Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

22

Skrevet af Ivan Dybdal 1609 dage siden - Direkte link

Interessant kandestøberi.

Vi kender partiernes pct-fordelinger i meningsmålingerne og vælgervandringerne i dem.

De flygter pt fra S og SF kan vi se især til partiet Venstre.

Udover regeringens personprofiler og 'studenterregeringen', som vælgerne jo først så efter valget, tror jeg 'vælgernes politiske dagsorden' kan forklare noget af flugten fra S og SF.

Arbejdsmarked, beskæftigelse og bolig driver holdningerne pt.

Vælgerne, der stemte S og SF troede, at en socialistisk regering ville tilbagerulle efterlønsreformen og halveringen af dagpengeperioden for a-kasseforsikrede og  bevare realløn, arbejdstid og ferie og forhindre fald i ejendomspriserne med den lovede boligpakke samt skabe flere arbejdspladser i den private sektor og genrejse den skrantende industri.

Det skete ikke - ja der sker nærmest det modsatte. Regeringen accepterede uden videre de blås 'nedskæringer', så nu er der kun kommunisterne i Enhedslisten tilbage med krav om 'genrejsning' og dem vil vi ikke have noget med at gøre, fordi der både følger betalingsring og DDR-hegn med i købet. Gulag skræmmer de utilfredse S og SF vælgere, som arbejder og ikke allerede er på støtten.

Du 'er ikke.

De forhenværende røde vælgere vågner nu af de lyserøde drømme og husker nu, at kun ikke-socialister kan rette op på ubalancen i økonomien.

Det gør de med lavere skat, færre på overførsel og stabilisering af ejendomspriserne.

Ja, lad os få en ny statsminister a la Poul 'kartoffelkur' Schlüter, som klarede ærterne sidste gang, vi stod ved afgrunden.

Hellere blå end død.

"Ja, ja, ja, nu kommer jeg. Mit navn er Løøkkeeeee !"


Skrevet af Nielsr 1609 dage siden - Direkte link

"Vælgerne, der stemte S og SF troede, at en socialistisk regering ville tilbagerulle efterlønsreformen og halveringen af dagpengeperioden for a-kasseforsikrede."

Du undervurderer vælgerne. Det var klart før valget at en tilbagerulning af forringelserne i tilbagetrækningsreformen krævede et rent rødt flertal så det er næppe forklaringen.

 

Muligt der er nogle overskriftslæsere der har sat lighedstegn mellem en Thorningregering og at efterlønnen vil blive bevaret uændret men tilbagegangen skal hovedsagligt findes andre steder.

 

Øget arbejdstid i trepartsforhandlinger ovenpå efterløns og dagpengeforringelser og at overførselsindkomter skal være med til at finansiere en skattereform er to hovedgrunde i min optik.

En del af ELs succes skal findes her.

Boligpakkken var blevet til noget hvis V ville være med til at finde finansieringen.

 

Når det er V der høster gevinsten er det sikkert fordi partiet betragtes som ufarligt af mange socialdemokrater og den opfattelse er der god grund til som Weisdorf fint redegør for.


Skrevet af Ivan Dybdal 1609 dage siden - Direkte link

Det er jo et synspunkt, men jeg er ikke enig. Her er min mening.

Jeg tror, der var en forventning/håb om rødt flertal hos mange, der stemte på S og SF, fordi de blås 'nedskæringer og skattelettelser til de velhavende' var en del af den røde kampagne op til valget.

Socialdemokraterne og SF gik jo netop ikke med i efterlønsreformen, men tordnede imod den.

Jeg tvivler på, at trepartsforhandlingernes sammenbrud betyder noget. Udover at det afværgede en katastrofe for LO og var rettidig omhu.

Metals medlemmer er privat ansatte, der deltager i den globale konkurrence om ordrer. De tænker lidt ligesom de private industrivirksomheders ledelser og ejere. De føler at skatten og staten trækker al kraft ud af industrien.

Sammenbruddet i trepartsforhandlingerne skyldtes, at LO ikke ville have at deres egne medlemmer skulle stå på Christiansborg Slotsplads og demonstrere imod dem. Demonstrationerne var allerede ved at blive arrangeret og var garanteret kommet, hvis ferie og fridage på helligdage var blevet afskaffet.

Det ville have været en katastrofe for LO, som ville have mistet endnu flere medllemmer.

Enhedslisten er nu ikke længere et parti for folk, der arbejder, men et rent parti for vælgere på overførselsindkomster og de er af gode grunde ikke så bekymret for at miste ferie og fridage. De har jo 'fri' alligevel.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Nielsr 1609 dage siden - Direkte link

Afskaffelsen af fridage var jo en del af regeringens oplæg til forhandlingerne og det tror jeg mange har fundet grotesk i en tid hvor efterlønnen bliver forringet, dagpengeperioden formindsket og ledigheden er stigende.

 

Det er netop baggrunden for at LO kunne forudse massedemonstrationer hvis de var gået med på det.

 

Der er nok mange der som en del af deres begrundelse for at stemme på S og SF har haft efterlønsforringelserne men ikke med en forventning om at disse partier kunne afskaffe dem. Snarere som en straf af V og DF.

 

"Metals medlemmer er privat ansatte, der deltager i den globale konkurrence om ordrer. De tænker lidt ligesom de private industrivirksomheders ledelser og ejere. De føler at skatten og staten trækker al kraft ud af industrien"

 

Man kan ikke se det af målingerne men jeg er ret sikker på at det er faglærte arbejdere der er gået fra S til V. Det betyder så nok også at der er et vist potentiále for S hvis konjukturene vender for partiet vil få æren hvis der begynder at komme vækst og beskæftigelse.Meget kommer også til at afhænge af skattereformen for denne gruppe.

 

Det næste års tid skal vi dog næppe forvente at se andet end blåt flertal i målingerne.


Skrevet af Ivan Dybdal 1609 dage siden - Direkte link

Ja det hele er i baglås - mere eller mindre - til konjunkturerne vender - eller til næste folketingsvalg?

Jeg er helt enig i, at regeringen og LO gik helt fejl af deres vælgere/medlemmer.

Metal reddede den så på målstregen ved at trække sig ud af aftalen og stoppe forhandlingerne dvs trække i nødbremsen.

En rystende fejltagelse, at LO var gået med til det underhånden på forhånd.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

14
6
16
7
11
10
8
16
9
8
8
7
11
20
13
13
12
9
13
11

- Annonce -

- Annonce -