Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

31

Skrevet af John Doe 1605 dage siden - Direkte link

Venstre vil blot skatteomlægge, som de har gjort i deres seneste regeringsperiode.

Skatteomlægning = fjerne skat et sted og lægge skat på et andet sted. Resultat = 0

Skattelettelse = fjerne skat et sted, og mindske offentligt forbrug med samme skatteprovenue.

Det sidste har Venstre ikke formået!

 

Venstre er idag et useriøst socialdemokratisk parti bestående udelukkende af levebrødspolitikere, som gerne vil have de behagelige minsterposter tilbage..


Skrevet af Byggemand Bob 1605 dage siden - Direkte link

Reelt vil Venstre vel faktisk øge skatten... for f.eks. BoligJobOrdningen giver nok snarere penge i statskassen end den koster noget.... men alligevel vil man kradse godt 1,5 mia ind til at financiere den... 


Skrevet af Annette Højrup 1605 dage siden - Direkte link

Hvis man laver vedigehold og forbedringer i fast ejendom fradragsberettiget, så skal vi ogå betale skat af gevinsten, når vi sælger vores huse. Er det det, du vil??

 

Venstre er jo ogå bare socialdemokrater, bare i en lidt anden forklædning.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Christian Melgaard 1605 dage siden - Direkte link

Hvis al beskatning af fast ejendom fjernes, og der er fuld fradrag for vedligehold og forbedring, så finder jeg det rimeligt, at ejendomsavance ud over en vis rimelig pristalsregulering beskattes.

Det fordrer dog at beskatningen f.eks. først kommer på det tidspunkt, hvor avancen kommer til udbetaling, og det skal f.eks. være muligt for boligejerne at flytte værdien fra et hussalg over i et nyt huskøb uden at beskatning.  


Skrevet af Afskaftopskattennu 1605 dage siden - Direkte link

Under VKO blev dansk konkurrenceevne år for år forringet indtil korthuset faldt sammen. Venstre prioriterede gaver til boligejere højere end sund og ansvarlig økonomi. Senest i sommers i forbindelse med skattereformen hvor de afviste lavere skat på selskabsindkomst.

 

Som følge af kombinationen af skattestoppet og rentefradragets store værdi, subsidieres boligejere med 10-20 mia. om året. Et subsidie som skatteyderne skal betale og som koster vækst og jobs. Jeg henviser her til beregninger fra Det Økonomiske Råd og Velfærdskommissionen.

 

Nu vil de så af med den fedtafgift, som de selv har indført og bibeholde lempelse af udlandsindkomst og håndværkertilskud. De kritiserer regeringen for at indføre nye afgifter for 6 mia., mens de selv øgede skatterne med 7 mia. i forbindelse med den såkaldte "Genopretningspakke".

 

Altså intet nyt fra Lars Løkke Rasmussen. Støtte til turisterhverv og lidt lempelse af generationsskifte og lidt lavere afgifter på sodavand.


Skrevet af Jens Krag 1605 dage siden - Direkte link

Intet nyt fra Venstre - eller som Christian Melgaard meget præcist skriver, for lidt og forkert (jeg kan ikke lige få øje på for meget?). Til gengæld kan jeg konstatere, at der heller ikke er meget nyt fra  @Afskaftopskattennu - det er de samme gamle travere der trækkes af standen, selv om jeg indrømmer at kommentaren passer ok i denne tråd. 


Skrevet af Afskaftopskattennu 1605 dage siden - Direkte link

Venstre udstiller jo deres hykleri, når de mener, at fjernelse af deres egen fedtafgift, samt lidt statsøtte til håndværkere og turiserhvervet skulle forbedre konkurrenceevne væsentligt eller skabe den manglende beskæftigelse.

 

Min kommentar til Venstres spolering af skattereformen ser jeg intet forkert i. Regeringen foreslog selv VK en lettelse af erhvervsskatter i sommers, men VK ville ikke reformere rentefradraget.


Skrevet af Christian Melgaard 1605 dage siden - Direkte link

Der er tilsyneladende også ting vi kan være enige om, herunder at Venstre´s udmelding grænser til hykleri. Jeg har valgt at kalde det symbolpolitik - og jeg er enig i at det er helt ude af trit med omfanget af de problemer der skal løses.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1605 dage siden - Direkte link

Problemet er i første omgang, at danske virksomheder, ikke kan øge beskæftigelsen gennem eksport, da konkurrenceevnen er forringet gennem 10-15 år først og fremmest som følge af en for høj løn/lav produktivitet.

 

Dernæst er hjemmeerhvervene ramt, af forbrugernes forsigtighed, der skyldes et boligmarked der lider under boligboblen fra de sidste 10 år og høj gældssætning. Som følge af dette, så går investeringerne i stå i erhvervene.

 

At komme ud af den stistand vil tage rigtig lang tid uanset hvem der sidder på regeringsmagten og her hjælper hverken struktuelle tiltag som højere arbejdsudbud eller offentlige arbejder.

 

Dybden i krisen viser sig yderligere i, at der endda ikke er råd til en lille stykke motorvej til Holstebro.

 

Danmark vil heller ikke kunne følge med Sverige, når de næste år formodentlig sænker selskabssatsen til 24/23 % fordi VK i det sidste tiår ikke har ført en økonomisk politik med rettig omhu.

 

Danmark risikerer et helt årti på udskiftsningsbænken!


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1605 dage siden - Direkte link

Vi havde konkurrence probleme allerede da Nyrup startede, så det er vel over 20 år tilbage..


Skrevet af MRG 1605 dage siden - Direkte link

Hvis det står så dårligt til med vores konkurrenceevne som alle er enige om, og hvis problemerne er startet for over 20 år siden, kan nogen så forklare mig hvorfor vores handelsbalance ser så forbande godt ud? Siden midten af 1980´erne har den stort set været positiv i alle år.


Skrevet af Afskaftopskattennu 1605 dage siden - Direkte link

Det er ikke de sidste 20 år, men 10-15 år som jeg skrev. Bedre bytteforhold og store indtægter fra olie og søtransport har bidraget positivt til handelsbalancen og da Danmark er gået fra at have udlandsgæld til et nettotilgodehavende, er kapitalindtægterne også positive.


Skrevet af Vimfuego 1605 dage siden - Direkte link

Skattelettelser for 4 mia? Det var godt nok uambitiøst, når vi nu lige har fået pålagt skat/afgiftsstigninger for 7 mia sidste år og omkring 2 mia i år, for slet ikke at tale om de voldsomme stigninger i det offentlige under VK.

 


Skrevet af Svend 1605 dage siden - Direkte link

Der er kun brug for een eneste ting: Reduktion af den gigantiske offentlige sektor. Den skal halveres på sigt. Herefter vil resten komme af sig selv.


Skrevet af Annette Højrup 1605 dage siden - Direkte link

Lige præcis:)

Synes heller ikke man skal diskutere fradrag, afgifter, skat osv. Få nu halveret den offentlige sektor og gjort det attraktivt at drive selvstændigt erhverv i DK, så falder det hele på plads


Skrevet af Christian Melgaard 1605 dage siden - Direkte link

Der er en gammel vittighed der handler om hvordan man spiser en elefant, og svaret er at det gør man i passende portioner.

 

Det samme gør sig gældende i relation til en reduktion af den offentlige sektor. For det første er jeg ikke sikker på at en halvering er et relevant (i betydningen "opnåeligt") mål, og for det andet er det totalt urealistisk at snakke om at gøre det fra dag til dag.

 

Det vigtigste er at skabe enighed om målsætningen og så få planlagt en fornuftig køreplan.

 

En samlet løsning på ejerboligområdet som omfatter f.eks. fjernelse af al skat, indførelse af fradrag for udgifter og en eventuel beskatning af realiserede avancer kan fint foregå sideløbende med den proces.


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1605 dage siden - Direkte link

det kan vi godt være enig om, at det er fremgangsmåden.

 

men problemet er at danmark går først 7 skridt den forkerte vej og så 2 den rigtige og håber vælgerne kun husker de 2 rigtige skridt og glemmer vi først gik væke fra målet.


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1605 dage siden - Direkte link

det kan vi godt være enig om, at det er fremgangsmåden.

 

men problemet er at danmark går først 7 skridt den forkerte vej og så 2 den rigtige og håber vælgerne kun husker de 2 rigtige skridt og glemmer vi først gik væke fra målet.


Skrevet af JohnD 1605 dage siden - Direkte link

Man kunne jo ta 1% i reduktion om året i 40 år - da det jo ca. har taget 40 år at opnå den oppustede urealistiske størrelse den offentlige sektor har i dag - så ville den passe fornuftigt med udgifter/indtægter.


Skrevet af slettet bruger 2906 1605 dage siden - Direkte link

Jeg er meget ening i den betragtning, at vi kunne nå meget hvis vi beskar den offentlige sektor. Det er V ikke meget for, men det ville give det proveanu, som er nødvendigt for at kunne sænke skatter og afgifter.


Skrevet af NNielsen 1605 dage siden - Direkte link

Jeg synes det er trist - det er vel efterhånden ligegyldigt om de er røde, blå eller lilla.

 

Modellen er den samme - alt for store udgifter finansieret af høje skatter og afgifter.

 

Der flyttes rundt mere til skade end gavn. Resultatet er at de der måske har mest behov svigtes, hvorimod chefer og den brede befolkning betaler gildet.

 

Det kan ikke siges for ofte. Skatter og afgifter er for høje. Tilskud, kontanthjælp, boligsikring, udlandsbistand gives til for mange.

 

Der kontrolleres i øst og vest og alligevel er kontrollen elendig - skattekontrol, svage ældre, svigtede børn -listen er lang. Det kunne godt være at man skulle se på de grupper man har ansat i det offentlige.

 

De gamle partier har spillet fallit og er direkte udemokratiske

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

3
3
12
9
8
8
7
11
20
13
13
11
8
13
11
15
4
8
10
15

- Annonce -

- Annonce -