Værd at læse

12

Ole Birk Olesen & Burkaforbud

Du kan læse Ole Birks Facebook opdatering her:

Ole Birk Olesen 14 mins · 

Jeg kender mange gode, liberale mennesker, som jeg ikke er enig om alt med. Men jeg er ikke i tvivl om, at hvis der sad 90 som dem i Folketinget, så ville Danmark blive et bedre land at leve i. For helt grundlæggende og i langt de fleste konkrete sager vil de og jeg det samme.

Men der er sager, som splitter liberale. Børnechecken: Er den et unødvendigt offentligt tilskud til folk, som burde kunne klare sig uden? Eller er den en rimelig kompensation for et personfradrag, som forældre burde kunne, men ikke kan udnytte på deres børns vegne? Liberale er ikke enige. Omskæring: Er det et mindre indgreb, som ligger inden for, hvad forældre bør kunne bestemme på deres børns vegne? Eller er det så stort et indgreb i børnenes rettigheder, at forældre ikke bør kunne gøre det mod dem? Liberale er ikke enige.

Når vi har den slags sager, så skal vi liberale da diskutere på livet løs med alle de argumenter, vi hver især har. Det bliver vi kun skarpere af! Og ærlighed inden for familien er godt.

Men vi skal da ikke beskylde andre liberale for at være principløse opportunister, blot fordi deres stillingtagen i ét ud af 100 tilfælde falder anderledes ud end vores egen stillingtagen. De liberale, som mener noget andet end mig om børnecheck eller omskæring, er i mine øjne stadig gode, liberale, selvom vi i de to konkrete sager ikke er enige om, hvilket synspunkt der bedst sikrer et frit samfund.

Sådan er det også med det kommende forbud mod maskering i det offentlige rum. Nogle liberale mener, at det er meget forkert, men andre ser det ikke sådan. Vi bør ikke af den grund beskylde hinanden for alt muligt grimt.

Efter min mening må man gerne i et samfund have nogle helt basale regler for færden i det offentlige rum. Regler som har til formål at opretholde sikkerhed, ro og orden. Man må f.eks. gerne have regler imod, at folk går og blotter sig, fordi det forskrækker andre mennesker. Det er ingen menneskeret at kunne gå rundt på gader og stræder og vise sig nøgen frem. Man er velkommen til at være nøgen i hjemmet, på naturistcampingpladsen og alle andre steder, hvor ejeren er indforstået med det, og hvor andre folk kan lade være med at komme, men på gader og stræder må man finde sig i det, hvis der er regler imod nøgenhed.

I disse terrortider synes jeg også, det er fint med et forbud mod, at man går maskeret rundt i det offentlige rum. Vil man maskere sig i swingerklubben, i moskeen eller i teateret, så er man lige så fri til at gøre det, som man altid har været, men bevæger man sig ud på gaden, så tror jeg, at vores samfund af sikkerhedsgrunde er bedst tjent med, at man ikke bærer maske.

Det må man meget gerne være uenig med mig i, og man må også gerne skrive hvorfor. Men lige som jeg ikke beskylder liberale, som mener noget andet end mig om børnecheck og omskæring, for ikke at være ordentlige og principfaste liberale, så synes jeg heller ikke, det er retfærdiggjort at beskylde mig for svigt, fordi jeg mener noget andet, end du måske gør, om et maskeringsforbud i det offentlige rum.

Vi er jo enige om langt det meste. De få ting, vi er uenige om, bør ikke skygge for alle de ting, vi er enige om. God weekend!

4 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere