Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

21

+4 Skrevet af Uffe Merrild 188 dage siden - Direkte link

Den største barriere for at den almindelige mand og kvinde selv kan bestemme sin pensionsalder er det høje danske skattetryk. I stedet for at kunne tilsidesætte statens dårlige folkepension og selv råde over egne midler gennem et langt arbejdsliv, så konfiskeres dine midler og spildes på investeringer i det offentlige bureaukrati.

 

Denne model som alle i Danmark tvinges til at medfinansiere er LO, så vidt jeg er orienteret, stadig varm fortaler for. Reelt har du naturligvis altid en mulighed for at træde ud af arbejdsmarkedet, men du er ikke i stand til at medbringe din retmæssige indkomst til fulde fordi statens skattevæsen tager sig godt for af retterne.

 

Hvis man endelig skal tale om retfærdighed så virker det ikke særligt retfærdigt på mig at staten har gjort det langt sværere for den almindelige mand at spare op af sin indkomst i frie midler, så man selv kan tilrettelægge sit liv. Sådan tager man nu engang lettest hensyn til alle - lad dem beholde deres indkomst og lad dem selv vælge.

 

En lav skat betyder jo ikke at du ikke har lov at forære dine penge væk til velgørenhed, men det giver alle mulighed for at fordele sin indkomst som man selv synes er bedst. Det er langt bedre med marked end politik til at sørge for at samfundet kan opnå sine mål fredeligt.


Skrevet af Ulrik B. Petersen 188 dage siden - Direkte link

" ... at vi ikke kan være bekendt lade nogle mennesker knokle sig ihjel ..." og "urimeligt at antyde, at en jord- og betonarbejders fysiske slid, slæb og løft ikke går ud over kroppen."

Det forekommer mig at være en både højstemt og forloren LO-retorik, som tiden er løbet fra. I dag udtrykkes en påtaget omsorg for arbejdere i en bestemt branche. Vi skal tro at der graves grøfter og skovles ved håndkraft overalt. Men det er jo ikke det billede, der møder en, når man ser på forskellige arbejdspladser, der er præget af mange maskiner til det tunge arbejde. At arbejde på et slagteri er nok noget af det mest ubehagelige og belastende, jeg kan forestillle mig. Jeg tror at slagteriarbejdere arbejder hårdt, men efter hvad jeg har set, ønsker de generelt selv at arbejde på akkord for at tjene mere, og på den måde har de selv en aktie i opskruet arbejdstempo og eventuel nedslidning. Det må medgives at mange af dem lever under konstant trussel om at blive fyret, fordi deres arbejdspladser kan blive udflaget til lande med billigere arbejdskraft,. Men det er jo en helt anden diskussion, som Lizette Risgaar passende kan tage med sit eget parti

Der er dog visse arbejdsfunktioner, der kan være ubehagelige og belastende, fx. for blikkenslagere, automekanikere og elektrikere, der undertiden må arbejde under meget vanskelige forhold. Men der er jo ikke tale om at de gør det konstant.

I det hele taget er man ved at være godt træt af at høre om alle dem, der knokler, for det er der i virkeligheden meget få der gør. At arbejde er ikke det samme som at "knokle", for brugen af ordet signalerer noget med at blodet springer fra neglene og sveden står på panden. Den slags er vist et meget sjældent syn ...

 


+1 Skrevet af Uffe Merrild 188 dage siden - Direkte link

Meget enig. Det er også vigtigt at påminde om eget ansvar for eget helbred, samt at de jobfunktioner der er mere ubehagelige typisk er bedre betalt end hvis de ikke var det.

 

Den simple funktion som gør arbejde ubehageligt er med til at reducere efterspørgslen herpå og øger automatisk lønnen for at få arbejdet udført, samt tiltrækker kapital (maskiner fx) der tager de særligt ønskede opgaver fordi det kan betale sig for arbejdsgiveren at investere her.

 

Af disse årsager kan markedet tage hensyn til disse faktorer og netop den progressive indkomstskat straffer hårdest de som vælger at tjene mange penge på få år.

 

Derfor: Lad markedet og den enkelte selv vælge, men lad være med at socialisere omkostningerne i sundhedsvæsenet og pensionssystemet. Sænk skatten og lad folk selv vælge deres beskæftigelse under hensyn til deres private omkostninger og gevinster.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

9
15
12
9
21
16
5
15
12
17
10
11
11
20
12
13
16
11
9
11

- Annonce -


Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -