Kontakt 180Grader.dk
183

Skrevet af 1984grader NEJ TAK 1371 dage siden - Direkte link

Tak for ulejligheden. P for presse OG propaganda.


Skrevet af Jan Nielsen 1371 dage siden - Direkte link

Ritzau er de værste.


Skrevet af Iceman 1371 dage siden - Direkte link

God afdækning af fakta. Lad os få mere af det. Jeg er 100% enig i at det er en katastrofe at Ritzau i den grad tager tingene ud af en kontekst der faktisk viser det modsatte.  - Det er jo nærmest svenske tilstande.

- Annonce -


Skrevet af Gold Standard 1371 dage siden - Direkte link

+1

 

Godt arbejde. Hvad skulle vi gøre uden 180g, det er snart det eneste sted man kan få den sande historie bag mediemøllens spin. Da jeg hørte denne historie i morgenradioen i går, tænkte jeg instinktivt at der måtte være noget galt med de tal - og det viste sig så at være rigtigt.


Skrevet af hammerlein 1371 dage siden - Direkte link

Der er ikke noget at komme efter. Folk som elsker konspirationsteorier kan jo bare læse her.

http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=12770

Det er ikke en tilfældighed at pressen ikke længere holder opsyn med statsmagten. Det er menlig noget de har fået besked på.


Skrevet af Lars Matthiessen 1371 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Dette her er en af grundene til at jeg læser 180grader, for det er da noget af det mest uhæderlige journalistik jeg længe har set, og det siger ikke så lidt. En stor hånd til LewKuanYew for at gøre de såkaldte journalisters arbejde.


Skrevet af jesper 1371 dage siden - Direkte link

"En stor hånd til LewKuanYew for at gøre de såkaldte journalisters arbejde."

 

Ja. Godt arbejde. Der røg de danske mainstream medier lige endnu en tak ned på mit troværdighedsbarometer.


Skrevet af Martin Kofoed 1371 dage siden - Direkte link

Tak for at tage spadestikket dybere. Der er åbenbart et massivt behov for det.


Skrevet af NJN 1371 dage siden - Direkte link

Kan det have noget at gøre med, at man tror at alle indvandrer er ens. Det er vist ingen  hemmelighed, at personer af asiatisk afstemning, er meget,meget hårdarbejdende. Mange af dem, har op til flere butiker/foretninger og har dermed noget indtægt, som trækker genemsnitet op.   


Skrevet af israel1948 1371 dage siden - Direkte link

@NJN

hmm nu glemte du bare lige at fortælle at de fleste snyder sig fra at betale skat har ulovelig ansatte

og du glemte lige de 90% som ikke har arbejde og som heller ikke ønsker at arbejde, de er en belastnig for vort samfund, men betal du bare 90% i skat  


Skrevet af MajC 1371 dage siden - Direkte link

+1

Mediernes komplet kritikløse propaganda-spredning er et KÆMPE problem


Skrevet af Henrik12 1371 dage siden - Direkte link

Lidt senere på samme side (det er side 76, ikke side 78) står der i specialet følgende:

 

The effect from descendants is not a part of the calculations resulting in a possible underestimation of the real impact. This might seem overwhelming and the monetary effect should not be taken too strictly. As previous literature has pointed out the end result of increased immigration depends on which effect that dominates – imports or exports. Consequently, a trade deficit can result in a currency depreciation pressure, which will lower the real income for Denmark (Head and Ries, 1998). This contemplation is not thought as a problem in this specific context. The recommendations should not be seen as unconditionally pro increased immigration.

 

Hvis man kobler de tal du har gravet frem fra specialet med Danmarks Statistiks tal for indvandrere (445.536 i april måned), så får vi følgende effekt på Danmarks udenrigshandel:

 

Eksport: (445.536/12.000) x 2,1 milliarder kroner = en eksportstigning på ca 78 milliarder kroner

Import: (445.536/12.000) x 5,5 milliarder kroner = en importstigning på ca 204 milliarder kroner

 

Gruppen af indvandrere er altså årsag til en forværring af den danske handelsbalance med 126 milliarder kroner - hvert år. De seneste tal, Danmarks Statistik har for hele år er fra 2011. Da var de som følger (sæsonkorrigeret, afrundet til nærmeste hele milliard):

 

- Eksport: 605 milliarder kroner

- Import: 525 milliarder kroner

 

Et samlet overskud på 80 milliarder kroner med indvandrere. Uden indvandrere ville billedet se sådan ud:

 

- Eksport: 527 milliarder kroner

- Import: 321 milliarder kroner

 

Et samlet overskud på 206 milliarder kroner uden indvandrere. Indvandrere står for 13% af eksporten, men hele 39% af IMporten.

 

Til sammenligning er den samlede danske udenlandsgæld ifølge Danmarks Statistik på 100 milliarder kroner (marts 2012, afrundet til nærmeste hele milliard).


Skrevet af Froggy 1371 dage siden - Direkte link

Godt perspektiveret!


Skrevet af Kenneth K 1371 dage siden - Direkte link

Føj for den, håber at LA lige hiver Pia Olsen Dyrh igennem et §20 spørgsmål.


Skrevet af Jeppe Juhl 1371 dage siden - Direkte link

+ 101

 

Jeg skammer mig på standens vegne!


Skrevet af Jeppe Juhl 1371 dage siden - Direkte link

Hvad værre er. Rapporten konkluderer faktisk også indirekte (s. 51), at indvandrere fra ikke-vestlige lande bidrager med forhøjet negativ nettoeffekt... (min fremhævelse)

 

The variables distance, military conflict, and landlocked are all significant and negative but only for export. (...) These are mainly nations that are economically dissimilar compared to Denmark.

 


Skrevet af Flaps 1371 dage siden - Direkte link

Danmarks Radio er ukritiske storforbrugere af "nyheder" fra Ritzau. Det firma må efterhånden være landets største leverandør af bevidst løgnagtighed og inkompetent journalistik.


Skrevet af Gold Standard 1371 dage siden - Direkte link

Hvorfor er der ingen medier der følger op på dette? Vi ved de læser med på 180grader og det er fandeme en vigtig og relevant afsløring. Måske fordi de allesammen røg i med begge ben, fra Politiken til Børsen.


Skrevet af Sven W 1371 dage siden - Direkte link

Det var fra starten indlysende at noget var råddent. Økonomer har regnet og udvalg og arbejdsgrupper har udtalt sig, men fordi en studerende i et speciale skriver noget, bliver det kastet rundt i pressen som den højeste videnskab. Hvornår lærer DR, TV2 og alle de andre at bruge en smule KILDEKRITIK før de bevidstløst bringer vrøvl til torvs. Igen en falliterklæring fra såkaldt ansvarshavende journalist. Er det erhvervspraktikanter som bemander diverse redaktioner.


Skrevet af Iceman 1371 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Det er fa'me i orden... Sådan!


Skrevet af Kenneth K 1371 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Tja, det har du nok ret i, men et spinkelt håb kan man jo klynge sig til.


Skrevet af israel1948 1371 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

@leif

der som er impoteret af indvandrerne er dette æresdrab skydning bil afbrænding, snyd og svindle i deres forretninger.  

 


Skrevet af Niels Westy 1371 dage siden - Direkte link

Overskriften på dette indlæg er mindst lige så langt ude i hampen som Ritzaus (faktisk mere), og det bliver ikke bedre når man læser selve artiklen. Tilsyneladende deler forfatteren og Ritzau en forkærlighed for merkantalisme. Hvis tallene i den oprindelige rapport er korrekte (og det bliver et hvis) kan vi konstatere at samhandlen med udlandet stiger, ligeså vil i så fald beskæftigelse og velstand. At der netto er en større import end eksport er givet Danmarks handelsbalanceoverskud unægtelig et problem som er til at overse. Jeg vil opfordre forfatteren til at at tage et lille lyn-kursus i markedsøkonomi.  


Skrevet af Jan Jakobsen 1371 dage siden - Direkte link
Flot at misse pointen så skammeligt. Pointen er jo netop at selektive dele af undersøgelsen tolkes i propagandaøjemed. Hvorvidt man ser tallene som gode eller dårlige er ligegyldige. Hvis ritzau tolker eksport som noget godt - hvorfor nævner de så ikke importen også som jo i ritzau optik er dårligt?

Skrevet af Niels Westy 1371 dage siden - Direkte link

Pointen? Ritzau tror åbenbart at kun større eksport er godt og bruger det i sin "propaganda" for mer eindvandring, forfatteren til denne artikel tror også at kun eksport er godt og modargumenterer ved at påpege at Ritzau ikke medtager importeffekterne.

 

Begge dele er altså drevet af at de ikke forstår sig på økonomi. Det er ikke et absolut gode at eksportere - i bund og grund er det blot på et aggregeret plan ønskværdigt fordi det indebærer at man kan importere. Og hvorfor importere mindre end man har råd til? 

 

Jeg har ikke læst den oprindelige rapport og tvivler personligt på at der eksisterer den sammenhæng som man hævder, men det er en anden sag.

 

Det er åbenbart således at hjernen slår fra og "anything goes" når det kommer til indvandrerdebatten - fra multikulti til de mest indædte tilhængere af monokultur.

 

At andre siger og skriver vås og usandheder kan vel aldrig være en undskyldning for selv at gøre det. Eneste forsvar for den valgte overskrift og tekst må være at vedkommende ganske enkelt ikke ved bedre, i modsat tilfælde er der jo tale om bevidst fordrejning, hvilket er det samme som artiklen beskylder Ritzau for (formentlig med rette).

 


Skrevet af Jonas H 1371 dage siden - Direkte link

ok, men hedder det ikke:

 

BNP = Privat forbrug + Offentligt forbrug + Investeringer + (Eksport - Import)

 

Altså er det uomtvisteligt at i forhold til ovenstående, så er Import noget der trækker væksten i BNP ned. Vi kan vel blive enige om at vækst i BNP generelt er godt for økonomien og for borgerne i samfundet. Det er vel alt andet lige bedre at bo i land med en BNP pr. kapita på 10.000 USD end det er at bo i et land med et BNP pr. Kapita på 1.000 USD.

 

For det andet så er (Eksport - Import) leddet vel også et udtryk for et lands konkurrence evne overfor udlandet, man hører ikke om at overskuddet på betalingsbalancen er skidt i eksempelvis BRIK landene. Faktisk er det noget af det der driver væksten i de lande.

 

Hvis du ikke kan se at Ritzau åbenlyst har undladt at nævne de faktorer der kunne være skår i glæden, så kan jeg ikke hjælpe dig. Du prøver selv at nuancere, men du kan ikke se at Ritzau netop ikke har nuanceret, men kun fremlagt det (løgnagtigt) som værende af det gode at tage imod flere indvandre. 


Skrevet af Niels Westy 1371 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

????


Skrevet af ChewieBroCColuwie 1371 dage siden - Direkte link

Nøj hvor jeg dog væmmes!


Skrevet af Nina Storm 1371 dage siden - Direkte link

Tak til LKY, din dybdeborende journalistik har allerede fundet vej til den politiske debat


Skrevet af LeeKuanYew 1371 dage siden - Direkte link

Se det var derfor jeg skrev det indlæg. 

Men dybdeborrende journalistik, det ved jeg nu ikke.

Det burde være et minimumskrav i det mindste at skimme konklusionen på rapport den ligger til grund for ens forsidehistorie. Noget ingen af mainstreamaviserne kunne nosse sig sammen til.  

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

10
7
2
23
25
12
4
10
8
3
13
10
9
4
4
2
33
9
15
13

- Annonce -


- Annonce -