Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

9

+3 Skrevet af -lars- 330 dage siden - Direkte link

Det er nu engang trist. Vores skattetryk ligger på 50-51% af BNP, hvor det i Schweiz ligger på 28%.

 

Der ville skulle gives skattelettelser for over 500 milliarder, hvis vi skulle nå samme niveau. LA fik 250 mio ved sidste forhandling, og de er sikkert finansieret ved skatteforhøjelser andre steder.

 

"Jamen vi vil ikke være som Schweiz, hvor de dør i gaderne!" ...Schweizerne er næsten dobbelt så rige som os. 

 

Vi er blevet en 3. rangs nation af halvflade knolde og vi er på vej videre ned. Et hvert tiltag der kunne trække den rigtige vej vil blive stemt ned. Fordi 90 - 95% af befolkningen lever direkte eller indirekte af staten. 

 

Fejlen ligger i demokratiet der dræber os langsomt. Stemmesedlen skal først tilsendes når man har bidraget til festen de seneste 3 skatteår. Ingen på overførsel kan stemme.

 

"Jamen det er synd Lars!" ...Det er endnu mere synd når vi skal til at fortælle disse mennesker, at der ikke er mere honning i krukken og vi har bildt dem en verden ind der ikke findes. Når vi kun kan tilbyde dem en kø til suppegryden.


Skrevet af Erik Ninn 330 dage siden - Direkte link

Vores skattetryk ligger på 50-51% af BNP

Det kommer an på, hvilke beregningsmodeller der anvendes. Ifølge Skatteministeriet er skattetrykket på 47,5 % af BNP og falder til 45,7 % næste år.


+1 Skrevet af -lars- 330 dage siden - Direkte link

Det er samme beregning der fik Schweiz skattetryk til at ramme 28%. Gør det lidt nemmere at sammenligne Erik.

 

Og så kommer den nok om lidt. "Jamen Schweiz lever af bankhemmelighed og forbudte penge. Det er et skattely land."... USA's skattetryk ligger på 24% og er ikke ligefrem kendt for at være et skattely.

 

Uanset hvad er vi i konkurrence og lige nu har vi klart de højeste omkostninger i "Virksomheden". Så ender man med at tabe, som vi også ser på velstandsstigen. Hvor vi er gået fra nr. 3 til nr. 17 og en fremskrivning viser vi måske er på vej ud af top 20.

 

Medierne melder om vilde krav på 13 milliarder i skattelettelser. (Sikkert finansieret). Vi har slet ikke forstået alvoren. Der skal gives 4-500 milliarder i ufinansierede skattelettelser .

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Erik Ninn 330 dage siden - Direkte link

Skattetrykket findes ved komplicerede beregninger. Man kan blive lidt klogere på det her:

Hov: Danmarks skattetryk er langt højere end antaget


Skrevet af -lars- 330 dage siden - Direkte link

Hvor vil du hen med det overhovedet?


Skrevet af Erik Ninn 330 dage siden - Direkte link

Du angiver nogle procenter for skattetrykket uden at linke eller komme med anden form for dokumentation. Jeg prøver at gøre læserne lidt klogere på, hvordan man kan komme frem til de procenter.

Dermed ikke sagt, at dine procent-angivelser er forkerte.


+1 Skrevet af Lounen 330 dage siden - Direkte link

Skattetrykket målt i forhold til BNP er et elendigt mål for beskatningen i landet.

 

Navnet skattetryk er stærkt misvisende.

 

Dette bogholderitekniske begreb har meget lidt praktisk anvendelighed. Det siger udelukkende noget om, hvor stor en andel af BNP statskassen råder over.

 

En blandt mange problematikker:

 

Indriekte skatter regnes med både i tæller og i nævner. Dette betyder, at man kan gennemføre en omlægning af skattesystemet, hvor skatten på indkomst lempes, mens skatten på forbrug øges tilsvarende. Resultatet vil være et lavere skattetryk på trods af nøjagtig ens beskatning.

 

Denne øvelse har Danmark haft gang i gennem årtier. Det er en del af forklaringen på det urealistisk lave "skattetryk".

 

Måler man alternativt i forhold til BFI, hvor indirekte skatter ikke indgår, vil skattetrykket som konsekvens vokse med omkring 10%.


Skrevet af -lars- 330 dage siden - Direkte link

Jeg er udemærket klar over at statsfinanser, skattetryk, skatter og afgifter kan regnes på 1000 måder og ikke kan 100% sammenlignes landene imellem. Det tror jeg alle herinde ved. Forhåbentlig.

 

Men det er en fin indikator på at noget er helt skævt.

 

Det er det mit indlæg der er relevant og ikke en eller andet regnemetode.

 

Det viser stadig hvor latterligt det er, at vi nu skal høre om voldsomme skattelettelser på 13 mia. (Sikkert finansierede af andre skatter).

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

6
16
7
11
10
8
16
9
8
8
7
11
20
13
13
12
9
13
11
15

- Annonce -

- Annonce -