Politiken: Borgerlig sammensværgelse mod Helle Thorning-Schmidt begyndte på 180 Grader

Så vidt jeg har kunnet se, er der ikke andre her på siden, der har nævnt det, så nu tager jeg tråden op: I sin artikel De borgerliges dronningeattentat skriver Politiken søndag, at skattesagen mod Helle Thorning-Schmidt (og hendes mand) i virkeligheden er en borgerlig sammensværgelse, udtænkt af bl.a. B.T. (selvsagt), Venstre og, lidt mere overraskende, 180 Grader:

(...) Politiken Søndag har derfor forsøgt at kortlægge, hvordan den glemte historie fra valgkampen i 2007 blev vakt til live igen, og i hvilken udstrækning regeringen og de borgerlige har bidraget til at fremme sagen mest muligt gennem pressen.

Det første synlige spor fører til den liberale hjemmeside 180grader, hvor anonyme debattører allerede i maj begyndte at diskutere, hvorfor »Helle Thornings mand ikke betaler skat« : »Der er som udgangspunkt ikke noget galt i at bo i Danmark i under 200 dage om året, og så betale skat i et andet land. 

Det er bare dobbeltmoralsk, at Helle Thorning snakker om, at alle skal bidrage til fællesskabet og udvise solidaritet, når hendes egen mand gør det stik modsatte«, skrev debattøren, der begyndte debatten og går under kaldenavnet »The Midas Touch«, 9. maj i år. 


Endnu mere velunderrettet lader til at være en vis »Rasmus J.«, der beskriver sig selv som en »selvstændig mand i begyndelsen af 30' erne, som praktiserer udspredelsen af individuel frihed« : »Skal nævnes at Stephen Kinnock har forladt diplomatiet og nu arbejder som Direktør i World Economic Forum. Uden at kende hans løn, så er den nok tættere på millionen end mange andres og dermed socialisternes millionærskat - hvis han altså betalte skat i Danmark. Nogen der har lyst til at grave videre?«, spørger »Rasmus J.«, inden Midas Touch igen tager ordet på 180graders debatforum: »Han (Stephen Kinnock, red.) er hjemme i weekenden, lidt ligesom golfspilleren Søren Hansen der er anklaget for at snyde i skat«.

De ovennævnte debattører har selvsagt grund til at være stolte over at have spillet en vigtig rolle i dette komplot mod den socialdemokratiske formand, der i sidste ende risikerer at have tabt kampen om statsministerposten på denne sag. Når det er sagt, er Politikens artikel udtryk for kampagnejournalistik af allerværste skuffe. Avisen skriver, at flere borgerlige før sagen begyndte at rulle havde kontaktet Ekstra Bladets Jan Kjærgaard, den første journalist, der beskæftigede sig med ægteparrets skatteforhold helt tilbage i 2007, for at opfordre ham til at tage sagen op igen. Nej, hvor overraskende! Det findes der formentlig tusinder af borgerlige, der kunne finde på, og omvendt har der med en til sikkerhed grænsende sandsynlighed været utallige venstreorienterede, der har tilskyndet aviser til at rode efter snavs om borgerlige politikere.

Politiken mener i øvrigt også, at den konto, Skat har lavet til ære for de danskere, der ikke mener, de lægger nok penge i statskassen i forvejen, i virkeligheden er oprettet for senere at kunne drille Helle Thorning-Schmidt.

P.S: Hvis man er interesseret i at læse hele artiklen i Politiken, kan man maile til mig på janchr10(snabel-a)teknial.dk

56 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere