Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

30

Skrevet af roehakker 1610 dage siden - Direkte link

Det er personerne på alle overførselsindkomsterne der er ofrene , politikerne har overbudt hinanden for hjælpe alle der har slået en skid forkert , det viser at alle politikere er idioter fordi de ikke kan tænke sevlstændigt , man kan tydeligt se at politikere ikke er i stand til at drive virksomhed , den ville lukke på grund af fravær .


Skrevet af Birte Frandsen 1610 dage siden - Direkte link

Ingen er ofre, det er noget vrøvl--overførselsindkomsterne er i forvejen så høje at de godt kan tåle at komme i bero--for de bliver jo ikke skåret ned, blot hævet langsommere, og det må der så tages

højde for--det må folkepensionisterne gøre.De klynker blot ikke så meget.


Skrevet af Mads M 1610 dage siden - Direkte link

Lene Linnemann er fortørnet over, at disse svage personer må leve af kontanthjælp i stedet for førtidspension.

 

Hun skulle rette sin vrede mod de arbejdssky der har tilfusket sig en førtidspension.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af ianarki 1610 dage siden - Direkte link

Hvis man virkelig troede det ikke ville være en konsekvens så er man for dum


Skrevet af Smutti 1610 dage siden - Direkte link

jeg må sige det er en noget syg mening at have, at nogen overhoved skulle kunne tilfuske sig førtidspension, en pension er nu til dag meget svær at opnå, jeg ved man både bliver arbejdsprøvet diverse gange og at der skal forelægges flere læge erklæringer mm. - så nej det kan ikke lade sig gøre at tilfuske sig førtidspension, jeg ved ikke hvor du får det fra? men muligvis kunne det mest at alt tyde på det er noget du blot får fra din fantasi, og det siger jeg ikke for at beskytte pensionisterne, men er der noget man kan sige om sagsbehandlerne m.fl. så er de ikke nogen der lader sig bestikke.


Skrevet af Mads M 1610 dage siden - Direkte link

Svær at opnå? Er det en joke?


Skrevet af slettet bruger 1099 1610 dage siden - Direkte link

jeg ved man både bliver arbejdsprøvet diverse gange og at der skal forelægges flere læge erklæringer mm

Er dette udtryk for "meget svært at opnå"? Det er jo basale minimimums-forudsætninger du her beskriver. Skal vi skrotte arbejdsprøvningen og lave det om til en online-ansøgning hvor man på tro og love skriver man ikke magter at arbejde, der så automatisk bliver godkendt hvis alle felter er udfyldt korrekt? (Selv dette ville der nok være nogle som skulle mene var for bureaukratisk og umyndiggørende)

 

Tænk på hvor svært det er at få et arbejde. Man skal sende ansøgninger, man skal gå til jobsamtaler, man skal ofte tage tests - personlighedstest, faglighedstests osv - man skal til og med dokumentere uddannelse og tidligere beskæftigelse. Kun de heldige slipper gennem nåleøjet. Det er et mirakel nogle overhovedet orker denne stressende proces, og at det faktisk lykkes nogle at opnå ansættelse i en virksomhed. 


Skrevet af Kjeld Flarup 1610 dage siden - Direkte link

Hun har så ret i at der er et problem i forhold til psykisk syge. Der burde man lave nogle alternativer, for et ressourceforløb kan sagtens forværre sygdommen, og fremskynde dens udvikling.

Den primære årsag til at give psykisk syge fortidspension er at give dem fred, så de ikke bliver dårligere og dyrere at behandle.


Skrevet af slettet bruger 1099 1610 dage siden - Direkte link

SF skal naturligvis have ros for at turde pille ved kernevælgernes overførselsindkomster ;-) 

 

Spøg til side, er problemet ifb med psykisk syge netop ikke den generalisering du giver udtryk for herover? "Pykisik syg" spænder ret bredt, lige fra lettere depression over diverse mulige adfærdsforstyrrelser såsom det på K10 åbenbart så almindelige ADHD til alvorlig uhelbredelig skozofreni. Om en psykisk sygdom er kronisk kan man aldrig vide på forhånd - alt andet end lige er der meget, meget større chance for forbedring hos dem der er under 40, eller 30, eller 20, end dem der er over 40, eller 50 osv. Så det giver god mening at aldersdiskriminere. 

 

Derudover er psykisk sygdom ikke mekanisk, og hænger i langt højere grad end f.eks blindtarmsbetændelse sammen med andre ting. Det er vanskeligt at tillære sig en blindtarmsbetændelse, psykisk sygdom kan være symptom på alverdens andre ting end lige en uhelbredelig sygdom. 

 

Der er temmelig sikkert rigtig mange der arbejder hver dag og har gode meningsfyldte liv, men som i virkeligheden sagtens kunne få en diagnose ifb en eller flere psykisk sygdomme. Deres tilstand har bare aldrig været et rigtigt problem for dem, og derfor har de ikke fået en diagnose. Jeg tror det er mange i IT-branchen der har grader af asperger, skizotypi, ADHD osv, nogle så meget at de ikke kunne fungere andre steder - men det er folk der måske aldrig har været i nærheden af overførselsindkomst, betaler topskat osv. Omvendt er der "K10'eren" hvor alternativet måske er en stilling som SOSU-medarbejder, med en professionelt set "mindre" svær diagnose men pga ensomhed, nederlag, skuffelse o.lign har tillært at dyrke en psykisk sygdom eller forstyrrelse som alibi for ikke at arbejde. 

 

Og den slags kan man jo ikke vide positivt uden ressourceforløb og afprøvning af forskellige muligheder med afsæt i den enkelte. 


Skrevet af slettet bruger 6003 1610 dage siden - Direkte link

K10 er stedet, eller symptomet på stedet, hvor helt i arbejdsmarkedsmæssig sammenhæng velfungerende mennesker med god funktionalitet diverse skavanker til trods, kan komme hen og få at vide, at de er ofre og at de har ret til at stoppe med at fungere og at være selvforsørgende. 


Skrevet af slettet bruger 6003 1610 dage siden - Direkte link

Problemet er idag, Kjeld, at "psykisk syg" inkluderer alt fra selv milde depressioner til uspecificerede belastningsreaktioner. 

 

Jeg kan fortælle dig, at på en rigtig dårlig dag (eks. sygdom i familien, min chef er en idiot og min kæreste er en, ja, kvinde) scorer jeg let et sted mellem "moderat depression" og "svær depression" på et klinisk spørgeskema. Hvis jeg gad udfylde det hver dag

 

Og en belastningsreaktion er noget man let kan få symptomer på blot ved dødsfald i familien, ved at overvære et trafikuheld eller enddog en hård konfrontation med en kollega eller chef.

 

Alligevel sidestilles disse diagnoser med "psykiske lidelser" når det drejer sig om lægelige indstillinger til førtidspensionser.

 

Hvorfor ? Det er fordi, Kjeld, at hvis man 1) har en sådan diagnose (hvilket alle kan få, se ovenfor) og hvis 2) man insisterer på at man ikke kan klare nogen som helst arbejdsprøvninger i ressourceforklaringsforløb (hvilket en del desværre har manglende moral til, se K10.dk), så er man i den nuværende regulerings forstand "ude af stand til at forsørge sig selv helt eller delvist". Og det kommunen, der skal bevise at det modsatte faktisk er tilfældet.

 

Skredet skete, da man overgik fra invalide til førtidspensionen. Nu er de kliniske holdepunkter mindre vigtige, så længe at man overbevisende kan kæde de eksisterende (beskedne) funktionsnedsættelser sammen med fejlslagne arbejdsprøvninger. Jeg er ked af hvis jeg støder nogen, men herunder kommer faktisk fænomener såsom "jeg kan ikke stå op om morgenen", "jeg kan ikke være sammen med andre mennesker", "jeg har ingen energi" og "når jeg er træt gør det ondt [indsæt kropsdel]".

 

Er det synd for de virkelig psykisk syge ? Bestemt. Men det er alle de dovne, de selvmedlidenhedslabile og de bevidst snydende som skal lastes. Ikke systemet.  


Skrevet af _slettet_bruger_2660 1610 dage siden - Direkte link

min kæreste er en, ja, kvinde

Kongekommentar...


Skrevet af slettet bruger 1099 1610 dage siden - Direkte link

+100. Fuldkommen enig. Det er vældig fint beskrevet; er præcis mekanismen i praksis, især det næstsidste afsnit. Har kendt adskillige gennem tiderne der aldrig har haft et arbejde og er endt på livslang forsørgelse - på trods af stor funktionsevne, intelligens, uddannelse osv -har fået "deres" diagnose og så ellers har levet som kunstnere, naturelskere etc.  Jeg har selv oplevet at få "asperger som mest sandsynlige grunddiagnose", "har svært ved at navigere i socialt rum" og hvad så? Der går jo 20 på dusinet ift den slags diagnoser, og hvem har ikke prøvet at have svært ved at stå op om morgenen, og føle sig lidt fremmedgjort, især i de unge år?

 

Nogle gange tænker jeg at den bedagede betegnelse "ungdomssløvsind" egentlig er ret godt dækkende, for mange af dem, der med den slags elastiske diagnoser i hånden opnår en førtidspension. De ville have haft bedre af et spark i røven, rent ud sagt. For deres egen skyld. Det er ligesom rygning, det starter når man er ung - for nogle bliver det bare kronisk. 


Skrevet af slettet bruger 6003 1610 dage siden - Direkte link

Det er jo netop kritisk, når man med dette "sløvsind" på et tidligt tidspunkt i sit liv, efter endt ungdomsuddannelse og lidt fjumren rundt, bliver sat foran en socialrådgiver.

 

Hvis man som eks. 21 årig ikke har ungdomsuddannelse eller fultidsselvforsørgelse skulle man simpelthen på tvungen, social (lønnet) værnepligt. Noget med kæft, trit, retning og produktivt samfundsarbejde. 


Skrevet af slettet bruger 1099 1610 dage siden - Direkte link

Ja - kan umuligt se at alternativet, der nu er afprøvet og testet på alle leder og kanter, skulle være bedre, eller for den sags skyld mere humant. Akkurat som med den horrible mængde førtidspensionister er det jo ikke fordi Danmark er det sted i verden hvor der tilfældigvis fødes allerflest psykisk syge og uarbejdsdygtige, men slet og ret fordi folk kan slippe afsted med det, ikke motiveres tilstrækkeligt.  Det er blevet en livsform.

 

Et sikkerhedsnet er en god ide, men det totale omsiggribende velfærdssamfund må siges at være en monumental fiasko. Det klientgør og sygeliggør folk, det giver ikke bedre livskvalitet eller fører til et bedre samfund. 


Skrevet af _slettet_bruger_7892 1610 dage siden - Direkte link

Det er så blåt alt sammen, sagde det ene blålys til det andet.


Skrevet af Birte Frandsen 1610 dage siden - Direkte link

Kontanhjælpen er verdens højeste---Førtidspensionen er mere end kr 2000 større end Folkepensionen-hvad dælen pives der for--sæt alle ydelser ned/op til kr 10.000 pr md. Og så basta !

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Politik

6
7
7
9
12
17
6
16
7
11
10
8
16
9
8
8
7
11
20
13

- Annonce -


Om Jesper Ørsted
Medlem af Nye Borgerlige Kernekrafttilhænger
Modstander af indvandring af uudannede personer fra den tredie verden
Modstander af fri narko
Mac...

Se Jesper Ørsteds profil
eller
Følg Jesper Ørsted
Afstemning
Hvilken DR-produktion er mest venstreorienteret?

- Annonce -