Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

136

Skrevet af Fremskridt 1608 dage siden - Direkte link

Super, Torben Mark Pedersen.

 

Gid at Venstre, og især deres liberale vælgere snart ville lære det: Venstre ved du, hvor du har.

Hvor svært kan det så være?

 

Ja, det volder åbenbart 1/3 af de danskere vælgere mere end en overkommelig modstand at forholde sig til Venstres slogan kontra virkelighedens verden.

De sidste ugers meningsmålinger taler jo desværre deres eget triste sprog, og derfor er din artikel så aktuel, vedkommende og tiltrængt som aldrig før. 

 

Derfor: Mange tak for den.


Skrevet af Henning Rolapp 1608 dage siden - Direkte link

 

Man kan da ikke forvente at sætte hele den store folkeafstemningsmaskine igang for så lille en sag,

Ganske vist har den et principielt indhold. Men substansen er for lille.

Der er masser af andre sager der istedet var mere velegnede.

Men vi kunne jo afskaffe Folketinget og istedet indføre direkte vælgerafgørelser af lovene.

 


Skrevet af Torben Mark Pedersen 1608 dage siden - Direkte link

Efterhånden er grænserne for statens overgreb på den personlige frihed rykket så meget, at hælene bør sættes i. Det bør markeres, at grænsen er nået.

 

Jeg synes ikke, dette er en lille sag, at Skat (af alle myndigheder) kan få fri adgang til privat ejendom uden retskendelse og uden konkret mistanke om, at der foregår noget ulovligt, men hvorom alting er, så er dette faktisk en god sag, der har alle chancer for at kunne sætte grænser for statsmagten, hvis der blev afholdt en folkeafstemning om sagen.

 

Faktisk er det svært at finde mange andre sager, der er så principielle, og som samtidig har en så bred folkelig appel

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1608 dage siden - Direkte link

Helt enig. Og hvis en afstemning blokkerer for denne lov, så er der vel også grundlag for at angribe de mange andre krænkende love.


Skrevet af Nikolaj 1608 dage siden - Direkte link

Nemlig! Det ville sende et klart signal.


Skrevet af Kurt Birk Jensen 1608 dage siden - Direkte link

Helt enig.


Skrevet af slettet bruger 8119 1608 dage siden - Direkte link

Hvad er problemet?  "Repræsentativt" betyder at de bør gøre som befolkningen ønsker og ikke i deres egen interesse som man oftes mistænker dem for. De ved jo bedst. Vi er jo ikke i stand til at træfffe nogen valg i vores liv og skal derfor reguleres. Snart helt ind i soveværelserne.


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1608 dage siden - Direkte link

Der er ikke noget problem. Det ville være glimrende om alle de krænkende love blev ophævet. Det er så ikke muligt på samme måde at ophæve de gamle love, men som Hr. Stenberg siger, så ville et folkeligt nej til denne dumme lov, sende et klart signal om "nok er nok".


Skrevet af Kurt Birk Jensen 1608 dage siden - Direkte link

Flot!

+1


Skrevet af Kenneth K 1608 dage siden - Direkte link

Helt enig!


Skrevet af _slettet_bruger_5617 1608 dage siden - Direkte link

Tak for endnu et godt og yderst relevant indlæg, den aktuelle situation taget i betragtning.

 

Efterhånden er grænserne for statens overgreb på den personlige frihed rykket så meget, at hælene bør sættes i. Det bør markeres, at grænsen er nået.

Ja du har ret, der har været flere indlæg på 180, med opfordringer til at "gøre noget", men der sker ikke en S..., desværre, så! hvad kan vi, hvordan, hvornår, hvem, og hvad vil vi.

kom nu ud af hullerne, "nothing comes from doing nothing", vi er mange nok.

Jeg er ikke i tvivl, der er fuld opbakning til at få stoppet denne vanvidspolitik.

 

 


Skrevet af Jan Daniel Andersen 1608 dage siden - Direkte link

Du har ret. Jeg har personligt tænkt at at smide Skats medarbejdere på porten, hvis de kommer forbi og forsøger at gøre brug af deres nye "ret". Det kommer til at koste nogen penge og tid, men sådan må det være. Jeg håber at hvis jeg skaber mig nok, så kan det være det giver lidt opmærksomhed.


Skrevet af Christian Melgaard 1608 dage siden - Direkte link

Du har lov til at mene "at substansen er for lille", men for det førdste er jeg lodret uenig og for det andet skal det ses i sammenhæng med at offentlige myndigheder også i andre sammenhænge har fået alt for store beføjelser. Dette seneste skridt er således blot endnu et skridt ud på en glidebane.

 

Hvor meget skal der til før du mener at substansen for tilstrækkelig - eller hvor tæt skal det på er nok et bedre spørgsmål? 

 

Husk lige følgende lille historie: Da de hentede kommunisterne, sagde jeg ikke noget, for jeg var jo ikke kommunist (=substansen var for lille). Da de spærrede socialdemokraterne inde, sagde jeg ikke noget, for jeg var jo ikke socialdemokrat (=substansen var stadigvæk for lille). Da de tog fagforeningsfolkene, protesterede jeg ikke, for jeg var jo ikke fagforeningsmedlem og da de  hentede jøderne, protesterede jeg ikke, for jeg var jo ikke jøde (=igen var substansen for lille).
Men da de kom efter mig, var der ingen tilbage til at protestere. Ret lidt i teksten så den omhandler de mange små skridt i retning af overgreb imod Grundlovssikrede rettigheder og så har du min pointe.

 


Skrevet af slettet bruger 9624 1608 dage siden - Direkte link

+1


Skrevet af slettet bruger 6196 1608 dage siden - Direkte link

+179


Skrevet af Henning Rolapp 1608 dage siden - Direkte link

Christian: Dette her er selvfølgelig et spørgsmål om skøn, og jeg mener at sagen her er for lille til dette store apparat.

Lad os for eksempel forudsætte at jeg var den store stygge ulv og opererede med grumme bagtanker, så sætter man først denne "lille" sag til folkeafstemning,

Efter en sådan folkeafstemning vil krudtet være brugt og befolkningen gider ikke flere folkeafstemninger,  og så er det tid at køre de store frihedsundergravende tiltag igang.

Hvis man kun har nogle få kugler i pistolen skal man vælge med omhu hvornår  man skal skyde..

 

På den anden side kan jeg godt forestille mig, at der  var en pædagogisk værdi i at bruge flere folkeafstemninger til at vække befolkningen politisk. Samtidig vil det vist også medvirke til at gøre politikerne mere ansvarlige over for befolkningen.

 

Schweitz f.eks. bruger folkeafstemninger  ret ofte og schweizerne er vist mere politisk bevidste end danskerne.

http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2008/11/17/185333.htm

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2009/11/29/174832.htm?rss=true

 

Men mit forslag skulle derfor være: find nogle rigtig gode sager og skaf nogle gode alliancepartnere i Folketinget og lad så befolkningen  vænne sig til nogle flere folkeafstemninger om forskellige vigtige emner. F.eks. om EU forhold.


Skrevet af slettet bruger 9624 1608 dage siden - Direkte link

Der er utallige sager der burde have været til folkeafstemning, dette er blot en af dem.

Vågner danskerne nogensinde op? Svaret kender vi vist alle.

 

 


Skrevet af Thomas Huulbæk Andersen 1608 dage siden - Direkte link

Jeg er enig med dig, Torben, bortset fra på ét punkt

[...] så der er ikke grund til at tvivle på Venstres modstand mod loven

Da det er en helt gratis modstand, så tvivler jeg faktisk på dette udsagn - specielt i forhold til tidligere love og regler indført af dem selv (som du også selv omtaler).


Skrevet af Torben Mark Pedersen 1608 dage siden - Direkte link

Haha, jeg ville bare sige noget pænt om Venstre.


Skrevet af Henrik Ræder Clausen 1608 dage siden - Direkte link

Det er ikke 'modstand', det er bragesnak...


Skrevet af Gearscore 1608 dage siden - Direkte link

Venstre - som er Danmarks egen liberale parti - er ikke perfekte. Men de prøver.


Skrevet af slettet bruger 9624 1608 dage siden - Direkte link

Der er ikke skyggen af liberalisme over Venstre, tværtimod. I USA ville de blive betragtet som kommunister, hvilket er mere rigtigt.


Skrevet af kas 1608 dage siden - Direkte link

Venstres foragt for forslaget er jo ikke andet end parade. Da de selv sad i regering var der ikke meget liberalt og ståen på mål for Grunloven over feltet.

Skal vi lige minde om at Troels Lund Poulsen som skatteminister indædt forsvarede skattevæsenets ret til at gå direkte ind på virksomheders computere - uden dommerkendelse.


Skrevet af _slettet_bruger_8887 1608 dage siden - Direkte link

Venstres Torsten Schack Pedersen i JP: »Men at sende det til folkeafstemning, nej, der er vi ikke tilhænger af, når vi har et repræsentativt demokrati. Når der er et flertal i Folketinget, så er det dét, der gælder. Det må man respektere - også når man ikke har flertallet bag sig.«

Det håber jeg virkelig ikke er sandt.


Skrevet af slettet bruger 834 1608 dage siden - Direkte link

Konsekvensen af det er, at TSP vil sidde på hænderne hvis der blev inført love om at forfølge jøderne og internere dem. Jeg håber at det er det logiske og også det principielle kompas der skal kallibreres, og ikke det moralske. Men uanset er det kvalmende...


Skrevet af slettet bruger 834 1608 dage siden - Direkte link

Jeg har også fået svar fra TSP. Det indeholder bla.

 

I Venstre anerkender og respekterer vi, at vi har et repræsentativt demokrati i Danmark. Regeringen og Enhedslisten har ved sidste folketingsvalg fået et mandat af vælgerne. Det forholder vi i Venstre os til – også når regeringen og Enhedslisten gennemfører love, vi er inderligt imod.

...

Så ret kritikken mod særligt de partier, som ellers plejer at tale højt om retssikkerheden i Danmark, men som har stemt for dette meget vidtgående forslag.

Til det har jeg svaret:

Kære Torsten    

Tak for dit svar. Med den argumentation vil Venstre så også kunne sidde på hænderne mens andre partier med et flertal indfører dødsstraf for at bære kniv, eller vedtager at umyndiggøre "skatteundragere" eller hvad som helst.    

Der skal naturligvis rettes kritik mod de der stemte for, men at tåber gør tåbelige ting, ser jeg som forventeligt. At Venstre derimod undlader at bruge det eneste værktøj (Grundlovens §42) der kan stoppe denne glidebane, er dybt bekymrende.    

 

Jeg er ikke imponeret, for at sige det mildt, heller ikke over argumentet om repræsentativt demokrati som undskyldning for at lade stå til.  

 

God weekend.


Skrevet af slettet bruger 6196 1608 dage siden - Direkte link

Fint svar. 

Men TSP har ganske enkelt ikke nosser nok. 


Skrevet af slettet bruger 834 1608 dage siden - Direkte link

Tak skal du have. Det er der ynkeligt mange der ikke har.


Skrevet af slettet bruger 3292 1608 dage siden - Direkte link

Også kaldet diktatur. Sygt.


Skrevet af slettet bruger 4443 1608 dage siden - Direkte link

Det er helt igennem sindsygt. Det er repræsentativt diktatur - befolkningen får lov at stemme engang hver fjerde år, og så kan magthaverne ellers gøre som det passer dem i mellem tiden.

 

Der skal indføres direkte demokrati i Danmark, det er den eneste løsning. Jeg tror trods alt befolkningen er klogere end deres politikere.


Skrevet af slettet bruger 3292 1608 dage siden - Direkte link

Hørt !

 

Og det er ikke kun et spørgsmål om at befolkningen er klogere end dem. Det er også et spørgsmål om hvem der ejer dette land - og det gør befolkningen - og derfor skal befolkningen bestemme politikken i dette land !


Skrevet af slettet bruger 6264 1608 dage siden - Direkte link

Befolkningen er så meget klogere end politikerne.

 

Bevis? Euro/Euroland.


Skrevet af slettet bruger 8119 1608 dage siden - Direkte link

Det handler ikke om hvem der er klogest. Det handler om at de er fucking ansat af os. De behandler os som undermennesker og slaver. Lort nok!


Skrevet af _slettet_bruger_8887 1608 dage siden - Direkte link

Kunne ikke være mere enig.


Skrevet af Kurt Birk Jensen 1608 dage siden - Direkte link

+1


Skrevet af Claus Poulsen 1608 dage siden - Direkte link

Bravo!


Skrevet af Kjeld Flarup 1608 dage siden - Direkte link

I så fald kan det ikke være ligegyldigt, at friheden krænkes i de næste tre år, før der kommer en ny regering.

Øh prøv lige at notere ned hvor mange love som Venstre binder sig til at ophæve efter et valg. Hvis de altså binder sig. Hvorfor skulle Venstre ændre holdning om 3 år.

Venstre er bange for, at en folkeafstemning i denne sag kan skabe præcedens, så de selv, når de igen sidder i regering, kan blive mødt med krav om folkeafstemninger i sager, hvor Venstreregeringens love kan risikere at blive underkendt ved en folkeafstemning.

Netop af samme grund kan man forvente at Venstre ikke vil ophæve loven når flertallet skifter fordi der så ville blive skabt præcedens for at ophæve hinandens love.

 

Jeg tror at man bliver snydt hvis man tror at Venstre vil være med til at ophæve den og andre love igen.


Skrevet af Vivian Clayborn 1608 dage siden - Direkte link

Det er ikke nogen "lille sag" da skattemyndigheden uden retskendelse kan skaffe sig adgang til din have og bolig.
Det er en grov krænkelse af privatlivets fred og  åbner op for flere overgreb mod borgerens friheds rettigheder.

Tro ikke at Venstre vil afskaffe denne lov, hvis eller når de kommer til magten igen. Der findes ingen partier eller politiker der frivilligt afstår fra magt over befolkningen. Den slag mennesker er slet ikke født,


Skrevet af Henning Rolapp 1608 dage siden - Direkte link

Jeg accepterer jeres holdning, især da der jo meget let kan udvikle sig den kotyme at skattevæsenet tager politiet med ved den slags, og så er vi jo langt inde i den egentlige politistat.

Og lige pludseligt er politiet det egentlige formål og skattevæsenet den praktiske undskyldning


Skrevet af _slettet_bruger_4320 1608 dage siden - Direkte link

Alle partierne er bange for at bruge trediedelsantallet til at sende en lov til folkeafstemning. Fordi det så vil ramme dem i deres egen lovgivning når de kommer til magten. Jeg tænker især på følgende fire grunde til deres angst for folkeafstemningerne:

 

De bliver pludselig hårdt arbejde at være politiker ! Det kræver benhårdt, gennemtænkt, velafbalanceret forarbejde for at få vedtaget en lov

 

Det bliver slut med profilerende enkeltsagslovgivning som bunder i massemediernes lyst til at udstille en sag.

 

Det kræver samarbejde hen over midten for at få vedtaget en lov.

 

Det bliver slut med mudderkastnings-spil-for-galleriet showet.

 

Det er jo det absolutte hade-scenarie for politikerne. Hele deres verden vil blive vendt op og ned.

Til gengæld er det attraktivt for borgerne. Væk er alt spil for galleriet og der kommer kun ganske få nye love ud fra folketinget.

 

Kan en del af befolkningen kræve folkeafstemning ved underskriftsindsamling ?

 

 


Skrevet af slettet bruger 834 1608 dage siden - Direkte link

Ja, det er jo 4 forfærdelige tilstande :-)

 

Så vidt jeg ved kan vi ikke end fløjtende fis, andet end at sætte et kryds om 3 år. Det er meget imponerende. Her er mit forslag.


Skrevet af thomas hermann 1608 dage siden - Direkte link

Det bliver mere og mere legalt at melde din nabo,hvis du har mistanke om, han gør et eller andet der kan være ulovligt. Du kan også melde ham bare fordi du syntes han er en klovn, eller han er mærkelig. Der er ingen konsekvens for den som anmelder. Du sender bare en anmeldelse til skat, så sørger de for, at der bliver kigget på sagen. De har alle beføjelser til alt.

Det er sandelig blevet rigtig hyggeligt at være en lovlydig borger i Danmark.

At tro Venstre skulle være garant for mindre "snagen i andres anliggender" er da fjollet. Ingen før eller efter deres seneste regeringsperiode, har indført et tilsvarende antal lovændringer med begrænsninger af den personlige frihed.

Hvorfor i alverden tro, at de har nogen som helst intention om at anvende §42. Folk kunne jo finde på at have en holdning stik imod venstre´s parti-linie.

Vælgerne flytter fra A i V på grund af de er skuffede. Men grundlæggende har ingen partier flyttet sig. De 2 partier er overordnet ens i deres holdninger til, hvordan man forholder sig omkring brogerinddragelse i de politiske miljøer. Hele EU har samme holdning.

Det er rendyrket socialisme uanset hvordan og af hvem det vendes og drejes.

Og det leder til, at flere og flere holder sig udenfor det folkelige samværd, passer sig selv og gør intet, der kan påkalde sig naboens eller andres opmærksomhed.

Middelmådighed har i den grad fat i folk og og det er kun lige startet. Socialismen/kommunismen er desværre vinderen lige for tiden.

Bliver det bedre - da slet ikke ved at placere magten hos partiet Venstre, selvom de kommunikerer det modsatte.    

 

 


+1 Skrevet af _slettet_bruger_5617 1608 dage siden - Direkte link

@thomas hermann,

 

Nej jeg mener heller ikke det bliver bedre ved at placere magten hos Venstre, må jeg lige stærkt anbefale at læse indlæget fra Lasse Westy Bech ovenover, specielt Lasse`s forslag.

 

Hvis Venstre kunne have løftet opgaven, var det aldrig kommet så langt som til den nuværende regerings manglende visioner og ansvar for befolkningen, det skal ændres a.s.a.p.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

6
16
7
11
10
8
16
9
8
8
7
11
20
13
13
12
9
13
11
15

- Annonce -


Om Torben Mark Pedersen
Torben Mark Pedersen er cand. polit. et exam art (statskundskab) og Ph.D. i økonomi fra Københavns Universitet.

Har studeret økonomi ved Harvard...

Se Torben Mark Pedersens profil
eller
Følg Torben Mark Pedersen- Annonce -