Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

78

Skrevet af Mads M 1581 dage siden - Direkte link

En religiøs organisation lyver for at fremme sin sag?

 

Jeg er rystet i min grundvold.


Skrevet af Camilla Paaske Hjort 1581 dage siden - Direkte link

Nu ved jeg ikke nøjagtigt, hvad du mener med "religiøs", men den tidligere leder af Reden understregede i hvert fald, at hendes holdning til prostitution ikke hvilede på et kristent, men på et feministisk grundlag. Uden at have hørt det eksplicit, er jeg ret sikker på, det samme må være tilfældet for den nuværende. Så det med at udstille Reden som religiøs er vist lidt søgt, medmindre feminisme også er en religion :-).


Skrevet af Lennart 1581 dage siden - Direkte link

Feminisme er en religion. Den har ikke noget rationelt grundlag i naturen.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af K Jensen 1581 dage siden - Direkte link

Ja, feminismen er en religion.


Skrevet af Camilla Paaske Hjort 1581 dage siden - Direkte link

Som tidligere religionsstuderende må jeg protestere, men kun en anelse :-). Der er flere træk, der udgør defitionen på en religion, end at det er et sæt af overbevisninger, der ikke har noget rationelt grundlag i naturen. Jeg vil mene, den præcise definition snarere er, at feminisme er en ideologi, der rummer religiøse træk.

 

*knepper fluen, den kan lide det* LOL


Skrevet af Lennart 1581 dage siden - Direkte link

Bring it :D


Skrevet af Peter Bjørn 1581 dage siden - Direkte link

Hej Camilla, af nysgerrighed:

 

Hvor mange særskilte kriterier eller egenskaber operer man med indenfor afgrænsningen af noget kan betegner som religion?


Skrevet af Andreas Baumann 1581 dage siden - Direkte link

Her vil jeg som endnu en religionsstuderende blande mig i debatten :) Afgrænsning af religion er et af de helt store stridspunkter indenfor faget. Fra de klassiske afgrænsninger der fokuserer på trosforestillinger (ex. Frazer, "belief in spiritual beings") har man efterhånden bevæget sig mod en forståelse som lægger vægt på praxis, eksempelvis Robert N. Bellahs "a set of symbolic forms and acts that relate man to the ultimate conditions of his existence".

 

Feminismen mangler helt ritualer, vil min vigtigste indsigelse være. Den har muligvis symbolske gerninger, men ritualer i religionsfænomenologisk forstand mener jeg ikke forefindes.


Skrevet af Lars Jensen 1581 dage siden - Direkte link

Feminismen mangler helt ritualer

 

Tæller BH-afbrændinger ikke?


Skrevet af Andreas Baumann 1581 dage siden - Direkte link

Nej, for jeg vil ikke mene at de er ritualer som sådan. De er symbolske handlinger, selvklart - men det er der så meget der er. En politisk demonstration eller den afværgende håndbevægelse du laver overfor den plagende nevø er også symbolske handlinger, men ikke ritualer.

 

Et ritual gør for det første noget ved sit objekt (tænk på barnet, der ved dåben indtræder i det kristne fællesskab). Ritualet er effektivt. Selvom man måske kunne forestille sig at en feminist følte at hun havde givet sin utilfredshed luft ved at brænde en BH, er hun jo ikke forandret. For det andet er ritualer kendetegnet ved at have meget strikse rammer for hvordan man skal praktiserer dem - dåben er jo ikke bare en tilfældigt pøs vand over purkens hoved, men en formaliseret rækkefølge af gerninger, som skal gøres på en bestemt måde. Jeg har aldrig hørt om, at der skulle være regler for hvorledes BHer skulle afbrændes, om der er tekster der skal fremsiges før actus mv.

 

I det hele taget er det lidt af en uskik at kalde alt man ikke kan lide - feminisme, klimabevægelsen, socialisme, whatever - for "religion". Det er noget sjusk!


Skrevet af Lars Jensen 1581 dage siden - Direkte link

Jeg fisker, og jeg ved det godt selv.

 

Hvis vi nu lige vender øjnene mod de klassiske debatter omkring prostitution, så er der jo netop en (formaliseret?) rækkefølge disse hattedamer og do good'ers fremfører deres argumenter i, lige som de (ofte) fremføres på en bestemt måde (om end der vist hersker et vist kreativt frirum, som Bjarup Riis demonstrerede).

 

Først slynges lige dele selvopfunden statistik, og lige dele skræmmebilleder på bordet. Det hårde gadeprostitutionsmiljø med alle dets forarmede ofre beskrives malerisk og følelsesladet, lige som det voksende antal ofre for VKO-regeringen anskueliggøres for enhver med himmelvendte fingre, eller en skrålagt underarm.

 

Dernæst tilsættes en meget følelsesladet debatform, hvor fakta og videnskab må vige for følelserne igen og igen. Og endelig trækkes menneskesyn ind i debatten, for lige som at lukke debatten for mere forstyrrende fakta og velunderbygget argumentation.

 

Er det da ikke et ritual, jf. din definition herover?


Skrevet af Camilla Paaske Hjort 1581 dage siden - Direkte link

@Andreas Bauman: Tak for en dejligt nørdet kommentar :-) (Det er et kompliment).


Skrevet af Peter Bjørn 1581 dage siden - Direkte link

Andreas, tak for det!

 

Jeg vil også mene at det der adskiller eligion fra 'nøgen tro', er ritualer, som netop har en politisk (masse-) funktion. Nogen (husker ikke hvem) har også betegnet religion som 'the politics of faith'.


Skrevet af Mads M 1581 dage siden - Direkte link

Hvordan kan den tidligere leder af Reden udtale at hendes holdning ikke er relateret til hendes religion? Det er meget uærligt.


Skrevet af Peter Bjørn 1581 dage siden - Direkte link

...eller at venstreorienterede partier gladeligt bruger oppustede/falske data til at fremme autoritær politik. Say it aint so!


Skrevet af ragnar 1581 dage siden - Direkte link

+1

Det er lige på kornet!


Skrevet af Rasmus J 1581 dage siden - Direkte link

Det er tid til, at gruppen af mennesker omkring forbudet mod sexkøb bliver kigget efter i sømmende. Der er alt formange person sammenfald der går igen i de forskellige organisationer, og de udstiller bevidst forkerte oplysninger som faktuelle påstande.

Med alle de kasser, som de måske par hundre aktive forbuds folk, har adgang til, så vil det være værd at undersøge om der bruges eller er blevet brugt offentlige midler, eller andre milder der givet til et andet formål, i deres kamp for at få Staten til at gennemtvinge et forbud.


Skrevet af Camilla Paaske Hjort 1581 dage siden - Direkte link

Svaret er nemt. Reden får offentlig støtte. KVINFO får offentlig støtte.


Skrevet af Carsten West 1581 dage siden - Direkte link

Reden er drevet af KFUK, som vel betyder Kristelig Forening for unge Kvinder.

 

Er det ikke så religiøst som det kan blive??

 

Det er en utilstedelig religiøs indblanding i en verdslig problemstilling, som ikke hører hjemme i et sekulært samfund.

 

Reden burde nedlægges prompte - eller i hvert fald have frataget al offentlig støtte og troværdighed.


Skrevet af Henrik Ræder Clausen 1581 dage siden - Direkte link

Er det ikke så religiøst som det kan blive?

Nej, det er som udgangspunkt en god, kristen holdning til sine medmennesker at være der, hvor der er brug for hjælp og gøre noget ved problemerne.

 

Jeg har betydeligt mere imod Redens trang til at politisere end dens kristne grundlag.


Skrevet af Kristian Oestergaard 1581 dage siden - Direkte link

Det skal du ikke lægge noget i.

 

KFUM håndbold findes over hele landet og jeg tror ikke der er meget religiøst over det i dag.


Skrevet af slettet bruger 6003 1581 dage siden - Direkte link

Er dit største problem med Reden, at den er kristen ?

 

Jesus !

 

 

 

 

 

 

;)


Skrevet af Rasmus Ole Hansen 1581 dage siden - Direkte link

God artikel.

 

... og meget diplomatiske at kalde Pernille Vigsø Bagges løgnehistorier for ufunderede fakta.


Skrevet af slettet bruger 6003 1581 dage siden - Direkte link

Det ser ud til at de kæmper en tabt kamp.

 

Sidst jeg så undersøgelser om det, mente 1 af 11 unge pige i gymnasie alderen at de havde udført handlinger der var eller kunne sidestilles med prostitution (seksuel ydelse imod ydelse af formuegode). Og så læste jeg et eller andet sted, at hele 1 ud af 50 unge mænd havde gjordt det samme!

 

 


Skrevet af Lars Jensen 1581 dage siden - Direkte link

Begge påstande er blevet tilbagevist som ufunderede i fakta.

 

Manglende kendskab til de faktuelle forhold har aldrig afholdt en målrettet feminist fra at udtale sig skråsikkert om sagen. Det handler jo mest om følelser, og hvordan man 'opever' tingene. Fakta er sekundært, grænsende til underordnet.

 

Men det er da dejligt at de nye tal er kommet på bordet nu. Af to årsager:

1. Det vidner om, at færre end frygtet er henvist til prostitution, hvilket kan få mig til at tro/håbe at verden ikke er af lave (endnu).

2. Det udstiller netop hulheden i venstrefløjens argumentation for kriminalisering. For hvis selve fundamentet for argumentationen - hensynet til det stigende antal stakkels ofre, som vi alle skal være solidariske med via lovgivning - smuldrer, så er der jo kun det rene, moraliserende og fordømmende argument tilbage, nemlig at prostitution strider imod vores nypuritanske ønsker for en fremtid.


Skrevet af _slettet_bruger_177 1581 dage siden - Direkte link

Vel sagt!


Skrevet af Rasmus Ole Hansen 1581 dage siden - Direkte link

Fakta er ligegyldige for forbudstilhængere. Der argumenteres, fordi det er sådan man skaber flertal for sine forbudstanker. Da målet er at forbyde prostitution, så er argumentationen egentlig ikke så vigtig. Derfor vil du ikke komme til at opleve en ændret holdning til prostitution, men du vil komme til at opleve en ændring af argumentationen for et forbud efterhånden som de fremførte påstande skydes ned af folk der værdsætter personlig frihed.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

12
9
10
15
12
9
21
16
5
15
12
17
10
11
11
20
12
13
16
11

- Annonce -


Om Camilla Paaske Hjort
Freelancejournalist for 180Grader.dk. Medlem af Dansk Presseforbund. Kontakt: camillahjort09(snabela)yahoo.dk og camillahjort09(snabela)gmail.com.

Se Camilla Paaske Hjorts profil
eller
Følg Camilla Paaske Hjort
Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -