Kontakt 180Grader.dk
22

Skrevet af Nielsr 1369 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

"Vælgerne, der stemte S og SF troede, at en socialistisk regering ville tilbagerulle efterlønsreformen og halveringen af dagpengeperioden for a-kasseforsikrede."

Du undervurderer vælgerne. Det var klart før valget at en tilbagerulning af forringelserne i tilbagetrækningsreformen krævede et rent rødt flertal så det er næppe forklaringen.

 

Muligt der er nogle overskriftslæsere der har sat lighedstegn mellem en Thorningregering og at efterlønnen vil blive bevaret uændret men tilbagegangen skal hovedsagligt findes andre steder.

 

Øget arbejdstid i trepartsforhandlinger ovenpå efterløns og dagpengeforringelser og at overførselsindkomter skal være med til at finansiere en skattereform er to hovedgrunde i min optik.

En del af ELs succes skal findes her.

Boligpakkken var blevet til noget hvis V ville være med til at finde finansieringen.

 

Når det er V der høster gevinsten er det sikkert fordi partiet betragtes som ufarligt af mange socialdemokrater og den opfattelse er der god grund til som Weisdorf fint redegør for.


Skrevet af Nielsr 1369 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Afskaffelsen af fridage var jo en del af regeringens oplæg til forhandlingerne og det tror jeg mange har fundet grotesk i en tid hvor efterlønnen bliver forringet, dagpengeperioden formindsket og ledigheden er stigende.

 

Det er netop baggrunden for at LO kunne forudse massedemonstrationer hvis de var gået med på det.

 

Der er nok mange der som en del af deres begrundelse for at stemme på S og SF har haft efterlønsforringelserne men ikke med en forventning om at disse partier kunne afskaffe dem. Snarere som en straf af V og DF.

 

"Metals medlemmer er privat ansatte, der deltager i den globale konkurrence om ordrer. De tænker lidt ligesom de private industrivirksomheders ledelser og ejere. De føler at skatten og staten trækker al kraft ud af industrien"

 

Man kan ikke se det af målingerne men jeg er ret sikker på at det er faglærte arbejdere der er gået fra S til V. Det betyder så nok også at der er et vist potentiále for S hvis konjukturene vender for partiet vil få æren hvis der begynder at komme vækst og beskæftigelse.Meget kommer også til at afhænge af skattereformen for denne gruppe.

 

Det næste års tid skal vi dog næppe forvente at se andet end blåt flertal i målingerne.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

13
9
4
30
15
6
4
6
36
2
3
30
2
48
19
45
22
14
32
18

- Annonce -


- Annonce -