Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

15

+3 Skrevet af Jens Knudsen 243 dage siden - Direkte link

Roman og børnebogsforfatter, billedkunstner med en BA i kunsthistorie.

 

Med den baggrund giver det næsten sig selv, at et rationelt forhold til samtiden og virkeligheden, hvor håndgribelige værdier skabes i floder af sved, blod, tårer og afsavn, er næsten umulig.

 

Men ikke desto mindre et interessant og underholdende indblik i et alternativt, faktaresistent og utopisk forestillingsunivers.


+2 Skrevet af Ulrik B. Petersen 243 dage siden - Direkte link

På overfladen handler indlægget om ligeløn, men nedenunder er der det forhold at de horder af (især kvindelige) humanister, der bevidstløst er gået all in for en lukrativ karriere i det offentlige, og som ikke har brugbare færdigheder (læs: de kan sælge for penge på et frit marked), og vil have staten til at kompensere dem for deres fejlvalg af uddannelse.

Det er selvfølgelig ærgerligt at se i øjene at man har ladet sig lokke af sirenesange om at det (alene) er lysten, der driver værket, og at ingen alligevel kan forudse beskræftigelsessituationen efter endt uddannelse. Begge dele er fsv. sandt nok, men det er bare ikke hele historien, hvad nogen burde have fortalt dem.

Et godt praktisk råd havde været noget i retning af: Vælg noget, du har nemme for at tilegne dig, noget som kan bruges både i det offentlige og det private, samt noget, der også kan bruges i andre lande. Sørg for at få lært det, du har brug for undervisning til (fx. fremmedsprog, matematik, fysik, kemi og biologi), og læg mindre vægt på noget, du selv kan læse siden. Lær også at bruge dine hænder, for fremtiden vil nådesløst demonstrere at det er håndværkerne, der skummer fløden for næsen af de humanistiske akademikere. Jo mere, du selv kan, desto mindre er du afhængig af andre (i dyre domme).

Når alt det er skrevet, vil jeg sige at jeg sådan set føler med de humanister, der må tage til takke med simpelt arbejde eller i hvert fald korte jobs, fordi det offentlige ikke inden for overskuelig tid, får brug for dem.

Der er ikke udsigt til at Staten kan kompensere dem, så måske kan vejen frem være at starte virksomhed inden for noget, de har forstand på, og som kan sælges ... 


+2 Skrevet af Christian Kjellerup Hansen 243 dage siden - Direkte link

Det vi skal have i fremtiden er aldeles anderledes. Vi skal have meget - gentager meget - mindre offentlig ansættelse af humanister. Disse skal til gengæld finde ud af hvor og hvad de kan opnå på det fri marked.  I det hele taget skal stat og kommuner lukke ned for den enorme ansættelse af dyre og ofte indbildte akademikere til jobs, som i realiteten ganske almindelige personer uden diplomer kan bestride.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

6
12
11
7
13
18
16
11
17
6
15
13
9
11
14
16
22
11
8
6

- Annonce -


Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -