Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

9

Skrevet af _slettet_bruger_49805 244 dage siden - Direkte link

Nej, absolut ingen grund til at bekymre sig om de næste generationers velbefindende. Når der ikke findes mere olie og kul, så er det bare ærgeligt. Det vigtigste er at vi har det fedt. Lige her og nu.


+2 Skrevet af Jens Knudsen 244 dage siden - Direkte link

I min optik giver det god mening ikke at spilde milliarder og atter milliarder på at teoretisere om fremtidens klima, når vi i stedet burde fokusere på hvordan vi skaffer den energi som vi skal bruge når de fossile kilder er opbrugt.

 

Hvis alle de mange dejlige penge som allerede er spildt på at teoretisere, i stedet havde været anbragt i konkrete kerneenergiprojekter som videreudvikler, optimerer, og forfiner en rigelig, pålidelig og i praksis næsten uudtømmelig energikilde der kan levere varen, også når solen ikke skinner og når vinden ikke blæser, så havde vi med stor sandsynlighed givet de kommende generationer langt bedre muligheder for at tilpasse sig de mange udfordringer som fremtiden byder på, og vi ville have givet dem langt bedre muligheder for at skabe deres egen fremtid frigjort fra 68 generationens misforståede, minimalistiske, socialistinficerede og økofascistiske jordhuleutopier.

 

Men da den kollektivistiske 68 generation (og deres ufattelig mange faktaresistente teknologiforskrækkede medløbere) i praksis sidder på magten, så sker der tilsyneladende ikke andet end det samme kollektivistiske ævlebævle som vi har hørt på de sidste 40 år.

 

Det er først når alderdommen har kørt de kultursocialdemokratiske økohippier ud på et sidespor, at kan vi komme videre med at give de kommende generationer et solidt grundlag for at skabe deres egen fremtid, i en verden hvor ressourcerne gerne skulle være nogenlunde lige så lettilgængelige og rigelige som det vi har oplevet i de foregående generationer.

 

Fremtiden skabes og varetages af de fremtidige generationer, vi skal blot overdrage en verden med muligheder der er mindst lige så åbne som de muligheder og den velstand vi selv fik overdraget fra generationen før os.

 

Så jo, vi skal helt bestemt bekymre os om de fremtidige generationer, men ikke ved at fastlåse dem i tvivlsomme teoretiske og ideologisk begrundede begrænsninger.

 

Suk!


+4 Skrevet af Ulrik B. Petersen 243 dage siden - Direkte link

Alle de penge, vi siden Kyoto-aftalen i 1990'erne har betalt for at reducere CO2-udledningen, har ikke rykket noget. Der udledes til stadighed mere af denne gas, og selvom vi måske opfører os besindigt i Danmark, nytter det jo ikke noget, hvis vi sælger kvoter, og andre lande så kan slippe mere ud.

Erfaringen er at grøn politik i praksis blot er et argument for at opkræve ekstra skatter, der bliver brugt til noget andet end hvad der har med klima at gøre. Bare tænk på den såkaldte grønne afgift, vi betaler for at eje bil. Hvilken klimaforbedring får vi for denne skat? Eller tænk på vindmøllerne, der aldrig når at tjene sig selv hjem, og hvis overskudsstrøm må sælges til spotpris i udlandet, mens danskerne betaler tårnhøje afgifter for deres strøm, fordi de skal understøtte en teknologi, der minder mest om en romantisk drøm, i øvrigt nogenlunde ligesom drømmen om rumrejser.

Jeg ved ikke, hvordan klimatiltag virker i andre lande, men noget tyder på at de ikke virker. Så Trump kan udmærket have en pointe.

Du har ret i at vi af resursemæssige grunde bør finde erstatning for kul og olie. Og svaret er ligetil: Atomkraft. Desværre bliver der ikke noget af det i Danmark lige straks, og grunden er at kvinder har stemmeret. Ikke alle kvinder er uvidende, men tilpas mange af dem er, og de er fast overbviste om at atomkraft er nogenlunde det samme som atombomber. Vore politikere er generelt for svage og feje til at tage ansvar og gøre det rigtige, uanset folklig modstand. Og gøre det i god tid.

Tager jeg fejl?

- Annonce -

- Annonce -


+1 Skrevet af Jens Knudsen 243 dage siden - Direkte link

Tager jeg fejl?

Næh, du har helt klart fat i den lange ende!

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

11
12
15
7
14
18
16
11
17
6
15
13
9
11
14
16
22
11
8
6

- Annonce -


Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -