Værd at læse

00

Rend mig i danskheden

Af Mersiha Cokovic

»Kravene til opnåelse af dansk statsborgerskab betyder ikke, at man behøver føle sig dansk, agere dansk, eller kunne begå sig på dansk, for at kunne få udstedt dansk pas. Det burde det gøre, men sådan er det ikke.«

Antallet af ghettoer i Danmark varierer fra år til år og fra valgperiode til valgperiode. Ikke kun fordi forholdene i områderne ændrer sig gevaldigt, men fordi definitionen på begrebet »ghetto« gør.

Når venstrefløjen danner regering, er der, ikke så overraskende, færre ghettoer på Danmarkskortet, end når en blå regering sidder på magten.

I 2013 var der enstor debat om, vi overhovedet skulle bruge betegnelsen »ghetto«, eller slette den helt fra den danske ordbog og kalde ghettoer for »udsatte områder«. I hvert fald ifølge Københavns lntegrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, og det dengang fremtrædende medlem af Folketinget for SF, Özlem Cekic.

For hvis man, ifølge blandt andre disse to, kalder områderne for det, de er, vil folk få en følelse af, at de virkelig lever i en ghetto og føle sig mindre værd end resten af den danske befolkning. I dag er situationen ikke meget anderledes.

Vi tror stadigvæk, at hvis vi kalder mennesker, områder og ting for noget andet, så ændrer de tilstand på nul komma fem.

Læs artikel

0 Kommentarer

Log ind for at kommentere