Kontakt 180Grader.dk
79

Skrevet af Philipr 1365 dage siden - Direkte link

Jeg gik ind på den første artikel og læste:

 

"Unge ryger ikke hash, fordi det er sjovt. De ryger for at dulme deres problemer."

Og det er begyndelsen på noget som jeg derefter ærlig talt ikke gider at læse, mest af alt fordi det i meget høj grad er forkert. Unge drikker heller ikke sorgerne væk til en gymnasiefest, de drikker for at blive 
A. socialt accepteret.
B. for at føle sig sådan som alkohol nu får en til at føle sig. 
og det er den samme grund til at unge ryger hash,

jeg siger ikke at unge ikke ryger hash for at dulme deres problemer, men det er en meget lille del af det. 


Skrevet af CatharinaJensen 1365 dage siden - Direkte link

Den sætning ødelagde også min læselyst.

 

"Voksne drikker ikke rødvin fordi det er sjovt. De gør det for at dulme deres problemer" - En meget simpel omskrivning, der viser, hvor langt ude i hampen (no pun intended) artiklens argumentation er.

 

Joachim B. Olsen, dejligt hvordan du har holdt dit løfte om forøget klumme/debat/indlægsskrivning på 180grader, fortsæt endeligt!


Skrevet af JB 1365 dage siden - Direkte link
En interessant betragtning i en tid, hvor der forlanges stadig større myndighedsregulering af tobaksrygning og de unges indkøb af øl i Netto, mens hetzen raser løs overfor de overvægtige med krav om nedprioritering i sundhedsvæsenet og skat på bestemte fødevarer. Men lad os da endelig få frigivet hashen, og tag da endelig kokain og ectasy med. Så kan de unge mennesker ordentlig slå sig løs, og vi kan spare samfundet for yderligere investeringer i uddannelsesapparatet, når den sidste hjerne, der skulle bære fremtidens vidensamfund, er brændt af.

- Annonce -


Skrevet af Jannick Andersen 1365 dage siden - Direkte link

Ved du godt at næsten halvdelen af den voksne befolkning allerede har prøvet at ryge hash? Det er et typisk skræmmebillede, at en liberalisering vil resultere i at samfundet går i stå og alle lige pludselig skal ud og prøve at ryge hash. Faktum er jo bare, at det allerede i dag er ekstremt let tilgængeligt, så alle der vil prøve det, formentlig allerede har prøvet det.

 

Desuden viser erfaringer fra Portugal, at en afkriminalisering af stoffer til eget forbrug ikke har haft de skræmmende konsekvenser som mange har påstået. Tværtimod.

Angående ecstacy har en række engelske forskere rangeret en række stoffer efter skadevirkninger på individ- og samfundsniveau. Her er ecstacy rangeret som nummer 18 og altså anslået til at være langt mindre skadeligt end cannabis (11), tobak (9) og alkohol (5).Skrevet af Niklas Nikolajsen 1365 dage siden - Direkte link

Du er en farlig mand, Jesper. Folk som dig, der ikke står tilbage for at anvende vold og tvang overfor deres fredelige medborgere, bærer skylden for størstedelen af al menneskelig ulykke.

Du burde skamme dig!


Skrevet af MajC 1365 dage siden - Direkte link

+1


Skrevet af Jannick Andersen 1365 dage siden - Direkte link

Et udpluk fra siden:

"For besiddelse, herunder beruselse med stoffet:

1. gang: 60-90 dages fængsel, med mulighed for at veksle straffen til behandling på åben institution med en tillægsbøde på 3 nettomånedslønninger. 2. gang: 6-12 måneders fængsel med mulighed for at veksle straffen til behandling på lukket institution med en tillægsbøde på 3 nettomånedslønninger og for udlændinge uden permanent opholdstillladelse en udvisning af landet. 3. gang: 1-2 års ubetinget fængsel og for udlændinge med permanent opholdstilladelse udvisning af landet."

 

Det dér er altså skræmmende læsning.


Skrevet af Rasmus Foght 1365 dage siden - Direkte link

Jeg troede helt alvorligt, det var for sjov, det der – men det er det vist ikke alligevel? Du burde virkelig skamme dig, som Niklas skriver.


Skrevet af Lassen 1365 dage siden - Direkte link

Sjældent man møder denne slags ondskab. Var du diktator i dit tidligere liv?


Skrevet af bochri 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

"...50% af dem vil senere udvikle skizofreni - en livsvarig og dyr (økonomisk som menneskeligt) sygdom."

 

Stol aldrig på en statistik, du ikke selv har forfalsket :)

 

Psykiatri-fonden skriver på deres hjemmeside:

- Omkring 25.000-30.000 mennesker i Danmark har skizofreni, svarende til ca. 0,5% af befolkningen.
- Ca. 12.000 er i behandling for skizofreni, heraf er 1.000-1.500 personer til enhver tid indlagte.

- Hvert år får ca. 500 mennesker diagnosen skizofreni.
- 1% af befolkningen vil i løbet af deres liv få skizofreni.

- De fleste bliver syge i begyndelsen af tyverne, men debutalderen er fra 14 til 80 år.

- Der er nogenlunde lige mange mænd og kvinder, der får skizofreni.

- Kvinders symptomer er generelt mildere end mænds, ligesom kvinder generelt får skizofreni senere end mænd.

Kilde: "De psykiatriske diagnoser" af Aksel Bertelsen, Povl Munk-Jørgensen og Per Bech, PsykiatriFondens Forlag, 2010 og "Skizofreni. Hvad vi i dag ved om en af de alvorligste sindslidelser" af Jes Gerlach, PsykiatriFondens Forlag, 1997.

 

I betragtning af, at de fleste, der får skizofreni, får det, mens de er unge - og, at cirka halvdelen af danske unge i dag har røget hash, hvad bygger du så dit tal på? Skulle unge (mænd) oftere få psykoser af at ryge hash i et mere liberalt samfund eller hvad?


Skrevet af Jones 1365 dage siden - Direkte link

Jeg synes det er dejligt du er begyndt at skrive herinde JBO.

 

Jeg ser forbudet som et udtryk for, at nogle vil regulere min adfærd og bestemme hvad der er godt for mig. Det vil jeg selv bestemme!

 

Jeg kunne aldrig drømme om at tage stoffer selv, og har aldrig gjort det, men jeg vil sgu have retten til at gøre det hvis jeg havde lyst.


Skrevet af Carl Andersen 1365 dage siden - Direkte link

Skønt at nogle tør sige det der skal til! Mere frihed tak :D


Skrevet af Niklas Nikolajsen 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

>Det er en afvejning imellem et samfund hvor staten fx står for sygehusene men så til gengæld stiller krav tilbage omkring fedme, rygning, forbud mod narkotika mv. - og et samfund hvor der er færre forbud, men hvor staten så heller ikke hjælper hvis det går galt.

 

Det burde stå folk frit for, at deltage i en forsikringsordning, der stillede visse krav til deres livsførsel. Men - det burde ligeså stå folk frit for, at melde sig ud.

 

Staten kan ikke tvinge mig til at deltage i en ordning, der koster 70% af min indtægt, og så derefter med moralsk intigritet kræve, at jeg skal følge ordningens forskrifter for fx. sundhed - for ikke at lægge systemet til last. Systemet er ikke frivilligt!

 

>50% af dem vil senere udvikle skizofreni - en livsvarig og dyr (økonomisk som menneskeligt) sygdom.

 

Uha - vi må antage, at ca. en 1/4 af Danmarks befolkning er skizofren på den baggrund!

 

Men derudover - så er argumentet med, at siden vi har en (tvungen) fælles sundhedsordning, så har vi også et fælles ansvar til at leve sundt, og moralsk ret til (med magt om nødvendigt) at tvinge dem der ikke gør det, til at slutte op.


Vrede mod folk, der udviser uansvarlighed - men som holdes skadesløse af staten gennem dine skattepenge, den vrede burde du rette mod den egentlige skurk, nemlig staten.

 

Hvis staten i morgen indførste en skat på 1 krone pr. stjerne, der blinker om natten, hvor rationelt er det så at rette ens vrede imod stjernerne?


Skrevet af Lassen 1365 dage siden - Direkte link

Som jeg skrev tidligere, så er det på ingen måde den almene skatteyder som betaler de sundhedsudgifter. Det vil være dem som bruger det,pga de eventuelle afgifter. På cigaretter dækker afgifterne flere gange end nødvendigt, fordi de har sat afgifterne skræmmende højt op, for at lokke os til at lade være.


Skrevet af OleHN 1365 dage siden - Direkte link

Det ville godt nok være et fælt samfund at leve i, hvis alle I fik jeres ønsker om at selv ville bestemme jeres adfærd. Og JBO du skulle i mine øjne blive voksen, frem for at søge, de åbenbart meget unge brugere herinde, rygklapperi.

Ingen skal bestemme om jeg vil tage stoffer.

Ingen skal bestemme om jeg skal gå med skydevåben.

 

Det næste bliver:

 

Ingen skal bestemme om jeg kører spirituspåvirket, så længe jeg ikke kører ind i andre.

Ingen skal bestemme om jeg vil køre i gågaden, når bare jeg ikke rammer fodgængerene.

 

Lav selv listen færdig, da der er meget meget mere der kan føjes til.

 

Men LA ønsker åbenbart disse tilstande, nå ja JBO påstår jo at almindelige mennesker render rundt med køller og knive, så peberspray skal naturligvis gøres lovligt, så vi kan angribe/forsvare os mod de almindelige mennesker. Helt ærligt JBO, har du fået mange kugler i hovedet under træningen i skovdalen???

 

 


Skrevet af Jannick Andersen 1365 dage siden - Direkte link

Hvis vi skulle følge dit eksempel omkring spirituskørsel til dørs, mener du vel også at alkohol skal forbydes?


Skrevet af Niklas Nikolajsen 1365 dage siden - Direkte link

>Ingen skal bestemme om jeg kører spirituspåvirket, så længe jeg ikke kører ind i andre.

Hvis du ikke kører ind i andre, så er der vel intet problem? :-)

Men spøg til side, såfremt vejens ejer føler, at alkoholindtagende bilister giver flere ulykker, skræmmer kunderne og såfremt det kan påvises, at alkoholindtagelse udsætter andres liv for fare, så er det naturligvis ikke "ok" ud fra nogen liberal betragtning.

Ligeledes står det en vejs ejer frit for, at bestemme om der må færdes motorkøretøjer på denne (gågade) - eller om det er strafbart.

Der er naturligvis ingen tvivl om, at en beruset og/eller skødesløs person, der tordner ned af en gågade, ikke alene bør dømmes for at overtræde privat ejendomsret, i henhold til at have overtrådt vejens ejers bestemmelser, men også for at udsætte andre mennesker for fare.

Mht. våbenlovgivning, så ja, almindelige mennesker skulle have lov til at eje automatvåben, også uden at de blev centralt registreret. Ligesom med gågaden vil fx. ejer af en natklub (eller gågade) dog frit kunne forlange, at våben ikke blev medbragt, under straf af bøde. 

 

Du ejer ikke fantasi til kunne se, hvorledes et samfund baseret på frivillighed, er dit voldelige tvangssamfund overlegent på alle tænkelige områder. Du griber efter staten som magtmiddel, for at tvinge folk til at opføre sig som DU syntes er bedst. Du kan derfor ikke undre dig, når statens våben en dag er vendt imod dig. Den der lever ved sværdet, dør ved sværdet.

 

Du har simpelthen ingen ret til at kræve, at folk lader være med at ryge deres joints, ejer en pistol, spiser for lidt eller for meget grønt, ryger eller ej, går klædt i jeans eller overalls, er gifte eller lever i synd - og så fremdeles.

Ved at kræve konformitet til dine standarder gennem statens voldsmonopol - er du et ondt menneske, og enhver fri mands fjende. Stod det til mig, ville din støtte af voldelige overgreb på frie mennesker, være direkte strafbart på linje med overgrebende i sig selv. Med andre ord - jeg anskuer ikke dit etiske fundament og dit menneskelige værd andereldes end en tilfældig forbryders...

 

Det bedste ville naturligvis være, at der simpelthen ikke fandtes våben, at køller og knive, pistoler, geværer, krydsermissiler og interkontinentale ballistiske missiler sket ikke var opfundet. Men når dette nu er tilfældet, skal lovlydige borgere ikke have frataget retten til at kunne forsvare sig imod overgreb, det være sig fra private eller statslige organer.

 

En bevæbnet befolkning ville være et bedre værn imod kriminalitet end nogen politistyrke - et bedre værn imod would-be diktatorere end nogen grundlov, og et bedre værn imod udenlandsk aggression end noget "forsvar".


Skrevet af Lassen 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Jeg har oplevet en som blev kørt ned. Det var sgu heller ik rart at være i nærheden af.

 

Hvis du kigger på cigaretter, hvem betaler så sygdoms udgifterne for det? IKKE dig(medmindre du ryger, men det tvivler jeg på. Og sådan ville det vel også være hvis man havde statskontrolleret hash.

 

Det kan forresten godt ske at halvdelen af dem som får en pyskose af hash, bliver skizofrene, men artiklen nævner intet om hvor få det er, som får en psykose af det.


Skrevet af Lassen 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

JO, det er meget vigtigt. Vi KAN ikke blive ved med at køre samfundet på denne måde. Verden rådner og rådner sgu ligeså stille pga den hårde krig mod narko. Lad da folk selv bestemme hvad de gør ved egen krop. Du mener at du har ret til at bestemme det, fordi vi har et socialt samfund?


Skrevet af Jens 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Nå, jeg skulle lige til at påpege det samme. Liberal er han på ingen måde. På hjemmesiden udtrykker han decideret totalitære holdninger.


Skrevet af Niklas Nikolajsen 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Jeg gentager tålmodigt:

 

"Vrede mod folk, der udviser uansvarlighed - men som holdes skadesløse af staten gennem dine skattepenge, den vrede burde du rette mod den egentlige skurk, nemlig staten.

 

Hvis staten i morgen indførste en skat på 1 krone pr. stjerne, der blinker om natten, hvor rationelt er det så at rette ens vrede imod stjernerne?"


Skrevet af Deep Throttle 1365 dage siden - Direkte link

Parallelt bør man legalisere doping i sport med den klausul, at atlerne oplyser hvad de bruger, så det ikke bliver en hemmelig kemisk konkurrence for adrætte alkymister.


Skrevet af Joachim B. Olsen 1365 dage siden - Direkte link

Når man vælger, at deltage i organiseret idræt, så træder man frivilligt ind i et fælleskab og må indordne sig under de regler der er opstillet. Det er ikke en menneskeret, at deltage i konkurrencesport og derfor er forbudet mod doping ikke en krænkelse af din personlige frihed. 


Skrevet af LordNacho 1365 dage siden - Direkte link

Men det ville heller ikke være forkert at lovliggøre det? Altså bare sportens forening siger at noget er lovligt/ulovligt er det bare fint? Hvis det er sandt kunne det være meget interessant at se hvad mennesket kunne præstere.


Skrevet af Joachim B. Olsen 1365 dage siden - Direkte link

Jeg taler ikke om statens forbud mod dopingpræparater. Jeg taler om idrættens organisationers forbud mod dopingpræparater. Når du melder dig ind i en forening, så må du acceptere foreningens regler eller starte din egen forening. 


Skrevet af thomas hermann 1365 dage siden - Direkte link

Hold da op du har røget mange joints jbo. Og nu vil du have at folk i den lovgivende forsamling, skal have lov til at ryge sig skæve, hvis det passer dem - mens de skal drive forretning DK. Den læge som skal operere dine børn hvis de skulle bliver syge, må gerne bruge dagen inden på cannabisfest, så længe det sker i fritiden. For det er jo en konsekvens af din mening. Kan du ikke finde plads i en klub på grund af en dårlig vane, så lav din egen klub siger du også. Jamen så lav din egen rygerklub og kald den tinget. Men i folketinget har du slet ingen ting at gøre. Liberaliser hashen - selve sætningen i sig selv er noget vrøvl "ærede folketingskandidat".


Skrevet af Jones 1365 dage siden - Direkte link

Jeg elsker den måde, at du arrogant siger at du er bedre end JBO - dine holdninger er mere korrekte end hans.

 

Du har så travlt med at bestmme over andre, der ikke deler dine holdninger. Hvorfor kan du ikke lade mennesker leve i fred, der ønsker at ryge hash? Hvilken gudsgiven indsigt har du, som vi andre ikke har?

 

Ryger ikke selv hash, og kunne aldrig drømme om at gøre det. Men hvis andre vil, så skader det ikke mig! Be my guest!

 


Skrevet af Klaus K 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

@ Mikkel: Lidt baggrund, hvis du er interesseret: Staten offentliggør manipulerede tal om tobak og økonomi. Det er svært at sige, om det skyldes ond vilje - eller ren og skær uvidenhed. Der bliver hele tiden færre grunde til at tro på sidstnævnte.

Det er vist mange gange over hele verden, at tobaksrygere er stærkt overbeskattede i forhold til ikke-rygere. Dette skyldes tobaksafgifterne og den bredt accepterede teori om kortere levetid for rygere. Se listen her:

Økonomiske undersøgelser af samfundets indtægter & udgifter ved rygning 2011


Vedr. sygedage: Det er måske korrekt, at rygere samlet set har lidt flere sygedage end ikke rygere, men det skyldes ikke rygning. Det skyldes, at folk med dårlige jobs har 5 gange så mange sygedage som gennemsnittet - og i denne gruppe findes der flere rygere end i restbefolkningen.

Det betyder, at sygefraværet ikke vil falde, hvis rygning ikke fandtes. Faktisk vil det givetvis stige, fordi der i nikotinen er anti-bakterielle og anti-virale stoffer, som holder en række sygdomme nede. Måske derfor viser de første konsekvenser af statens krig mod rygningen sig som stigende sygefravær:

Personalestyrelsen: Unges sygefravær eksploderer


Bemærk stigningen sker i en recessions periode, hvor sygefraværet traditionelt set altid falder. Kun få mennesker synes at have forstået, at samfundet får meget svært ved at overleve uden rygning - af økonomiske årsager:

Kan velfærdsstaten overleve uden rygning?

 

Det skyldes, at sundhedsvæsenet & medierne i årtier har overset, at rygning har mange positive effekter - både for den enkelte og for samfundet. Dette er vist videnskabeligt:

Forskerne er sikre: Tobak øger arbejdsevnen


Skrevet af Henrik Lundquist 1365 dage siden - Direkte link

Vi tager lige dette glimrende link igen - tak til KK for det.

 


Skrevet af Deep Throttle 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Vi skal jo tænke på proportionalitetsprincippet.

 

Tænk på hvor meget arbejdere doper sig med medicin, koffein, nikotin for at konkurrere på arbejdspladsen. Hvor mange jord- og betonarbejdere er på muskelfremmende og smertestillende midler for at fremme akkorden?

 

Hvorfor skal sportsarbejdere være 'renere' end kontorfolk?


Skrevet af Lassen 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

+ 6


Skrevet af Brian Pedersen 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Hvilket vil sige at du er for at afvikle staten, give det frie valg tilbage, og selvforsikre dig hvis du skulle ønske det? Jeg er selv en stor fan af tanken.

 

Siden du er så rask på tasterne, gider du så google hvad sportsskaderne hos serie 6 spillere i den Danske fodbold-liga koster samfundet at udbedre + hvad det ekstra sygefravær beløber sig til?


Skrevet af Henrik Lundquist 1365 dage siden - Direkte link

I den forbindelse hvad koster det samfundet mht. skisport o.lign. ?


Skrevet af Klaus K 1365 dage siden - Direkte link

Der er slet ingen tvivl om, at der er meget gode økonomiske grunde til at lægge en voldsom afgift på løbesko. Langt bedre end på tobak fx.

Skader efter overdrevent løb koster samfundet miliarder. Der findes læger, der anser overdreven motionsløb for at være en afhængigheds-tilstand:

http://dengulenegl.dk/blog/?page_id=3&forumaction=showposts&forum=1&thread=23&start=0


Skrevet af sorenh 1365 dage siden - Direkte link

Ja, alt det vi kan li' det er vanedannende, og burde forbydes ligesom opium....


Skrevet af Cool Carl 1365 dage siden - Direkte link

Erklærede liberales støtte til DF er mig en gåde. DF er Danmarks mest centralistiske og detailregulerende parti. Det er jo fint nok for national konservative, men for liberale ?

Er det DFs EU-modstand og "islamkritik" der tiltrækker erklærede liberale ? Eller har nogen spottet et liberalt punkt i DFs praksis ? 


Skrevet af Cool Carl 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Tak for svar.


Skrevet af Kirsten HH 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

"Hele pointen i mit indlæg er at såfremt hash legaliseres så må hele omkostningen også bæres af forbrugerne - for det er ikke noget jeg har lyst til at betale til. "

 

I modsætning til nu hvor det er ulovligt og hashrygerene selv betaler hvis de får en psykose?


Skrevet af michaelm 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Lige præcis. Det kan ikke lade sig gøre at finde et parti der bare nogenlunde matcher ens overbevisninger uden at selvsamme parti giver én en finger i røven på andre , til tider mere væsentlige områder. Tror efterhånden den eneste løsning er at dele landet op i mindre stater , som selv beslutter dele af den lokale lovgivning og graden af (hvis nogen) underkastelse til diktaturet i bruxelles.


Skrevet af sorenh 1365 dage siden - Direkte link

Hvis man deler landet op i bidder der er små nok, så ender man med princippet om privat ejendom.


Skrevet af Henrik Lundquist 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Det gør dem ikke mindre anvendelige. Faktisk tværtimod.


Skrevet af Niklas Nikolajsen 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Du vil vente forgæves, hvis du venter på, at vores politiske system agerer baseret på sund fornuft. Narkotika-lovgivningen er kun et lille eksempel på et system, der agerer helt og aldeles irrationelt - og hvis primære funktion er at sikre egen overlevelse og ekspansion.

 

Jeg vil forslå at du lader være med at vente på, at dine regenter skal gøre det rigtige, men anerkender at systemet i sin natur er illegitimt, irrationelt og frihedsfjendsk, og selv gør det rigtige og fornuftige, uagtet hvad staten syntes. Ellers kommer du til at vente hele livet…

 

Vi er opdraget til at tro, at den politiske proces er måden, hvorpå man ændrer samfundet i den retning, som man syntes giver mening. Reelt er det dog borgernes proaktion (civile ulydighed / oprør), der har potentiale til at ændrer systemet.


Skrevet af bochri 1365 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Den artikel du henviser til er meget ærlig omkring tvivlen: Udvikler unge mænd skizofreni, fordi de får hashpsykose eller får de hashpsykose, fordi de er disponerede for skizofreni?

 

Så vidt jeg har forstået er den førende teori, at skizofreni først og fremmest er genetisk betinget - men kan udløses af mere eller mindre kendte faktorer. 

 

Problemet er under alle omstændigheder, at jo tidligere skizofreni går i "udbrud" jo dårligere klarer de ramte sig, fordi de ikke er på plads med uddannelse, familie/venner og så videre i samme grad. 

 

I forhold til det "liberale" i det du skriver: Brugere af hash har allerede i dag følgevirkninger, som de bliver behandlet for, men i modsætning til rygerne er de ikke med til at betale for behandlingen gennem afgifter (som man vel med lidt god vilje kan betragte som en forsikringspræmie).

 

Ville det ikke være lettest at liberalisere hashmarkedet - og så pålægge passende afgifter til brug for at afhjælpe skadevirkningerne. Det er selvfølgelig en slags tvungen, kollektiv forsikring... men nu har særligt unge aldrig været specielt gode til selv at få tegnet forsikringer :)


Skrevet af stophash.dk 1365 dage siden - Direkte link

Ja, har netop lagt  næsten samme tekst andet sted herinde, men hånden på hjertet undrer jeg mig
over, at de færreste fortalere være sig liberalister, hashrygere eller begge dele, kender nok til THC og dets påvirkning af psyken, til at forstå de alvorlige konsekvenser indtagelse har.

Langt de fleste tror, at det er et "uskadeligt planteprodukt" - så jeg vil meget gerne henvise
til følgende rapport, som blot er en af mange der beskriver THC´s påvirkning af psyken, hvorfra disse uddrag er taget: 

"Mange taler om, at det ikke er mere farligt at ryge hash end at drikke alkohol. Cannabis
indeholder ca. 420 kemiske forbindelser, hvoraf ca. 80 påvirker psyken. Når man drikker alkohol, er der kun ét stof, der påvirker psyken.

En meget væsentlig forskel på hash og alkohol er den, at alkohol er et vandopløseligt stof, som er
ude af kroppen i løbet af et døgn eller to. Mens de stoffer, som virker i hash (især THC), ikke er vand- men fedtopløselige. Det betyder, at THC oplagres i kroppens fedtvæv, som der findes meget af i hjernen og indvoldene. Fedtvævene er kroppens lager-lokaler, hvor nyttige
ting også gemmes til senere. Mens THC ligge "på lager", mister det ikke evnen til at påvirke psyken. Det tager fra 6-10 uger at udskille den oplagrede THC"

Jo oftere du ryger, jo mere THC oplagres der i kroppen. Ryger man, inden THC´en er ude
forstærkes “bagrusen” hvor man er sløv, uengageret og “tung i det”. På denne måde glider man ind i en kronisk (konstant) rustilstand.Opbygningen af THC i kroppen foregår over så lang tid, at
den nye tilstand er vanskelig at opdage, både for den der ryger og for omgivelserne. Især når det gælder teenagere, vil omgivelserne finde andre årsager til de ændringer, der sker.

Når man er i en kronisk rus, bliver det mere positivt at ryge hash, fordi man så bliver kvik og
aktiv i den akutte rus.
Derfor har hash-rygeren en god undskyldning for at ryge:

 “Jeg bliver da ikke passiv af at ryge hash”.

 

Resten af rapporten kan læses her:

http://ssp.esbjergkommune.dk/Admin/Public/DWSDownload.aspx?File=%2fFiles%2fFiler%2fStofinformation%2fHashhefteWEB.pdf

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

10
11
4
14
26
12
45
29
5
19
36
23
28
25
22
15
12
10
36
23

- Annonce -


Om Joachim B. Olsen
Tidligere elitesportsudøver med flere medaljer fra EM,VM og OL. Læste historie på university of Idaho fra 1999-2002. Formand for DEF (danske...

Se Joachim B. Olsens profil
eller
Følg Joachim B. Olsen
- Annonce -