Medicinsk cannabis - Hvad er det og hvordan virker det?

Medicinsk cannabis er i øjbelikket et varmt emne i Danmark. Gennem den sidste uges tid, har medierne skrevet stort som småt omkring emnet. En tidligere minister vil lægge sag an mod Staten, og tolderne er blevet ekstra opmærksomme. Der starter en ny forsøgsordning i Danmark d. 1.1.2018, som forløber 4 år frem, og herefter bliver evalueret. 

Medicinsk cannabis - Hvad er det og hvordan virker det?

Mange har stødt på især CBD, som er en forkortelse af Cannabidiol. Blot én af mange cannabinoider i planten. Netop denne udvindes ofte af industrihamp, der indeholder under 0,2% THC. Dette gør den lovlig jf. EU-lovgivingen. CBD er bl.a. lovligt i Tyskland, hvor Webshops kan sælge CBD-produkter, da det i Tyskland betegnes som et kosttilskud. I Danmark har Lægemiddelstyrelsen dog betegnet det som medicin, og tager afstand fra brugen af det. Derfor er forsøgsordningen også påtvunget gennem et politisk flertal, og ikke Lægemiddelstyrelsen. 

Mange ved dog ikke hvad medicinsk cannabis er, og forveklser det ofte med "At alle så kan ryge sig skæve mv.". Forskellen er dog markant mellem egentligt hash og medicinsk cannabis. Noget som mange ikke ved. Planten er blevet brugt til medicinsk brug gennem tusindvis af år, og blev pludseligt uden afstemning, studier eller lignende, gjort ulovligt. Medicinsk cannabis har reelt været lovligt og brugt i Danmark siden 2011, hvilket mange ikke ved og nu ændrer flere love sig. Bl.a. lovgivningen omkring bilkørsel og euforiserende stoffer.

I øjeblikket er det taget til FN niveau, hvor en dansk kvinde har udarbejdet en klage. Emnet er især blusset op i de senere år, og man kan håbe at det fortsat vil skabe debat, så vi alle kan blive klogere.

3 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere