Voila, sådan fik Cecilie Beck gjort en steningstilhænger til modstander under TV2-debat

Jeg har egentlig altid syntes, at Cecilie Beck fra TV2 var en dygtig og professionel journalist - altså lige indtil i går, da hun var vært i et deb...

Jan Christensen,

11/03/2016

Jeg har egentlig altid syntes, at Cecilie Beck fra TV2 var en dygtig og professionel journalist - altså lige indtil i går, da hun var vært i et debatprogram om de afsløringer, kanalens dokumentarudsendelser om en bestemt religions friskoler og gudshuse har bragt for dagen.

 

Det var helt tydeligt, at den gode Cecilie Beck havde det dårligt med, at TV2 i sine programmer har stillet denne religion i et dårligt lys. Det forsøgte hun så at kompensere for på forskellige måder, bl.a. ved at lade debatten foregå på Ørestad Gymnasium, hvor 30 % af eleverne har anden etnisk baggrund end dansk og dermed i realiteten er tilhængere af denne, 1400 år-gamle ørkenreligion. Derudover var den dybt usympatiske og halvfundamentalistiske, Mohammad Sabah Ahmad, med tætte bånd til ét af de gudshuse, der blev stillet skarpt på i dokumentarudsendelserne, den af gæsterne, der fik mest taletid og råbte højest. Han mente i fuld alvor, at TV2 havde et lige så stort problem som de gudshuse og friskoler, der er blevet udstillet i al deres løgnagtighed og bedrag i udsendelsesrækken. Han fik også fortalt, at Dansk Folkeparti skam er den største trussel mod vores samfund hertillands: Vores frihedsrettigheder er virkelig under pres, og det skyldes Pias Folkeparti, brægede han og fortsatte – under stor applaus fra de fremmødte tilhørere – med at tale om, at DF stod for radikalisering og stigmatisering af mennesker fra en ganske bestemt religiøs gruppe.

 

Den tilsyneladende så tilforladelige og sympatiske, Pelle Dragsted, fra Enhedslisten var også inviteret, og han fortalte, at der trods alt var grund til optimisme m.h.t. ørkenreligionens- og dermed Danmarks fremtid, for forstokkede, reaktionære holdninger havde tidligere også trivedes i Dansk Folkeparti, hvor man gik ind for, at forældre skulle have lov til at slå deres børn, og selv DF havde altså nu ændret holdning på det område. Pelle Dragsted har bestemt en pointe: For ikke så mange år siden tilhørte han selv den alleryderste, militante venstrefløj og rendte rundt på de københavnske gader med tørklæde for ansigtet i kamp mod politiet. Nu fremstår han pludselig nærmest som en svigermors drøm, når han er i medierne som repræsentant for sit revolutionære parti.

 

Dansk Folkepartis bovlamme Peter Skaarup formåede ikke for alvor at tage til genmæle, og dermed kom det næsten til at fremstå som om, at det eneste parti, der i mere end tyve år har advaret mod denne udvikling og desværre fået systematisk ret i sine forudsigelser, samtidig har hovedansvaret for, at det er kommet så vidt. Sådan er Danmark og de danske medier.


Ud over de inviterede politikere bød aftenen også på en studievært, der sprang ud som politiker. Én ting var, at Cecilie Beck sagde, at alle de steder, hvor der ikke foregår noget kontroversielt, har vi ikke vist i udsendelserne, og at hun direkte sammenlignede Jehovas Vidner og Indre Mission med ørkenreligionen, fordi de også var fundamentalistiske religiøse minoriteter. Det indbragte sågar hende en røffel fra kultur- og kirkeminister, Bertel Haarder.


Denne religiøse relativisme er vi vant til fra de danske journalister, så det var i sig selv ingen overraskelse. Langt værre var det, at Beck, da hun interviewede en kvindelig, tørklædeklædt gymnasieelev, der rent faktisk sagde, at hun troede på/gik ind for stening, følte sig nødsaget til at vende budskabet fuldstændig på hovedet, så det fremstod som om, hun bare anerkendte, at straffeformen stod i religionens hellige bog, men ikke selv mente, den nødvendigvis skulle implementeres i det danske lovsystem. Det var ren manipulation, men i det mindste fik vi på direkte tv et mønstereksempel på, hvordan mange journalister arbejder. Hør selv, hvordan det foregik, ved at klikke her.

Debatten og dokumentarudsendelserne kan ses på TV2 Play, hvor man kan få én måneds gratis abonnement, hvis man efterfølgende fortsætter med at bruge tjenesten. Ønsker man ikke at betale, skal man framelde sig inden 20 dage. 

Kilde: