Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

14

+1 Skrevet af Jens Knudsen 66 dage siden - Direkte link

De 10 % af skatteydere som har en årsindkomst over 500.000 kr. (ca. 460.000 personer) beskattes med 34% af  alle indkomstskatter og afgifter (i gennemsnit ca. 309.000 kroner om året pr. næse).

 

De 20% af skatteyderne som har en årsindkomst over 400.000 kr. (ca. 920.000 personer) beskattes med 50% af alle indkomstskatter og afgifter (i gennemsnit ca. 229.000 kroner om året pr. næse).

 

De 39% af skatteyderne som har en årsindkomst over 300.000 kr. (ca. 1.800.000 personer) beskattes med 72% af alle indkomstskatter og afgifter ( i gennemsnit ca. 180.000 kroner om året pr. næse).

 

Kilde: Danmarks Statistik: http://www.statistikbanken.dk/INDKP3

 

Aligevel skal vi med jævne mellemrum lægge øre til det kultursocialdemokratiske jantelovsinficerede vrøvl 'at det altid er de fattige der skal betale regningen', og 'at de rige altid får i pose og sæk'.

 

Det på trods af at det rent faktisk forholder sig fuldstændig modsat, at 'de rige' ikke får andet end lov til at beholde en del af deres indkomst til sig selv, mens 'de fattige' får broderparten af deres indkomst foræret gennem velfærdssamfundets omfordeling af de værdier som altså i langt overvejende grad indkræves via beskatning af 'de velstillede'.

 

Den store gruppe af indkomstmodtagere som har deres indkomst via velfærdssamfundets store omfordelingsmaskine bidrager desuden ikke nævneværdigt til velfærdssamfundets økonomi via deres 'skat'.

 

Derimod er indkomstskatten på offentligt finansierede indkomster i praksis blot et beregnet  beløb som fratrækkes inden udbetalingen. Det er dermed ikke et beløb der tilgår skattekassen men derimod et beløb som får lov at blive liggende i velfærdssamfundets kasse, altså i praksis blot en reduktion af samfundsudgiften der med skatteteknisk talmagi konverteres om til en fiktiv skatteindtægt.

 

Mange offentligt ansatte bidrager dog med deres højt værdsatte arbejdskraft og yder mange  væsentlige og helt uundværlige arbejdsindsatser der gør dem fuldt fortjent til deres skatteyderbetalte hyre, og 1000 tak for det. Men 'skatten' på en offentligt finansieret indtægt er altså stadig ikke et samfundsøkonomisk bidrag, blot en skatteteknisk reduktion af de udbetalte beløb.

 

Forstå mig ret, jeg er stor tilhænger af et samfund der ikke lader sine svage ligge og dø af sult og kulde i rendestenen samt sikrer at de bredeste skuldre bære de tungeste byrder, men efter min vurdering er det danske velfærdssamfunds hovedløse omfordeling og ikke mindst det forvoksede bureaukrati gået helt over gevind, og det er derfor i særklasse begrædeligt at skulle lægge øre til den virkelighedsfornægtende klagesang som jævnligt og meget højlydt kommer fra nogle af de ubegribeligt utaknemmelige 'fattige' hvis velfærd i virkelighedens verden er finansieret af 'de rige'. De 'rige' som de 'fattige' helt uberettiget kritiserer for at udvise en umådeholden og egoistisk grådighed.

 

Den kultursocialdemokratiske jantelov for fuld udblæsning. Hvor er det dog trist. Suk!

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

11
12
15
7
14
18
16
11
17
6
15
13
9
11
14
16
22
11
8
6

- Annonce -


Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -