Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

13

Skrevet af MichaelH 1607 dage siden - Direkte link

Nårh ok... han har bare ikke været ude i det virkelige liv og ingen erfaring har?

Så er jeg straks mere tryg.


Skrevet af Jesper Brodersen 1607 dage siden - Direkte link

Jeg er enig i analysen, specielt fordi jeg kender til at holde hovedet koldt i en krisesituation og ser tingene fra distancen (specielt hvis det ser kaotisk ud). Men det kan jo også som Michael påpeger, være at manden ikke har stor erfaring med krisesituationer (som man jo tit oplever i det private erhvervsliv, specielt med folk der overarbejder for at kæmpe sig igennem skattetvingen). Men der er nu ok at manden står klar til at ringe 112.


Skrevet af Svend 1607 dage siden - Direkte link

Tag ikke fejl af Løwndal. Han ønsker som alle andre socialister intet godt for nogen. Hvorfor tror I, at socialisterne i deres mange udgaver bare igennem de sidste 100 år har myrdet over 150 millioner og har skabt elendighed for milliarder af mennesker? Løwndal er ondskaben selv.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1607 dage siden - Direkte link

Det er meget muligt at det er et normalt reaktionsmønster for mennesker. Men det betyder ikke at det er klædeligt for en person som gerne vil lede andre mennesker og bestemme over dem. Det er mig bekendt også en helt almindelig reaktion, at man stiller sig op og glor på ulykkessteder, fordi man skal have styret sin nysgerrighed. Den slags mennesker kan med rette foragte.

Det er også et helt almindeligt menneskeligt træk at være en tøsedreng.


Skrevet af Kenneth Jakobsen 1607 dage siden - Direkte link

For nogen er det også "helt naturligt", at stikke af fra ulykkesstedet, når man har påkørt nogen.


Skrevet af Skovgaard 1607 dage siden - Direkte link

Det mener jeg faktisk at det er.


Skrevet af Jesper Brodersen 1607 dage siden - Direkte link

Naturligt ja (angst for konfrontation), moralsk nej. Det handler om karakterbygning, som er noget vi har glemt meget om siden 70ernes ombygning af logik og moralitet (læs f.eks. OBOs "Taberfabrikken"). Netop kontrontationsangst er blevet en dansk folkesygdom siden velfærdsstatens opbygning, og er sikkert grunden til at vi generelt begynder at falde bagud i udvikling (tage chancer) og produktivitet (passion).


Skrevet af Frihed 1607 dage siden - Direkte link

Et af flere karakterbrist hos Villy Søvndal, vi ved jo at han også lyver (YouTube) :)

Men okay, hvad skulle han gør? De færreste ved vel reelt hvad man skal gøre i sådan en situation og at storme hen og "stå i vejen" er ikke nødvendigvis det rigtige at gøre. Ændrer dog ikke ved, at jeg (også) synes det ser mærkeligt ud.


Skrevet af slettet bruger 1121 1607 dage siden - Direkte link

Villy Søvndal handler ikke som en leder. Han reagerer ikke som en der skal gå forrest.


Skrevet af Bo Nordahl Pedersen 1607 dage siden - Direkte link

Det er muligvis naturligt at Villy ikke kan tage sig sammen, men det er ikke klædeligt for en leder


Skrevet af slettet bruger 1133 1607 dage siden - Direkte link

Socialister er kujoner, åbenbart =)


Skrevet af Jimmi K 1607 dage siden - Direkte link

man ved ikke hvordan man selv reagerer før man står i det. på et tidspunkt i Guatamala gik jeg over en vej med en amerikansk pige, da en fartgal idiot kom med vel 250 km/t. jeg forsøgte at trække hende tilbage en hun rendte frem og åbede at kunne undvige den. men blev ramt og meget alvorligt kvæstet.

jeg stod paralyseret i ½-1 minut før jeg kom til mig selv  og kunne råbe på hjælp og selv forsøge at hjælpe hende. tilbragte tre dage i Antigua, for at passe på hende. ( da hun bad om vand og sygeplejesken tog et blodfyldt glas og fyldte med postevand, og hun havde ingen tænder og åbne sår i munden, turde jeg ikke forlade hende, for det kunne lige så godt have været mig selv, og hun talte ikke spansk.

At forvente at folk til hver en tid reagerer rationelt er svært,  men der var også noget rationelt i at stå synligt ved siden af hende så andre bilister ikke kunne ramme os.


Skrevet af Skovgaard 1607 dage siden - Direkte link

Enig, folk reagerer forskelligt og man kan ikke udlede at man er ond fordi at man "fryser".


Skrevet af slettet bruger 1121 1607 dage siden - Direkte link

Det er der heller ikke nogen der siger. Men de der skal lede, bør kunne handle.


Skrevet af slettet bruger 326 1607 dage siden - Direkte link

Det er i krisesituationer, man ser hvordan en person er bag facaden.


Skrevet af slettet bruger 1133 1607 dage siden - Direkte link

Det var en umiddelbar chok-reaktion, så det er da noget tendentiøst at mene, at man kan udtale sig om Villy Søvndals person på baggrund af en såsdan begivenhed. Det, som man dog nok lettere kan fastslå i de fleste sammenhænge, er at han bl.a. er en demagog. Det er ikke noget særlig sympatisk karaktertræk, hellere, men der er til højere grad belæg for at kategorisere ham som det.


Skrevet af slettet bruger 326 1607 dage siden - Direkte link

Du bliver forhåbentlig klogere.


Skrevet af slettet bruger 1121 1607 dage siden - Direkte link

Hvorfor kan man ikke udtale sig om Villy på baggrund af, hvordan han handler i en presset situation? Hvordan er det kommet i stand?


Skrevet af slettet bruger 1133 1607 dage siden - Direkte link

Han handler ikke i en presset situation.

Han reagerer initielt ved at være passiv, hvilket f.eks. kan tilskrives, at han ikke har de nødvendige tacklemekanismer klar. Du/I har givetvis ikke været i den samme slags situation, og det er dybt prætentiøst blot at påstå, at man ville have handlet på en anderledes, mere præferabel måde, uden at man har nogen erfaring til at underbygge det med. Og selv hvis man har det, findes der forskellige situationer, der afføder forskellige reaktioner hos forskellige mennesker.På den anden side står han også i tredje-fjerde række i forhold til det, der foregår, og hans reaktion havde givetvis været anderledes.... blah blah blah.

Sådanne faktorer er i og for sig ligegyldige, men selvom jeg da velsagtens synes, at Søvndal er en rødpopulistisk nar,  finder jeg af en eller anden mærkelig årsag stadigvæk overskuddet til at kunne se, at det er dybt tendentiøst og useriøst at tale om hans person eller håndteringsevner på basis af hans reaktion 1½ sekund efter at nogen kollapser i et TV-studio.


Skrevet af slettet bruger 1121 1607 dage siden - Direkte link

Så dit argument er, at når Villy Søvndal er i en presset situation og han ikke handler, selvom en mands liv er i fare, så siger det ikke noget om Villy Søvndal.

Kan du komme med nogle eksempler på ting der så siger noget om Villy Søvndal? Det må vel nærmest være umuligt...?


Skrevet af slettet bruger 1133 1607 dage siden - Direkte link

Der er tale om få sekunder, hvor han (nu må jeg jo som altid, når du er indblandet, gentage mig selv) initielt vender sig bort. Der er intet grundlag, udfra hvilket man skal vurdere, hvordan han ville handle. Skulle have have hoppet op og begyndt at sparke Thulesen-Dahl i hovedet, så han selv kunne komme til og vise, hvilken stærk leder han er? 

Du forstår dig i øvrigt ikke på ledelse. Hvis du nogensinde har været i Forsvaret, vil du vide, at det er gevær 1, der fører an under en gruppefører. Officererne, der står for det overordnede lederskab, fungerer blot som nogen, der giver retningslinjer, virker som kontrollanter, og tager ansvar for det større billede. Det er ikke dem, der springer rundt med en sabel i hånden og fører an, ligesom at det ikke er Brian Mikkelsens opgave at udføre politiarbejde og f.eks. forsvare borgere med sit liv, hvis det skulle blive nødvendigt i en situation, hvor han er i nærheden, selvom han er justitsminister. Førstehjælp er ikke Villy Søvndals ekspertise- eller ansvarsområde, ligesom at det oftest ikke er en infanteri-premierløjtnants opgave at behandle sårede eller deltage i direkte kamp. Hvordan du kan udlede noget om en toppolitikers lederevner ud fra en sådan situation, ved jeg ikke. Hverken Hitler eller Churchill gik i forreste række og fungerede som praktiske ledere, og det samme gælder alle mulige andre moderne politiske ledere eller militærledere.

Fuldkommen tåbeligt og tendentiøst forsøg på argumentation. Igen igen igen. Jeg kan "komme med eksempler" på, at Villy lover guld og grønne skov, uden at forklare, hvordan det skal fungere, og at han er politisk prostitueret. Det siger da noget om hans person. Hans reaktion et splitsekund efter et kollaps i et TV-studio kan ikke bruges til at sige noget om personen.


Skrevet af slettet bruger 1121 1607 dage siden - Direkte link

Jeg ser en masse ord, men jeg ser ikke noget svar.

Hans reaktion et splitsekund efter et kollaps i et TV-studio kan ikke bruges til at sige noget om personen.

Virkelig, vil du ikke igen forklare lidt om, hvordan det ikke siger noget om et menneske? Dit argument er, at når Villy Søvndal er i en presset situation og han ikke handler, selvom en mands liv er i fare, så siger det ikke noget om Villy Søvndal.

Det er en interessant tanke. Jeg kan ikke sige, at jeg er overasket over, at du stiller dig dér.


Skrevet af slettet bruger 1133 1607 dage siden - Direkte link

"Jeg ser en masse ord, men jeg ser ikke noget svar." I så fald kan du ikke finde ud af at læse, eller så er du for uintelligent til at se relevansen i det, som jeg skriver, i forhold til sammenhængen.


Skrevet af slettet bruger 1121 1607 dage siden - Direkte link

Men det kan du vel ikke se af det jeg skriver, ganske som du ikke kan sige noget om Villy ved at han ikke handler?


Skrevet af Hans Jonas Hansen 1607 dage siden - Direkte link

De fleste mennesker ser sig selv som helte, når tingene ikke er sket endnu. Dvs. at vi vil beskytte andre. Kæmpe mod det onde. Hjælpe en der kommer til skade med det samme osv.

Sandheden er ligesom krisepsykologoen også siger, at man ved ikke, hvordan man vil handle, når en krisesituation endelig opstår. Mange her på sitet prøver at gøre det til, at enten handler man hurtigt, eller også er man et dårligt menneske. Sådan er virkeligheden bare ikke. Du kan da godt være verdens mest hjælpsomme mand, men blive paf af at se en mand få det dårligt og kollapse. Det handler jo tit om overraskelsesmomentet. Mange mennesker får et chok af noget uventet.


Skrevet af slettet bruger 1121 1607 dage siden - Direkte link

Sandheden er ligesom krisepsykologoen også siger, at man ved ikke, hvordan man vil handle, når en krisesituation endelig opstår.

Vi ved godt hvordan Villy handler, når der er krise.


Skrevet af _slettet_bruger_1390 1607 dage siden - Direkte link

Referencen til Forsvaret holder ikke vand.

Det er muligt at en officer ikke får jord på fingrene, men der skal stadig handles når situationer opstår. Hvis flanken falder, skal Premierløjtnanten handle og omstrukturere sin deling, så han ikke mister alle mand. Til enhver tid vil jeg foretrække en officer der handler og ikke en, som vender ryggen til. Begge typer af officerer har jeg prøvet i min tid som gruppefører.

Der er vel næppe nogle, der mener at Villy pga denne enkelte situation er en skidt person eller at dem, der reagerer per definition er "gode" mennesker, men det fortæller trods alt noget om, hvilken "type" person Villy er. Handler man eller gør man ikke. Det gør ham ikke til en skidt person, men det viser, at han i pressede/uvante situationer ikke er en "handlingens mand".

Som leder bør man kunne handle, også selvom omgivelserne ændrer sig i en uventet retning. At handle betyder ikke nødvendigvis at stikke fingrene i jorden, men det betyder så sandelig, at man ikke vender sig væk fra situationen, men stirrer den i øjnene og tager en beslutning. Set i lyset af at han søger maksimalt indflydelse som ledende element i Danmark, er hans reaktion ikke betryggende.


Skrevet af slettet bruger 1133 1607 dage siden - Direkte link

Nu er det først i dag, at jeg så din kommentar, du ved, jul og sådan noget.

Og nej, du har ikke ret. Jeg har allerede beskrevet, hvorfor du ikke har det, og jeg gider sådan set ikke gentage min argumentation.


Skrevet af Bjarne Thyregod 1607 dage siden - Direkte link

Og selv om jeg er hamrende træt af Søvndal - så kan jeg konstatere at der er rigtig mange selvretfærdige her i debatten.

Når man handler på en opstået situation som denne er det en rigtig god forudsætning at man har erfaring til Førstehjælp og løbende har den opdateret. Det har INTET med statsledelse at gøre.

Førstehjælp til tilskadekomne personer er viden + erfaring om netop dette. Og det er aldrig dårligt at overlade opgaven til nogen der har styr på netop det givene område. Man kunne ligevel sige at Villy Søvndal optrådte som en klog leder - han overlod opgaverne til de der kunne håndtere den.

Jeg ville heller ikke være tryg hvis Straarup gik ind og tog over når bankens EDB-systemer bryder sammen - det overlades heldigvis til eksperterne.

Skrevet af MichaelH 1607 dage siden - Direkte link

Jeg ville heller ikke være tryg hvis Straarup gik ind og tog over når bankens EDB-systemer bryder sammen - det overlades heldigvis til eksperterne.

Du ville vel heller ikke være tryg hvis han brød grædende sammen vel?

En leder skal bevare det kølige overblik og løse krisesituationen med mest optimale midler - alternativt skal han få flokken væk fra krisesituationen.


Skrevet af Bjarne Thyregod 1607 dage siden - Direkte link

Nej - det ville jeg ikke.  Ligesom jeg ville have undret mig over hvis villy Søvndal var brudt grædende sammen.

Og En leder skal da helt klart kende sine kompetencer og overlade opgaveløsningen til de der er kompetente til at løse den givne opgave..

Desuden skal en leder ohsåå vide at når han er på besøg i en anden virksomhed, ellesom statsmand i et andet land - at så er han ikke leder over den virksomhed / det land han besøger, ikke sandt?


Skrevet af slettet bruger 1164 1607 dage siden - Direkte link

Jeg er fuldstændigt ligeglad med politikeres umiddelbare reaktioner på upolitiske hændelser. Det interessante er, hvordan de håndterer politiske problemstillinger, som de har tid til at tænke over.


Skrevet af slettet bruger 1121 1607 dage siden - Direkte link

Hvad har givet dig den idé, at de har god tid til at tænke over tingene?


Skrevet af Leif Barbré Knudsen 1607 dage siden - Direkte link

Hvis Thulesen-Dahl fra DF havde vendt ryggen til, så havde piben haft en anden lyd fra de åh-så-forstående psykologer.

Er de mon oven i købet parti-kammerater med socialist-føreren?


Skrevet af slettet bruger 1133 1607 dage siden - Direkte link

Ja, det er rigtigt! Villy Søvndal er Hitler!


Skrevet af Hosbo 1607 dage siden - Direkte link

Det er en noget ubehagelig debat. Den skitserede situation er for alvorlig til at bruge politisk. - Jeg tror det afhænger af í hvor stor afstand man står fra personen. Hvis man er tæt på, er det naturligt at gribe ind. Men er man på længere afstand, vil man sikkert beskytte sig mod et evt. traume ved at se væk. Selv har jeg grebet folk, der har været ved at falde om. - Men hvis jeg en person, der måske er ved at vade ud foran et s-tog, vender jeg ansigtet bort.

Men jeg håber bestemt at Svensmark klarer den. - Og nogle gange BØR mange lægge det politiske kasteskyts fra sig - ellers er man ikke et ægte borgeligt menneske - men kun småborgerlig.


Skrevet af Peter Stidsen 1607 dage siden - Direkte link

Jeg synes denne artikel er helt upassende og langt under værdig standard for 180 grader.

Lederen og flere debattører her insinuere en sammenhæng mellem karakter og moral til en reaktionsmekanisme. Oplyste mennesker burde være klogere... Faktisk var disse udtalelser noget man kunne forvente af folk NETOP med mindre moral og karakter.

At sammenligne en presset situation i det private erhvervsliv med en situation hvor et menneske ligger og ER VED AT DØ foran dig er et udtryk for manglende indsigt og bestemt ikke ledermateriale.

Har lederen selv oplevet at stå i en tilsvarende situation og mærket på egen krop og psyke hvad det vil sige? At kalde Villy Søvndahl for en tøsedreng pga af en instinktiv reaktion er helt malplaceret og upassende for en borgerlig og ordentlig avis. Jeg håber lederen selv har karakter og moral nok til at rette op på denne uretmæssige bagvaskelse. Ingen som helst saglighed i denne artikel men derimod ren bagvaskelse af en person jeg ganske vist er fuldstændig politisk uening med. Men syntes lederen skulle holde sig for god til at forfalde til den slags bagvaskelse man ville have forventet fra mennesker UDEN moral og karakter (hvilket jeg normalt anser lederen for i høj grad at være i besidelse af).

 

God jul

Peter Stidsen

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

14
6
10
10
8
15
9
8
8
7
11
20
13
13
12
9
13
11
15
4

- Annonce -


Om Ole Birk Olesen
Medejer af 180Grader.dk. Medlem af Folketinget for Liberal Alliance.   Født i 1972 og opvokset på en gård ved Agerskov i Sønderjylland, nu...

Se Ole Birk Olesens profil
eller
Følg Ole Birk Olesen- Annonce -