Værd at læse

00

Ny transportminister: Fotovogne er IKKE et overgreb på din frihed

I går blev denne artikel publiceret på 180Grader. Her ytres der håb om, at den nye transportminister, Ole Birk Olesen, vil skabe ægte liberale forandringer på sit ressortområde.

Det håb er meget spinkelt. Ole Birk skrev nemlig sidste år:

(...) Vi ejer de veje sammen, og vi træffer beslutninger om dem sammen.

Du bør også deltage i den fælles debat i stedet for at bilde dig selv ind, at fartgrænserne og de fotovogne, som skal sørge for, at de bliver overholdt, er et angreb på din frihed. Det er de ikke, for vejene er ikke dine alene. De er også mine og dine naboers og dine kollegers og alle andre danskeres. Beslutninger om vejene træffes af os alle i fællesskab og ikke kun af dig. Hjemme hos dig selv må du bestemme, men på de veje, vi ejer i fællesskab, bestemmer vi også i fællesskab.

Find dig i det, men deltag meget gerne i den offentlige debat om fartgrænserne. Eller køb en båd eller en helikopter at transportere dig i, så du slipper for at køre på vores fælles veje.

Det er ikke just klassisk liberalisme, som Ole Birk her er talsmand for.

Og i dag kan man så læse, at han ikke vil afskaffe brugerbetalingen for Storebæltsbroen. Fri passage over Storebælt har ellers hidtil været en af LA's centrale mærkesager..

45 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere