Værd at læse

00

Somaliere strømmer ind i Danmark

Ny møgsag for Helle og co: Dom fra menneskerettighedsdomstolen betyder, at regeringen har særdeles svært ved at opretholde dens stramme asylpolitik over for somaliere.

...

– Justitsminister Morten Bødskov, I har sat jer for at føre en stram asylpolitik. Du er der kommet en meget stor stigning af somaliske asylansøgere. Er det tilfredsstillende?

– Nej, det er på ingen måder tilfredsstillende. Jo, færre flygtninge og asylansøgere, jo bedre. Derfor er der også fuld kraft på arbejdet på alle tænkelige fronter, så dem, der skal hjem, de kommer hjem hurtigst muligt. Det er meget klart, at har man intet grundlag for at være i Danmark, så skal man ud, og så skal man hjem.

– Regeringen har ikke ændret en tøddel på den asylpolitik, der bl.a. blev ført under den tidligere regering, siger Morten Bødskov (S) til Ekstra Bladet.

Ja, argumentet om uændret asylpolitik lyder igen og igen fra rød blok. Men det er ikke korrekt. Der er sket lempelser, f.eks. har man jo afskaffet den lavere ydelse for nyligt tilkomne (starthjælp). Selvfølgelig vil rød bloks politikere hævde, at det ikke har nogen betydning. Incitamenter styrer jo ikke mennesker, med mindre der altså er tale om rare skatter på snart sagt alting, så har de pludselig en hel masse effekt, som man kan retfærdiggøre selv samme skatter med.

Læs artikel

29 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere