BREAKING: Rødt indlæg stemt ned på 180grader.dk

   En sand mediestorm har ramt det frie debatforum, Netavisen 180grader.dk, efter at det er blevet offentligt kendt, at et indlæg med socialistisk indhold er blevet stemt ned og med -20 stemmer befinder sig permanent på bobler-siden.

 
  Indlæggets forfatter, en ung venstreaktivist og antifascist, der kalder sig Pelle, mener, at hans ytringsfrihed er truet: "Det kan ikke være meningen, at min artikel skal stemmes ned, bare fordi 180grader.dks mange brugere er uenige med mig. Hvor er demokratiet henne? Min stemme gælder lige så meget som alle andres," protesterer han og tilføjer, at han havde brugt mindst en halv time på at skrive artiklen, der handlede om uretfærdigheden i, at bankerne tjener penge på fattige borgeres forbrugslån.

   180grader.dks ejer, Ole Birk Olesen, afviser blankt Pelles protester: "180graders indhold bestemmes suverænt af brugerne. Det er ægte demokrati, fordi hver læser kan afgive én stemme per artikel." Men dette svar imponerer ikke Pelle, der selv siger, at han har oprettet mindst ti konti for at kunne nedstemme borgerligt, islamofobisk, kvindefjendtligt indhold. Ifølge andre brugere af 180grader.dks forum er Pelles fremgangsmetode dog helt unødvendig: "Ole smider islamkritiske indlæg i den såkaldte kattebakke," udtaler en anonym bruger efter at undertegnede overførte to bitcoins til hans schweiziske bankkonto som behørig kompensation for at have taget 25 sekunder af hans personlige frihed.

   "Jeg kender ikke noget til nogen kattebakke. Jeg holder udelukkende bokserhunde," svarer Ole Birk Olesen surt, som om vi har taget et emne op, han ikke rigtig ved, hvordan han skal forholde sig til. "Det er ren konspirationsteori og ammestuesnak."

   Netavisen 180grader.dk blev lanceret i 2007 og har traditionelt været samlested for Liberal Alliances følgere. Sidenhen har en stor procentdel af brugerne forespurgt et såkaldt "nationalliberalt" alternativ, som med nationalstatens synspunkt skulle fokusere på EU- og indvandringsspørgsmål. En afstemning på 180grader.dk har givet 423 stemmer til et sådant alternativt parti. Hvis man sammenholder brugerbasen med befolkningssammensætningen og fremskriver stemmetallene, vil et nationalliberalt parti således kunne opnå 424 stemmer til et folketingsvalg. Dette tal er baseret på, at brugeren Louis B. Knockel er forment adgang til 180grader.dk og derfor ikke har været i stand til at afgive sin stemme.

(Denne artikel er eksklusiv for Netavisen 180grader.dk)

4 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere