Mere frihed og velstand kræver et styrket Liberal Alliance med de afgørende stemmer

Om lidt mere end 12 timer åbner valgstederne, og Danmarks "skæbne" de næste fire år, og reelt mange år derefter, afgøres

Niels Westy,

17/06/2015

Om lidt mere end 12 timer åbner valgstederne, og Danmarks "skæbne" de næste fire år, og reelt mange år derefter, afgøres. Fire år mere med Helle Thorning vil være fire spildte år, hvor der ikke for alvor vil blive taget hul på de udfordringer Danmark står over for. Og her er
det to største integration og velstand.

Integration og udlændingepolitik.

Danmark har traditionelt været et åbent samfund, og det skal det vedblive med at være. Kan man forsørge sig og sine, overholder landets love og accepterer spillereglerne i et sekulært demokrati som det danske, skal man være velkommen. Ellers skal man blive væk.

Begår man til gengæld kriminalitet som udlænding, skal man smides ud af landet. For asylansøgere skal gælde, at asylsagen stoppes i det øjeblik man har overtrådt landets love, og man skal automatisk have afslag.

Jeg har efterhånden mødt rigtigt mange indvandrere og flygtninge, som netop har efterlyst langt mere konsekvens. De ved og mærker til tider, at mennesker nu en gang er mennesker og at vi generaliserer. Derfor vil en konsekvent politik på området være en kæmpe hjælp til de mange
der er kommet til landet for positivt at deltage i det danske samfund.

Kommunerne skal også i langt højere grad gøre brug af de redskaber de allerede i dag er udstyret med, i form af bl.a. forældrepåbud, ligesom en nedsættelse af den kriminelle lavalder og et særskilt system for de 12-17 årige bør indføres, som blå blok foreslår.

Integrationsudfordringen kan opfattes som en funktion af to forhold, nemlig kulturafstand og antal. Målt på denne skala bør enhver indse at vi har en kæmpe problem.

Kombineret med indretningen af vores velfærdsstat, hvor kravet om selvforsørgelse ikke fylder meget, bør det ikke undre at det går af pommern til med integrationen af store grupper i Danmark.  

 

Det skal der gøres noget ved.

Endelig skal vi i stedet for at give asyl her i landet, hjælpe flygtningene i nærområderne. Dels vil det mindske presset på den danske integrationsudfordring. Og dels - måske vigtigst - kan vi hjælpe langt flere mennesker for de samme penge, som hvis man giver asyl her i landet


Den økonomiske udfordring 

Mes der ser ud til at være fælles fodslag omkring udlændingepolitikken, ser det anderledes ud med den økonomiske politik. Dansk økonomi er i årevis vokset langsommere end andre lande. Vi sakker med andre ord bagud. Og med mindre vi gennemfører reformer, vil denne udvikling fortsætte. Til skade for både velstand og velfærd. Målt på BNP per ondbygger er vi fattigere i dag end i 2008

Også fremtiden ser mørk ud. Danmark forventes at have OECD’s 6. laveste vækst frem til 2025, med mindre der gennemføres reformer.  Kun Liberal Alliance stiller med et svar på denne udfordring, i form af vores 2025 planen.


Planen indeholde 4 vigtige reformer:

Effektivisering af den offentlige sektor.
Regeringens produktivitetskommision kommer frem til, at vi kan effektivisere den offentlige sektor med mindst 10 pct. uden at forringe servicen. Med 20 år i den offentlige sektor, heraf en del med budgetansvar, vil jeg mene at det er lavt sat. Og når andre partier er ude og sætte spørgsmålstegn ved dette og taler om at det er utopisk. Så må man ikke glemme at det er dem som er bremseklodsen. Rent ”teknisk” burde det ikke være en svær øvelse at gennemføre en forsigtig og gennemtænkt omstilling på 7 år, som Liberal Alliance foreslår.

Et år senere på pension
Danskerne lever (heldigvis) længere end tidligere, og det skal pensionsalderen naturligvis afspejle. Vi foreslår at hæve pensionsalderen til 68 år, men selvfølgelig skal man kunne få pension tidligere, hvis man er nedslidt eller syg.


Lavere skatter og afgifter

Ingen danskere i arbejde betale skat af de første 7000 kroner, de tjener hver måned.
Topskatten og registreringsafgiften på biler skal fjernes. Grundskylden fastfryes. Afgifter på benzin, diesel, varme og strøm skal lettes. Momsen på hotel- og restaurationsbranchen sænkes, så den kommer på niveau med landene omkring os, og endelig skal selskabsskatten sættes ned til 12,5 pct.

Det vil forbedre vilkårene for virksomheder, så det bliver mere attraktivt at investere og skabe arbejdspladser i Danmark. Samtidig giver det danskerne flere penge på lommen og holder gang i hjulene.

Bedre kernevelfærd
Der skal fokuseres på kerneområderne i velfærdssamfundet og indføres en højere grad af valgfrihed, f. eks. en fritvalgsordning, hvor danskerne selv kan vælge mellem offentlige og private tilbud, ikke bare i Danmark men i hele Europa. Samtidig forbedrer vi vilkårene for forældrenes frie valg på skoleområdet. Vi afsætter 26 mia. kr. ekstra til de ældre, og vi afsætter ekstra penge til forskning. I takt med at bureaukratiet svinder, kan der bruges flere ressourcer på kernevelfærd som ældrepleje, børnepasning, hjemmepleje, etc.

 

Konsekvenser af Liberal Alliances 2025 plan


124.000 flere i beskæftigelse.
 

Beskæftigelsen vil stige med svarende til ca. 124.000 fuldtidsstillinger,  Det dækker over en stigning i privat beskæftigelse på ca. 250.000  Det er altså effekten efter, at der er taget højde for en mindre offentlig sektor og regeringens egne beskæftigelseseffekter. Mani kan altså skabe en bedre tilværelse for rigtig mange mennesker.


108 mia. kr. stærkere økonomi. 

Når flere danskere kommer i arbejde, går det bedre for  Danmark. Finansministeriet har beregnet, at LA’s 2025-plan styrker vores bruttonationalprodukt med ca. 108 mia. kr..


Et rigere liv til danskerne. 

Finansministeriets beregninger viser, at LA’s reformplan styrker velstanden for hele Danmark. Selv de 10 pct., der har mindst, vil gennemsnitligt set få et rådighedsbeløb på ca. 7.000 kr. mere om året. En kassedame vil få ca. 20.000 kr., en LO-familie med to lønninger 40.000 kr. og en højtlønnet op til 60.000 kr. Dertil kommer en række andre fordele. Biler kommer til at koste langt mindre. Benzin og diesel bliver billigere. Strøm og varme bliver billigere. Afgiften på mange varer nedsættes. Og det bliver billigere at gå på restaurant, da momsen på hotel- og restaurationsbranchen sænkes til niveauet i vores nabolande. Planen har også fordele for studerende. Der afsættes 800 millioner ekstra til forskning og for studerende vil fribeløbet afskaffes, så man ikke længere modregnes i SU ved erhvervsarbejde.


Også for de mest socialt udsatte byder planen på fordele.
 

Kontanthjælp var oprindelig og bør igen være en midlertidig foranstaltning. Derfor skal der gøres mere for at kontanthjælpsmodtagere får lettere ved at komme i arbejde. Det skal bl.a. ske med et ”socialt frikort”, så udsatte kontanthjælpsmodtagere har mulighed for i begrænset omfang at arbejde skattefrit samtidig med, de modtager støtte. Det skaber mulighed for en lille, men væsentlig tilknytning til arbejdsmarkedet. Desuden ønsker vi en afkriminalisering af stofmisbrug og en række styrkede behandlingstilbud.

det er værd at notere, at tidligere undersøgelser viser, at når man blot er gået et år ledig, stiger risikoen drastisk for at man aldrig får en fast tilknytning til arbejdsmarkedet igen. Et problem, som går i arv.

En rigere og friere Danmark kræver et stærkt Liberal Alliance med de afgørende stemmer.

Ønsker du et rigere og friere Danmark. Et land, hvor private virksomheder igen for alvor tør investere. Et land der igen kan følge med resten af verden i den fortsatte velstandsudvikling. Et land, hvor kernevelfærden er i orden. Hvor skatteydernes penge bruges på reelle ydelser til gavn for landets borgere. Hvor borgerne kommer før staten?

Så skal du stemme på Liberal Alliance, og dermed sikre at vi sidder tungt på de afgørende stemmer. Og bor du i Nordsjælland er du naturligvis meget velkommen til at stemme på mig.  

Kilde: