Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

15

Skrevet af Fremskridt 1610 dage siden - Direkte link

Tillykke Dummark.


Skrevet af _slettet_bruger_8887 1610 dage siden - Direkte link

- Vi sparer måske 3,5 milliarder kroner på et tidspunkt. Men det er peanuts i forhold til det, der bliver fundet. Man har en forventning om, at der vil blive fundet værdier for 10.000 milliarder kroner i den grønlandske undergrund.

 

Ufatteligt så ringe Danmark er til at forhandle.


Betal alt hvad Danmark har postet penge i, i Grønland, samt 10-20% af overskudet.


Skrevet af Byggemand Bob 1610 dage siden - Direkte link

Det ender sgu nok med, at Danmark må leve af subsidier fra Grønland... hvis da Grønlænderne er så gavmilde til den tid, og ikke bare skylder Danskerne ud med badevandet... (eller smeltevandet...)... 

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af JohnD 1610 dage siden - Direkte link

Nu blev Rom jo ikke bygget på "håb og forventninger om.." men man må jo sige at når undergrundsforskere udtaler sig om eventuelle rigdomme, har de meget ofte ret.

Danmark står som Rigsfællesskabets "ejer", men derfor har vi jo et ansvar for vore undersåtter, så man kunne jo vise sig large og sige at en deling, ville være 60/40 i Grønlands favør, derefter minus Danmarks bloktilskud på de 3,5 mia. kr.

 

Altså findes der "goodies" i undergrunden, for 10 mia. kr. et givent år, tilkommer Grønland 2,5 mia. kr. Danmark resten.


Skrevet af _slettet_bruger_6382 1610 dage siden - Direkte link

Hun lyver. Læg mærke til det glatte politiker-speak:

 

- Det er en god aftale, og man kan sige, at Danmark og Grønland kommer til at dele indtægter fra råstoffer i Grønland, indtil statens tilskud er nedbragt til 0 kroner

 

Ja, man kan sige så meget. Man kan også sige at Selvstyreloven, som hun jo synes godt om, stipulerer at efter statens tilskud går i nul, skal der indledes genforhandlinger om fordeling af indtægter og bloktilskud. Men det kan ingen politiker, af hensyn til de grønlandske vælgere der jo ser sig selv som det nye Saudi Arabien, sige.

 

Ingen politiker ved sine fulde fem vil forære Grønland undergrunden kvit og frit, for når råstofferne skal kastes i grams for transnationale selskaber, får man kun returkommissionen hvis man har indflydelse.


Skrevet af Louis B. Knockel 1610 dage siden - Direkte link

Danske skatteydere er altid i forreste skudlinje, når det gælder udgifter. Skulle der vise sig noget indtægtsgivende... nåja, hvad skal vi med det? 

Tanken om Grønland som Saudi Arabien er uhyggelig af flere grunde. Den sammenspiste lille socialistklike, der regerer landet og allerede nu smider om sig med andre menneskers penge, vil gå fuldstændig amok. Det bliver et pengesvineri uden sidestykke i verdenshistorien.


Skrevet af Klor 1610 dage siden - Direkte link

Fra en bekendt har jeg fået fortalt et par historier om indbyggerne i en grøndlandsk bygd:

* Købte store båd-påhængsmotorer, til montering på badkar, så de kunne sejle ræs i havnen. Engang imellem faldt motoren til bunds.
* Købte symaskiner, men glemte at husene i bygden ikke havde el. Så symaskinerne blev smidt ud af vinduet og ud i sneen, og der lå de godt om foråret.
* Købte biler i Nuuk, til ræs på de dengang 8 km vej.
* Når der kommer hvaler, er der ingen rigtig grøndlænder som arbejder. De forlader arbejdet for at fiske (dvs. skyde hvaler med riffel fra en speedbåd).
* ... og naturligvis ses der ofte seriøse problemer med alkohol (af samme grund er afgiften på Elefant-øl tæt på 10 kr. - jf denne prisliste på øl).

Var det noget at arbejde for en grøndlandsk oliemilliardær?


Skrevet af Michael Nybye 1610 dage siden - Direkte link

Hvis milliarderne skulle rulle på Grønland , så går min drøm om at blive millionær på at

sælge isterninger til Grønlænderne endelig i opfyldelse!


Skrevet af kalasky 1610 dage siden - Direkte link

Helle Thorning har begået en ny "Per Hækkerupper". Da Per Hækkerup skulle forhandle territorialaftaler igennem med nordmændene, kom han til at forære dem felter med en olierigdom, som har gjort nordmændene til en velhavende olienation i dag. - Helle Thorning har nu gjort det samme til grønlændernes fordel. - Til Hækkerups fordel kan man sige, at han var undskyldt til en vis grad, da han under forhandlingerne mildest til ikke var ædru, men om Thorning kan man vel ikke sige andet, end at hun er helt ubegavet.

 

Nordmændene har efterfølgende forgyldt den whiskeyflaske, som Hækkerup drak af og udstiller den i deres Olieministerium. Jeg ved ikke, hvad grønlænderne kan udstille som trofæ for Helle Thornings gyldne løfter. Pudsigt nok ligger det til Socialdemokraterne at begå bommerter af historiske dimensioner.

  


Skrevet af kim rasmussen 1610 dage siden - Direkte link

Først overdrager fjog, undskyld,Fogh Rasmussen med et pennestrøg rettighederne til

den grønlandske undergrund til de indfødte,nu lover den røde strigle af en statsminister ikke

at kræve flere penge til Danmark.Man noterer sig,at danske politikere gør alt i deres magt

stående,for at udtrykket "Die dummen Dænen"ikke går af mode.


Skrevet af Jan Christensen 1610 dage siden - Direkte link

Med mine små pip gjorde jeg i sin tid alt, hvad jeg kunne for at advare imod denne himmelråbende vanvittige aftale, men Anders Fogh og co. ville ikke lytte. Det havde ikke noget med naivitet eller uvidenhed at gøre - glem det - ej heller frygten for at fremstå som griske koloniherrer - i hvert fald ikke for Foghs vedkommende. Hvad var det så? Måske tænkte Fogh allerede dengang på sin fremtidige internationale karriere og havde fået signaler om, at USA var interesseret i Grønland. Jeg ved det ikke, men det var i hvert fald ikke Danmarks interesser, han havde for øje, da han sagde ja til aftalen.

 

Det her må da også være en sag for Liberal Alliance, og igen synes jeg, partiet mangler proportionerne. De penge, man kunne/kan tjene/spare på en begrænsning af muslimsk indvandring og grønlandske olierettigheder, er så ufattelige mange flere, end når man efter årelange pinsler får skåret en milliard af statsbudgettet her og der.

 

Læs også: Omnial - Olie på Grønland.


Skrevet af Annette Højrup 1610 dage siden - Direkte link

Hvor er problemet. Danmark bliver jo rig om 20 år ved salg af vindmøller  - øhhh NOT!

Hod nu op hvor er vores politikere bare nogle fjolser. Mage til dårligt købmandsskab skal man lede længe efter. Findes der andre lande, hvor man er så dum??

 


Skrevet af Jan Christensen 1610 dage siden - Direkte link

Prøv at høre dette indslag i TV2-Nyhederne i sommeren 2008. Det var faktisk topnyheden den pågældende aften, og som man kan høre, var alle tænkende mennesker allerede dengang klar over, hvad der ville ske.


Skrevet af _slettet_bruger_8887 1610 dage siden - Direkte link

Politikere skal have rigtig erhverserfaring!!


Skrevet af JMunk 1610 dage siden - Direkte link

Bloktilskud pr. år: 3,5 mia.

Antal indbyggere på grønland: 57.000

 

Bloktilskud pr. indbygger = 61.403 kr.


Skrevet af Michael Nybye 1610 dage siden - Direkte link

Jeg nægter at acceptere at nogen minister kan forære et stykke af kongeriget væk!

En sådan aftale må simpelthen kunne gøres juridisk ugyldig , det må være op til det

samlede Danske folk ved en folkeafstemning hvad der skal ske med Danskernes land

(Grønlændere er også Danskere , om de vil det eller ej  ;)  )

 

Se evt

http://www.dandebat.dk/groenland.htm


Skrevet af Cool Carl 1610 dage siden - Direkte link

Selvstyreloven (og dermed aftalen om undergrunden) er vedtaget af Folketinget og underskrevet af såvel Majestæten som Lars Løkke 12.6.2009, så det løb er kørt. 


Skrevet af Michael Nybye 1610 dage siden - Direkte link

Jaja , men der står vel ikke noget om at vi ikke kan sende en regning på vores tilgodehavende ,

så bloktilskud , grønlandspatruljer, havovervågning , dagpenge , hospital , undervisning mm +div + miljøafgift+moms pr år , skulle nok kunne være et plaster på såret JEG kan leve med!

 


Skrevet af Cool Carl 1610 dage siden - Direkte link

Det er ret simpel. Statstilskuddet skal reduceres med 50% af råstofindtægterne. Hvis det betyder, at statstilskuddet helt forsvinder, skal der forhandles om fordelingen af de overskydende råstofindtægter.

 

§ 8. Tilfalder der Grønlands Selvstyre indtægter fra råstofaktiviteter i Grønland, jf. § 7, reduceres statens tilskud til selvstyret med et beløb, der svarer til halvdelen af de indtægter, som i det pågældende år ligger over 75 mio. kr..

§ 10. Reduceres statens tilskud til Grønlands Selvstyre til 0kr., jf. § 8, indledes der forhandlinger mellem Naalakkersuisutog regeringen om de fremtidige økonomiske relationer mellem Grønlands Selvstyre og staten, herunder om fordeling af indtægter fra råstofaktiviteter i Grønland, 


Skrevet af Byggemand Bob 1610 dage siden - Direkte link

Det mindste man kunne sikre sig var også tilbagebetaling af forgangne års bloktilskud med renter og renters-rente... 


Skrevet af VladKalashnikov 1610 dage siden - Direkte link

Nej. Bloktilskuddet er fuldkommet irrelevant. Det er ikke et lån der skal betales tilbage. Men hvis Danmark syntes bloktilskuddet er en dårlig ide kan det blot stoppes i morgen.


Skrevet af VladKalashnikov 1610 dage siden - Direkte link

Grønlands undergrund og mineraler tilhører det grønlandske folk. Det kan ikke og skal ikke være anderledes. Det er helt utroligt så lidt frihedselskende og rigsfællesskabs-rørstrømske nogle folk bliver når der er udsigt til lette milliarder.

 

Det er i øvrigt stærkt tvivlsomt hvorvidt mange milliarder i oliepenge ville være til Danmarks fordel. Så kan vi blive ved med at financierer en frihedsødelæggende ”vældfærdsstat” i endnu nogle årtier. Danmark vil i længen have mere fordel af at skabe sine værdier selv.


Skrevet af Michael Nybye 1610 dage siden - Direkte link

Erik den Røde bosatte Grønland år 985 , Inuitter fra Canada mm er indvandrere , idag kaldet

Grønlændere (OG danskere?!)

Du har fuldstændig ret i at allerede nu financierer nordsøolien for meget velfærdshelvede i

Danmark , men hvordan mon det så skulle gå korrupte Grønlandske socialdemokratiske

politikere og deres små 50000 undersåtter?


Skrevet af kalasky 1610 dage siden - Direkte link

Det kunne måske være en idé at pakke sine sager og flytte til Grønland i håbet om at se en lys fremtid i møde. Så kan man også prøve, hvordan det er at være indvandrer på en anden egn.

 

Det er ikke særligt smart for danskere, at der nu er nogle ting, der pludselig ændrer sig, så vi risikerer at få den samme medicin, som vi har givet vores luksussøgende indvandrere i årevis.


Skrevet af Louis B. Knockel 1610 dage siden - Direkte link

Ja for satan, og tilstræb derefter at blive gift med en grønlænder, der hedder Chemnitz eller Rosing eller et andet af de herskende fyrsteslægters efternavne. Om fem-ti år er disse mennesker måske blandt verdens allerrigeste. 


Skrevet af Fremskridt 1610 dage siden - Direkte link

Om fem-ti år er disse mennesker måske blandt verdens allerrigeste. 

Louis B. Knockel

Ja, Hr. Knockel. Det kan man bestemt ikke udelukke.


Til gengæld er det et sørgeligt faktum, at danskerne allerede i dag er et af verdens rigeste folkefærd...på dårlige erfaringer!


Skrevet af khansen 1610 dage siden - Direkte link

og hvem siger vi SKAL udnytte olien? den skal sgu da ligge der som den altid har gjort og ja den tilhører grønlan.

 

svaret på danmarks problemer ligger ikke i at tjene penge på olie men på at beskatte de rigeste og udvidde den offentlige sektor dvs vi skal ansætte de 200000 ledige i den offentlige sektor og derfor kan vi spare penge på dagpenge og kontanthjælp plus vi frå øgede skatteindtækter.


Skrevet af khansen 1610 dage siden - Direkte link

desuden skal mærsk betale de gratis oliemillairder tilbage som han har stjålet fra danmark.


Skrevet af JohnD 1610 dage siden - Direkte link

Undskyld... men er du bindegal???


Skrevet af Jan Rasmussen 1610 dage siden - Direkte link

Jeg håber at vi ikke får en klejne af eventuelle oliekroner oppe fra Grønland,højst at vi får det tilbage som vi har soldet op på dem indtil videre.

Danske politikere ville bare misbruge de ekstra gratis penge i en opvisning af stemmekøb fra de "fattige",diverse mærkelige udvalg,besynderlig kunst og hvad de nu ellers kan frådse penge op på når der er flere til rådighed.

Danmark vil (da vi er for dumme til at lave en fond som feks Norge gjorde) efter olieboomet stå dårligere end før og med hollandsk syge oveni.

 

Til gengæld skal følgerne af disse milliarder på Grønland følges og filmes nøje....det bliver bedre end Team Easy On..

Jeg vil gætte på en lille socialistisk elite der bestikker sine vælgere med masser af understøttelse og billig alkohol,men beholder det meste af byttet selv da de har "særlige behov"...


Skrevet af Louis B. Knockel 1610 dage siden - Direkte link

Her en artikel om Grønlands selvstyrelov og undergrundsværdier. Anders Fogh Rasmussen synes at være hovedskurken.


Skrevet af Jan Christensen 1610 dage siden - Direkte link

Men Espersen kommer ikke ind på, hvorfor Fogh agerede, som han gjorde. Manden er jo ikke dum - tværtimod.


Skrevet af Jan Christensen 1610 dage siden - Direkte link

Hvis man læser/skimmer dette lækkede Wikileaks-dokument fra den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, James Cain, kan man se, at USA er særdeles interesseret i Grønland. Cain skriver bl.a:

 

3. (SBU) With GREENLANDic independence glinting on the
horizon, the U.S. has a unique opportunity to shape the
circumstances in which an independent nation may emerge.
We have real security and growing economic interests in
GREENLAND, for which existing Joint and Permanent
Committee mechanisms (described reftel A) may no longer
be sufficient. American commercial investments, our
continuing strategic military presence, and new high-
level scientific and political interest in GREENLAND
argue for establishing a small and seasonal American
Presence Post in GREENLAND's capital as soon as
practicable. End Summary.

 

(...) But GREENLAND holds strategic value for the United States 
beyond its starring role in the global narrative of
climate change. The world's largest island, this remote
and sparsely-populated territory of Denmark is three
times the size of Texas but home to just 56,000
inhabitants. A U.S. Air Force base at Thule, 500 miles
north of the Arctic Circle, hosts important radar that
alerts us to incoming missiles over the Pole. American
investors are poised to commit $5 billion this year to
develop hydropower and smelting facilities there.
Exploration and development of GREENLAND's energy
resources are just now beginning in earnest, with
enormous potential for American industry.

 

(...)

 

U.S. Engagement with GREENLAND
------------------------------

17. (SBU) Our growing security and economic interests in
GREENLAND demand that we work to ensure that eventual
independence has a positive effect on those interests and
on the broader transatlantic relationship. Our radar at
Thule is now being upgraded for use in missile defense,
while the base there also carries out important satellite
command and control functions for the United States.
U.S. trade and investment in GREENLAND is growing, with a
multi-billion-dollar aluminum smelter and hydroelectric
project planned by Alcoa and new oil and gas exploration
underway by major U.S. firms.

 

Kina er som bekendt også voldsomt interesseret i Grønland. De bragte emnet op under Hu Jintaos besøg før sommerferien og fik ifølge statsministeren såkaldt observatørstatus. Måske skyldes også hendes besøg i Kina i september netop interessen for Grønland.

 

Cain skriver om den kinesiske interesse:

 

(...) Our intensified outreach to the GREENLANDers will encourage 
them to resist any false choice between the United States
and Europe. It will also strengthen our relationship
with GREENLAND vis-a-vis the Chinese, who have shown
increasing interest in GREENLAND's natural resources.


Skrevet af Louis B. Knockel 1610 dage siden - Direkte link

Tak for interessant dokumentation. Stormagtspolitik vil afkoble danskerne den dag, Grønland for alvor bliver velstående. De hundredevis af milliarder, vi i årenes løb har pumpet derop, vil snart være glemt.


Skrevet af Morten Dreyer 1610 dage siden - Direkte link
Højsteret bør taget Folketingets beslutning op til en dom. Paragraf 1 i Grundloven er overtrådt.

Skrevet af khansen 1610 dage siden - Direkte link

danmark har desuden masser af olie selv. det skal bare beskattes ,mere.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

3
10
16
6
16
7
11
10
8
16
9
8
8
7
11
20
13
13
12
9

- Annonce -


Afstemning
Hvilken DR-produktion er mest venstreorienteret?

- Annonce -