Kontakt 180Grader.dk
24

Skrevet af Jan Daniel Andersen 1372 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Enig. Det ville også være en mere tydelig implementering af magtens tredeling, dersom der ikke kunne være sammenfald mellem regering og folketing. Det kunne muligvis reducere problemet med levebrødspolitikere.


Skrevet af Lars Jakobsen 1372 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Enig, og meget läkker referance til den rigtige verden


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1372 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

I Danmark har vi kun fattet ideen om flertalstyranniet i den tro at der var tale om demokrati. Mindretalsbeskyttelsen har man aldrig dyrket i nogen større stil, medmindre der var tale om politiske korrekte mindretal (udpeget af flertallet).

- Annonce -


Skrevet af ckh 1372 dage siden - Direkte link

Rent principielt mener jeg det er en god ting, at hente fagpersoner ind på ministerposter fremfor partivennerne. I tilfældet Martin Lidegaard kan det nu ikke hævdes, at man har valgt en faglig vidende personlighed.


Skrevet af Christian Melgaard 1372 dage siden - Direkte link

Af principielle grunde mener jeg, at man kun i helt særlige tilfælde bør hente eksterne fagpersoner ind til at beklæde ministerposter - og "helt særlige tilfælde" dækker ikke den situation, at man vil hente en person ind, hvis "specielle kompetencer" består i et partitilhørsforhold.

Helt uhørt er det, når man henter personer ind, som har været opstillet til folketinget uden at opnå valg. Hvis en person er vraget af vælgerne bør ikke engang at særlige faglige egenskaber kunne  retfærdiggøre at vedkommende hentes ind. Hvis man man vælger at spørge vælgerne, så må udfaldet respekteres uden undtagelse. Alt andet er en hån mod demokratiet.

 


Skrevet af Kaspar 1372 dage siden - Direkte link

Der er nu mange politikere, hvor det må være en fejl, at de kom i Folketinget...


Skrevet af 9kolaj 1372 dage siden - Direkte link

Hvis folketinget er utilfreds med en minister kan de jo bare erklære mistillid til ham.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1372 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Så sandt så sandt.

 

Se bare Venstrepolitikernes svar til muligheden for at vælte et vanvittigt upopulært lovforslag, ved at kræve en folkeafstemning. Man snakkede om at det ikke var praktisk og at det ville være for dyrt. FOR DYRT??? For dyrt at lytte til dem der betaler gildet? Og hvordan hulen kan man overhovedet snakke om at noget kan være for dyrt, når man hvert år deler flere hundrede millioner kroner ud til folk der ikke bestiller en skid?

 

Hvis dette er demokrati, så giver jeg ikke en hujende fis for demokrati. Så kan vi skære sidste halvdel af Churchills berømte sætning: "Democracy is the worst form of government".

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

11
28
27
28
4
19
46
16
17
19
16
26
15
5
27
18
40
75
27
19

- Annonce -


- Annonce -