Værd at læse

00

Manu Sareen har ikke styr på kvinders værdi

Manu Sareen fra de Radikale (det er ham ligestillingsministeren, der blev sur på Lego over noget legetøj til piger) har selvforskyldt fået sig selv i Detektors søgelys;

For et par uger siden fik vi på Detektor nærmest en bestillingsopgave: I Debatten på DR2 bad Manu Sareen ´ham fra Detektor´ om at tjekke fakta, da Venstres Lykke Friis sagde, at mange norske virksomheder lader sig omregistrere fra aktieselskab til anpartselskab for at omgå kravet om 40 % kvinder i bestyrelserne.

Men ifølge eksperter har Lykke Friis faktisk ret. I en videnskabelig artikel publiceret i et anerkendt tidsskrift kan man læse at 30 % af aktieselskaberne lod sig omregistrere til anpartsselskaber blandt andet for at undgå at blive omfattet af kvotesystemet.

- Så der er god sandsynlighed for at det har en effekt på de norske virksomheder med hensyn til at de lader sig afnotere, siger Nina Smith, der er professor i økonomi på Aarhus Universitet.

Artiklen ovre på Detektor's website uddyber endvidere hvorfor den "uafhængige" tænketank Catalyst, som hyppigt bliver brugt som kilde af fortalere for kvoter, rent faktisk overhovedet ikke er uafhængig, men derimod aktivt arbejder for flere kvinder i bestyrelser.

Detektor sendes i aften kl. 20:00 på DR2.


Læs mere:

http://www.dr.dk/P1/Detektor/Udsendelser/2012/03/20103008.htm

4 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere