Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

24

Skrevet af _slettet_bruger_6416 1580 dage siden - Direkte link

Jeg er faktisk lidt uenig. Jo mere jeg tænker over det, jo mere synes jeg at det burde være et krav at en minister ikke er medlem af folketinget, statsministeren inklusive. Det svarer på samme måde til at man i en virksomhed vælger en bestyrelse som ansætter en adm. dir., der ansætter et ledelsesteam. Den adm. dir. og ledelsen er ikke med i bestyrelsen og skal forvalte efter de regler og guidelines som bestyrelsen udstikker. På samme måde bør en regering blot forvalte det folketinget beslutter.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Enig. Det ville også være en mere tydelig implementering af magtens tredeling, dersom der ikke kunne være sammenfald mellem regering og folketing. Det kunne muligvis reducere problemet med levebrødspolitikere.


Skrevet af Lars Jakobsen 1580 dage siden - Direkte link

Enig, og meget läkker referance til den rigtige verden

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Badger Badger Badger 1580 dage siden - Direkte link

Sådan er det faktisk i USA og en række andre parlamentariske demokratier. Danmark har aldrig gennemført demokratiet 100 %.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

I Danmark har vi kun fattet ideen om flertalstyranniet i den tro at der var tale om demokrati. Mindretalsbeskyttelsen har man aldrig dyrket i nogen større stil, medmindre der var tale om politiske korrekte mindretal (udpeget af flertallet).


Skrevet af slettet bruger 1099 1580 dage siden - Direkte link

Og til overflod sætter de "folkevalgte" (=partivalgte) en ære i at uddelegere beslutningskompetence og lovgivning til fremmede magter. 

 

Det snørkler man sig udenom ved at omdefinere demokratiet som begreb. Det handler ikke længere om at der vælges nogle repræsentanter der træffer enten gode eller dårlige beslutninger jfr deres vælgeres forventninger, men om at borgernes "interesser" varetages bedst muligt, men hvad der er "bedst" kan vi enten ikke stemme om eller få indflydelse på - det afgøres af regimet, f.eks det økonomiske i EU.  

 

Det repræsentative demokrati er efterhånden en joke. Det minder mere om Sovjet. 


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1580 dage siden - Direkte link

Så sandt så sandt.

 

Se bare Venstrepolitikernes svar til muligheden for at vælte et vanvittigt upopulært lovforslag, ved at kræve en folkeafstemning. Man snakkede om at det ikke var praktisk og at det ville være for dyrt. FOR DYRT??? For dyrt at lytte til dem der betaler gildet? Og hvordan hulen kan man overhovedet snakke om at noget kan være for dyrt, når man hvert år deler flere hundrede millioner kroner ud til folk der ikke bestiller en skid?

 

Hvis dette er demokrati, så giver jeg ikke en hujende fis for demokrati. Så kan vi skære sidste halvdel af Churchills berømte sætning: "Democracy is the worst form of government".


Skrevet af slettet bruger 834 1580 dage siden - Direkte link

Så rabiat havde jeg ikke tænkt over det, men det giver god mening. Tak for indsparket!


Skrevet af ckh 1580 dage siden - Direkte link

Rent principielt mener jeg det er en god ting, at hente fagpersoner ind på ministerposter fremfor partivennerne. I tilfældet Martin Lidegaard kan det nu ikke hævdes, at man har valgt en faglig vidende personlighed.


Skrevet af Christian Melgaard 1580 dage siden - Direkte link

Af principielle grunde mener jeg, at man kun i helt særlige tilfælde bør hente eksterne fagpersoner ind til at beklæde ministerposter - og "helt særlige tilfælde" dækker ikke den situation, at man vil hente en person ind, hvis "specielle kompetencer" består i et partitilhørsforhold.

Helt uhørt er det, når man henter personer ind, som har været opstillet til folketinget uden at opnå valg. Hvis en person er vraget af vælgerne bør ikke engang at særlige faglige egenskaber kunne  retfærdiggøre at vedkommende hentes ind. Hvis man man vælger at spørge vælgerne, så må udfaldet respekteres uden undtagelse. Alt andet er en hån mod demokratiet.

 


Skrevet af Kaspar 1580 dage siden - Direkte link

Der er nu mange politikere, hvor det må være en fejl, at de kom i Folketinget...


Skrevet af 9kolaj 1580 dage siden - Direkte link

Hvis folketinget er utilfreds med en minister kan de jo bare erklære mistillid til ham.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

9
15
12
9
21
16
5
15
12
17
10
11
11
20
12
13
16
11
9
11

- Annonce -


Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -