Kontakt 180Grader.dk
22

Skrevet af -SPQR- 1372 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Hvis der skal være en regning for at sætte boliger til udbud lavere end hvad resten af markedet udbyder til betyder det jo at markedspriserne giver tæt på 0 kr i overskud.

Forkert, men den sætning betyder at du ikke har forstået betydningen af alternativ omkostninger.


Skrevet af Christian Melgaard 1372 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

"Billige boliger" som det har været defineret først af Ritt Bjerregaard og nu af S og EL betyder boliger der udlejes til en leje, som ikke kan forrente prisen på boliger der er opført på markedsvilkår. Der skal med andre ord tilføres subsidier i en eller anden form. Det har været på tale at sælge byggejord under markedspris, hvilket vil sige at man forærer kommunens værdier bort, men da det næppe er nok skal der også direkte subsidier - d.v.s. skattekroner - til.

Og der er naturligvis mange, der tjener penge på opførelsen af boliger: Bygningsarbejdere der får en højere løn, end hvad andre vil bygge for hvis de ellers fik lov i et Europæisk arbejdsmarked hvor der er fri bevægelighed, producenter/importører af byggematerialer, som forlanger priser der i nogen tilfælde ligger 50-100% over priserne i vores nabolande, banker der kræver renter på 6-7-8% selv om de funder sig til 0-1-2% - og så naturligvis developere, som tager sig betalt for at løbe en risiko. Hvilke avancer vil du fjerne - og hvordan?    


Skrevet af Frihed 1372 dage siden - Direkte link

Det er så dumt så dumt :-(

- Annonce -


Skrevet af Christian Melgaard 1372 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Ejeren af en udlejningsbolig får det du så smukt kalder en "profit", men der er såmænd blot tale om en forrentning af den kapital han har investeret i ejendommen. Man kan så diskutere hvor høj denne rente skal være?

På nyere boligudlejningsejendomme får investors en forrentning på 5%, og på ældre boligudlejningsejendomme ses der afkast ned til 2-3%, da de ofte sælges på forventning om at de gennem mordernisering kan bringes til at give et højere afkast. Er det det afkast du mener er for meget og som ejeren bare kan droppe?

Hvorfor starter du ikke med at konfiskere alle renteindtægter og andre afkast af investeringer, for der er da ingen sæson i at det kun er afkastet af ejendomsinvesteringer du mener man "bare" kan fjerne?   


Skrevet af Frihed 1372 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Smart. Så bør staten jo producere alt. For vi kan jo vinde en masse ved at undgå den onde profit. Det fungerer jo også fint i alle kommunistiske lande. Måske kan vi være så heldige, at vi kan få Trabant og Lada-biler igen med 10 års venteliste i stedet for VW og Toyota.

Måske kan vi også håbe på at staten laver mad og på den måde undgår den onde profit på livsvigtig mad. Så kan vi blive ligeså heldige som alle de andre gange man har forsøgt det, og hvor det har ført til sultkatastrofer og rationering med en diæt af ris og bønner.

Skide god idé, Crispy! 

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

21
14
15
15
13
35
11
15
13
21
3
13
5
30
15
40
75
26
18
13

- Annonce -


- Annonce -