Kontakt 180Grader.dk
136

Skrevet af Fremskridt 1370 dage siden - Direkte link

Super, Torben Mark Pedersen.

 

Gid at Venstre, og især deres liberale vælgere snart ville lære det: Venstre ved du, hvor du har.

Hvor svært kan det så være?

 

Ja, det volder åbenbart 1/3 af de danskere vælgere mere end en overkommelig modstand at forholde sig til Venstres slogan kontra virkelighedens verden.

De sidste ugers meningsmålinger taler jo desværre deres eget triste sprog, og derfor er din artikel så aktuel, vedkommende og tiltrængt som aldrig før. 

 

Derfor: Mange tak for den.


Skrevet af Torben Mark Pedersen 1370 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Efterhånden er grænserne for statens overgreb på den personlige frihed rykket så meget, at hælene bør sættes i. Det bør markeres, at grænsen er nået.

 

Jeg synes ikke, dette er en lille sag, at Skat (af alle myndigheder) kan få fri adgang til privat ejendom uden retskendelse og uden konkret mistanke om, at der foregår noget ulovligt, men hvorom alting er, så er dette faktisk en god sag, der har alle chancer for at kunne sætte grænser for statsmagten, hvis der blev afholdt en folkeafstemning om sagen.

 

Faktisk er det svært at finde mange andre sager, der er så principielle, og som samtidig har en så bred folkelig appel


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1370 dage siden - Direkte link

Helt enig. Og hvis en afstemning blokkerer for denne lov, så er der vel også grundlag for at angribe de mange andre krænkende love.

- Annonce -


Skrevet af Nikolaj 1370 dage siden - Direkte link

Nemlig! Det ville sende et klart signal.


Skrevet af Kurt Birk 1370 dage siden - Direkte link

Helt enig.


Skrevet af Kurt Birk 1370 dage siden - Direkte link

Flot!

+1


Skrevet af Kenneth K 1370 dage siden - Direkte link

Helt enig!


Skrevet af Thomas Huulbæk Andersen 1370 dage siden - Direkte link

Jeg er enig med dig, Torben, bortset fra på ét punkt

[...] så der er ikke grund til at tvivle på Venstres modstand mod loven

Da det er en helt gratis modstand, så tvivler jeg faktisk på dette udsagn - specielt i forhold til tidligere love og regler indført af dem selv (som du også selv omtaler).


Skrevet af Torben Mark Pedersen 1370 dage siden - Direkte link

Haha, jeg ville bare sige noget pænt om Venstre.


Skrevet af Henrik Ræder Clausen 1370 dage siden - Direkte link

Det er ikke 'modstand', det er bragesnak...


Skrevet af Gearscore 1370 dage siden - Direkte link

Venstre - som er Danmarks egen liberale parti - er ikke perfekte. Men de prøver.


Skrevet af Christian Melgaard 1370 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Du har lov til at mene "at substansen er for lille", men for det førdste er jeg lodret uenig og for det andet skal det ses i sammenhæng med at offentlige myndigheder også i andre sammenhænge har fået alt for store beføjelser. Dette seneste skridt er således blot endnu et skridt ud på en glidebane.

 

Hvor meget skal der til før du mener at substansen for tilstrækkelig - eller hvor tæt skal det på er nok et bedre spørgsmål? 

 

Husk lige følgende lille historie: Da de hentede kommunisterne, sagde jeg ikke noget, for jeg var jo ikke kommunist (=substansen var for lille). Da de spærrede socialdemokraterne inde, sagde jeg ikke noget, for jeg var jo ikke socialdemokrat (=substansen var stadigvæk for lille). Da de tog fagforeningsfolkene, protesterede jeg ikke, for jeg var jo ikke fagforeningsmedlem og da de  hentede jøderne, protesterede jeg ikke, for jeg var jo ikke jøde (=igen var substansen for lille).
Men da de kom efter mig, var der ingen tilbage til at protestere. Ret lidt i teksten så den omhandler de mange små skridt i retning af overgreb imod Grundlovssikrede rettigheder og så har du min pointe.

 


Skrevet af kas 1370 dage siden - Direkte link

Venstres foragt for forslaget er jo ikke andet end parade. Da de selv sad i regering var der ikke meget liberalt og ståen på mål for Grunloven over feltet.

Skal vi lige minde om at Troels Lund Poulsen som skatteminister indædt forsvarede skattevæsenets ret til at gå direkte ind på virksomheders computere - uden dommerkendelse.


Skrevet af Claus Poulsen 1370 dage siden - Direkte link

Bravo!


Skrevet af Kurt Birk 1370 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

+1


Skrevet af Kjeld Flarup 1370 dage siden - Direkte link

I så fald kan det ikke være ligegyldigt, at friheden krænkes i de næste tre år, før der kommer en ny regering.

Øh prøv lige at notere ned hvor mange love som Venstre binder sig til at ophæve efter et valg. Hvis de altså binder sig. Hvorfor skulle Venstre ændre holdning om 3 år.

Venstre er bange for, at en folkeafstemning i denne sag kan skabe præcedens, så de selv, når de igen sidder i regering, kan blive mødt med krav om folkeafstemninger i sager, hvor Venstreregeringens love kan risikere at blive underkendt ved en folkeafstemning.

Netop af samme grund kan man forvente at Venstre ikke vil ophæve loven når flertallet skifter fordi der så ville blive skabt præcedens for at ophæve hinandens love.

 

Jeg tror at man bliver snydt hvis man tror at Venstre vil være med til at ophæve den og andre love igen.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1370 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Der er ikke noget problem. Det ville være glimrende om alle de krænkende love blev ophævet. Det er så ikke muligt på samme måde at ophæve de gamle love, men som Hr. Stenberg siger, så ville et folkeligt nej til denne dumme lov, sende et klart signal om "nok er nok".


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1370 dage siden - Direkte link
Svar på et indlæg, der ikke længere eksisterer.

Du har ret. Jeg har personligt tænkt at at smide Skats medarbejdere på porten, hvis de kommer forbi og forsøger at gøre brug af deres nye "ret". Det kommer til at koste nogen penge og tid, men sådan må det være. Jeg håber at hvis jeg skaber mig nok, så kan det være det giver lidt opmærksomhed.


Skrevet af Vivian Clayborn 1370 dage siden - Direkte link

Det er ikke nogen "lille sag" da skattemyndigheden uden retskendelse kan skaffe sig adgang til din have og bolig.
Det er en grov krænkelse af privatlivets fred og  åbner op for flere overgreb mod borgerens friheds rettigheder.

Tro ikke at Venstre vil afskaffe denne lov, hvis eller når de kommer til magten igen. Der findes ingen partier eller politiker der frivilligt afstår fra magt over befolkningen. Den slag mennesker er slet ikke født,


Skrevet af thomas hermann 1370 dage siden - Direkte link

Det bliver mere og mere legalt at melde din nabo,hvis du har mistanke om, han gør et eller andet der kan være ulovligt. Du kan også melde ham bare fordi du syntes han er en klovn, eller han er mærkelig. Der er ingen konsekvens for den som anmelder. Du sender bare en anmeldelse til skat, så sørger de for, at der bliver kigget på sagen. De har alle beføjelser til alt.

Det er sandelig blevet rigtig hyggeligt at være en lovlydig borger i Danmark.

At tro Venstre skulle være garant for mindre "snagen i andres anliggender" er da fjollet. Ingen før eller efter deres seneste regeringsperiode, har indført et tilsvarende antal lovændringer med begrænsninger af den personlige frihed.

Hvorfor i alverden tro, at de har nogen som helst intention om at anvende §42. Folk kunne jo finde på at have en holdning stik imod venstre´s parti-linie.

Vælgerne flytter fra A i V på grund af de er skuffede. Men grundlæggende har ingen partier flyttet sig. De 2 partier er overordnet ens i deres holdninger til, hvordan man forholder sig omkring brogerinddragelse i de politiske miljøer. Hele EU har samme holdning.

Det er rendyrket socialisme uanset hvordan og af hvem det vendes og drejes.

Og det leder til, at flere og flere holder sig udenfor det folkelige samværd, passer sig selv og gør intet, der kan påkalde sig naboens eller andres opmærksomhed.

Middelmådighed har i den grad fat i folk og og det er kun lige startet. Socialismen/kommunismen er desværre vinderen lige for tiden.

Bliver det bedre - da slet ikke ved at placere magten hos partiet Venstre, selvom de kommunikerer det modsatte.    

 

 

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

10
7
26
25
12
7
6
10
8
13
10
9
4
3
2
33
9
15
13
12

- Annonce -


Om Torben Mark Pedersen
Torben Mark Pedersen er cand. polit. et exam art (statskundskab) og Ph.D. i økonomi fra Københavns Universitet.

Har studeret økonomi ved Harvard...

Se Torben Mark Pedersens profil
eller
Følg Torben Mark Pedersen
- Annonce -