Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

5

+1 Skrevet af Jens Knudsen 181 dage siden - Direkte link

Det mest basale spørgsmål, som enhver politiker og vælger bør stille sig selv, er, om vi ønsker lighed eller at gøre folk mere ens? Med andre ord, er det vigtigst at sikre folk lige muligheder, eller er det en central politisk opgave at gøre alle borgeres resultat mere ens, uanset deres indsats, evner og måden, de forvalter dem på?

 

Et særdeles tankevækkende og interessant citat fra kronikken.

 

I min optik er 'ulighedsdebatten' et udtryk for en stilstandsskabende kultursocialdemokratisk lighedsfascisme. En lighedsfascisme og en ideologisk ensretning som resulterer i at hjælpeløse og initiativløse individer i praksis fastholdes i en situation hvor de ikke er motiverede til selv at påtage sig tilstrækkeligt ansvar og konsekvenser for deres eget liv.

 

Altså en præmiering af initiativløshed og hjælpeløshed, og en straf til de selvhjulpne og initiativrige som tvinges til at finansiere det lighedsfascistiske omfordelingscirkus via statssanktioneret konfiskation af broderparten af værdiskabelsen.

 

Jeg er stor tilhænger af et samfund som tager sig af sine svageste, men i mine øjne er det gået helt over gevind, for meget længe siden.

 

Suk!

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

10
6
12
9
8
8
7
11
20
13
13
11
8
13
11
15
4
8
10
15

- Annonce -

- Annonce -