Værd at læse

00

Vil V være med til at kræve folkeafstemning?

Alle fire borgerlige partier stemte imod regeringens lovforslag om at give SKAT adgang til privat ejendom uden retskendelse.

Anders Samuelsen skriver på Facebook, at han har skrevet til de andre partiledere i blå blok, Pia K., Lars B. og Lars L.R. og spurgt, om de vil være med til at kræve en folkeafstemning om loven i overensstemmelse med Grundlovens § 42 Stk. 1.

Den vedtagne lov er nemlig et alvorligt indgreb i boligens grundlovssikrede ukrænkelighed, og som Birthe Rønn Hornbech rigtigt påpegede i dag, så har en terrorist nu større retssikkerhed i Danmark end en borger, der intet ulovligt har foretaget sig.

Det er højst sandsynligt, at et stort flertal af danskerne vil stemme imod loven ved en folkeafstemning, både pga. sagens karakter – at det netop er SKAT, der får adgang til privat ejendom, blot fordi man står og reparerer sin egen tagrende på huset – og selvfølgelig pga. regeringens generelt manglende popularitet. Som en ekstrabonus vil det også kunne tilføje regeringen et alvorligt politisk nederlag.

Ifølge rygter støtter både Konservative og Dansk Folkeparti op bag kravet om en folkeafstemning, men hvor står Venstre?

Vil Venstre støtte LA, Konservative og DF i kravet om, at loven sendes til folkeafstemning, eller vil Venstre gå borgerlig enegang og som det eneste borgerlige parti stille sig på statens og ikke borgernes og frihedens side?

Jeg vil derfor opfordre dig til at skrive til alle medlemmer af Venstres folketingsgruppe og opfordre dem til at skrive under på kravet om folkeafstemning.

Grosen Friis har lavet en hjemmeside om sagen, og her kan du også finde e-mail adresser på alle Venstres folketingsmedlemmer. De er også her, for nemheds skyld:

vanch@ft.dk, vannm@ft.dk, vbeha@ft.dk, vbijo@ft.dk, vbirh@ft.dk, vclhfr@ft.dk, veltn@ft.dk, verbo@ft.dk, vesll@ft.dk, vevkh@ft.dk, veyve@ft.dk,vfatma@ft.dk,vfldl@ft.dk,vgilb@ft.dk, vhaan@ft.dk, vhcsc@ft.dk, vhact@ft.dk, vhenh@ft.dk, vinst@ft.dk, vjaje@ft.dk, vjaej@ft.dk, vjanj@ft.dk, vjahe@ft.dk, vkael@ft.dk, vkaje@ft.dk, vkala@ft.dk, vkano@ft.dk, vkian@ft.dk, vkrje@ft.dk, vkrlo@ft.dk, vlacl@ft.dk, vlalr@ft.dk, vlose@ft.dk, vlyfr@ft.dk, vmadr@ft.dk, vmage@ft.dk, vmije@ft.dk, vpech@ft.dk, vpejj@ft.dk, vprbh@ft.dk, vsopl@ft.dk, vspin@ft.dk, vthda@ft.dk, vtine@ft.dk, vtope@ft.dk, vtlpo@ft.dk, vullt@ft.dk

I min egen mail til Venstres folketingsmedlemmer har jeg skrevet følgende:

Kære medlem af Venstres folketingsgruppe

Tak fordi du sammen med resten af Venstres folketingsgruppe stemte nej til regeringens lovforslag om at give SKAT adgang til al privat ejendom uden retskendelse.

Den vedtagne lov er et alvorligt indgreb i boligens grundlovssikrede ukrænkelighed, og som Birthe Rønn Hornbech rigtigt påpegede i dag, så har en terrorist nu større retssikkerhed i Danmark end en borger, der intet ulovligt har foretaget sig.

Jeg vil derfor opfordre dig og resten af Venstres folketingsgruppe til at skrive under på kravet om folkeafstemning i overensstemmelse med Grundlovens § 42 stk. 1.

Det er overordentligt sandsynligt, at et stort flertal af danskerne vil stemme imod loven ved en folkeafstemning, både sagens karakter og regeringens manglende popularitet taget i betragtning, og det vil give regeringen et klart nederlag.

Med venlig hilsen

Så herfra skal lyde en opfordring til dig, kære læser, om at bruge de 3 minutter, det tager, at skrive en e-mail og sende den til alle Venstres folketingsmedlemmer med en opfordring om at skrive under på kravet om en folkeafstemning.

Det er selvfølgelig ikke meningen, at I skal kopiere min mail, så der sendes enslydende mails. Den var tænkt som en inspiration, formuler din egen tekst.

97 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere