denne kunne du jo også have valgt at forholde dig til?


+2 Skrevet af Michael Loupis 9 dage siden - Direkte link

Mit klynk er ikke tiltænkt at være hverken rart eller kønt.

 

Jeg forholder mig til den etiske problematik i at indrette et økonomisk fængsel for befolkningen, der efterfølgende benyttes til at afpresse dem for deres hårdt optjente midler.

 

Det er muligt at gøre tingene anderledes.

 

Ovenfor beskriver Uffe et økonomisk element, der understøtter mit etiske argument for, hvorfor vi bør overveje vores model.

 

Så kan det da godt være, at du mener Lars Sejr, prinsgemalen og undertegnede skal klappe i. Men det ændrer ikke på vores pointer som du åbenbart ikke ønsker at forholde dig til.


Skrevet af Hans Nielsen2 7 dage siden - Direkte link

Ja hold dog op, hvor er det "sjovt" og "fantastisk". Citater af Hr. Seier.

 

Michael: Jeg vil gerne forholde mig til, og diskutere, dine ultra liberale pointer, jeg vil gerne diskutere "det økonomiske fængsel", dine racistiske negerslave teorier, samt lektorens ditto.

 

Jeg tror også på, det er muligt at gøre tingene anderledes.


MEN hvis udgangspunktet for denne debat er Lars Seirs klynk fra skattrely Schweitz, så kommer det til at koste noget tid.

Citat fra miliardæren Lars' fjæsbog profil: "Lige nu, hvor jeg er ved at kradse 18,7 mio kroner sammen til en delbetaling af mit årlige, personlige bidrag til den danske statskasse"

 

Hold da k... hvor er det synd for klynke Lars..

I min verden, burde han tænke meget mere over sit renomé i Danmark, end de latterlige smuler, han betaler i skat af sin milliard indtægt.

 

En indtægt, der er skabt af hårdtarbejdende danske/europæiske industriarbejdere..

Dette er, i min verden, ægte, ikke ækel, liberal tankegang!

 

kh Hans

 

PS:

https://denkorteavis.dk/2017/udlandsdanskere-skylder-skat-over-otte-milliarder-kroner/

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-04-25-over-100000-skatteskyldnere-er-flyttet-til-udlandet

Er det ikke bare Seier sejt, Michael?


Skrevet af Dennis Thrysøe 7 dage siden - Direkte link

Hvis der er nogen der fremstår som en klynker, så er det dig.

 

end de latterlige smuler, han betaler i skat af sin milliard indtægt.

Du kender simpelthen Lars Seiers personlige indtægt og skatteforhold? Er det oplysninger du har lyst til at dele med os andre?

En indtægt, der er skabt af hårdtarbejdende danske/europæiske industriarbejdere..

(Næsten) al indtægt stammer indirekte fra andres værdiskabelse. Det er muligt at du ikke mener at Lars Seiers arbejde, f.eks. med Saxo Bank, er noget værd. Men resten af markedet er helt åbenlyst uenig med dig!

 

Manden betaler mange millioner i skat til Danmark, selvom han ikke bor her, og derfor næppe forbruger nævneværdig "velfærd", og så bidrager han i debatten med hans holdninger og tolkninger. Og det skal kaldes klynk?

 

I stedet for at angribe med tomme floskler om klynk, ville det være mere givtigt for debatten om du kom med reelle modargumenter?

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

4
16
10
11
11
20
12
13
15
11
9
11
17
15
13
13
13
12
9
13

- Annonce -

- Annonce -