Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

19

Skrevet af LordNacho 1608 dage siden - Direkte link

Det er ikke kønt at se, men der er overhovedet ikke ualmindeligt med en puljeturnering. De optimerer jo deres chancer for at komme videre i knald-eller-fald kampene bagefter. Der er også røvkedelige CL kampe hvor man stiller med svækkede hold, fordi man allerede er kvalificeret.

 

Faktum er, at folk påvirkes af incitamenter. Turneringsarrangører såvel som politikere burde lige tænke på det.

 

Det var iøvrigt forudset at det ville ske:

"The idea was to have group stages to show more badminton on the TV, to give the non-dominant countries in badminton more of a chance to play in the Olympic environment.“It has just really backfired. As soon as I heard it was group stages, I think it was six or seven months ago, I said instantly that means you can fix the way you go through in your draw."

 

I knew this was going to happen. It was put to the BWF many times. They ignored the warning signs, thinking it would be fine.”

http://www.telegraph.co.uk/sport/olympics/badminton/9443672/Badminton-match-fixing-scandal-is-embarrassing-and-truly-disgraceful-says-former-Team-GB-Olympian-Gail-Emms.html


Skrevet af Niels Broholm 1608 dage siden - Direkte link

Det topseedede kinesiske par er så suveræne, at de ikke havde behøvet at gøre det. Men de har ingen fri vilje. De gør 100%, hvad deres trænere beder dem om at gøre. Træneren har åbenbart vurderet, at det bedste var, at der skulle være mulighed for en rent kinesisk finale, så de kunne få både gulv og sølv.

 

Det er helt standard i badminton, at kineserne ustraffet matchfixer og trækker sig fra kampe. Især i året op til OL gør de, hvad de kan for at pakke verdensranglisterne med kinesere, så de kan få det maksimale antal spillere med.

 

Trænerne havde nok bare ikke tænkt over, at der er mere opmærksomhed og fordømmelse under OL, så nu hvor skandalen ruller, går det officielle Kina i damage control mode. Og som de eneste vælger kineserne ikke at appellere udelukkelsen. LOL.

 

I øvrigt er det godt nok vattet af BWF, at de først tør gøre noget ved det, når man også kan straffe andre lande. Hvis kineserne ikke havde startet svanseriet, havde de andre nok heller ikke fortsat det (og ja, jeg ved godt, at Sydkorea også har gjort det før). 


Skrevet af LordNacho 1608 dage siden - Direkte link

Det er jo ikke matchfixing i almindelig forstand. Matchfixing er forbundet med væddemål, altså et udefrakommende incitament.

 

Folk har de interesser, som de nu engang har, i dette tilfælde at maksimere medaljehøsten for deres land. Hvis man vil undgå at folk ikke gider at vinde, så må man komme med et andet system, fx en form for lodtrækning eller samtidige kampe, eller hvad man ellers kan finde på.

 

Men at fordømme folk for at følge deres interesse er hyklerisk. Hvis de ikke følger deres interesse, så tjener de andres (mindre landes) interesser.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Niels Broholm 1608 dage siden - Direkte link

Jeg tror roligt, du kan regne med, at der er bookmakere, der har tabt store summer på kinesernes numre i løbet af det seneste års tid. Men mon ikke de efterhånden har lært ikke at udbyde spil på de kampe, hvor de kan blive brændt.

 

Vi er ikke uenige i, at puljespil kan skabe incitament til at tabe. Det er, som du selv siger, ikke noget nyt. Det skete bl.a. i VM '86, hvor Vesttyskland vist ikke spillede sig helt ud mod Danmark :)

 

Men jeg er helt uenig med dig i, at det udelukkende er arrangørernes skyld. Det er også deres skyld, for de var advaret, om hvad der ville ske. Men hovedskylden ligger efter min mening hos Kina. De er berygtede for deres magtfuldkommenhed inden for badminton, og nu bider det dem så i røven. Det, de gjorde i går, svarer til, at to fodboldhold under en stor slutrunde begynder at lave det ene selvmål efter det andet. Det ser vi trods alt sjældent i fodbold - om end det vist engang skete i en landskamp mellem to caribiske småstater (ligeledes pga. incitamentsproblemer).


Skrevet af LordNacho 1608 dage siden - Direkte link

Men når kineserne er så suveræne kan man da godt se hvorfor de synes at de ikke burde spille imod hinanden in kvartfinalen? Man kunne evt lave noget som Champions League, hvor hold fra samme land ikke bliver sat sammen efter gruppespillet. I det hele taget har CL tænkt en hel del på incitamenter.

 

Nu det ene par er blevet disket har Kina faktisk ikke tabt meget ift situationen før. Man kunne endda fristes til at sige at det er totalt vilkårligt hvilke af de to par er blevet smidt ud, da det hele kom an på hvem der spillede først. Dog kender jeg ikke detaljerne særligt godt.

 

Der er også spørgsmålet om hvad man kan forvente af folk. De kommer tydeligvis for at vinde turneringen med så mange medaljer som muligt. Kan man så også bede dem om at gøre noget, som de ikke mener gavner dem?

 

De burde måske have snakket med nogen, før de gik og gjorde som de gjorde, det vil jeg gerne medgive.


Skrevet af Niels Broholm 1608 dage siden - Direkte link

Kina har tabt en stensikker guldmedalje. Det suverænt bedste par er røget ud. Deres andet par tabte jo til danskerne, så de er ikke usårlige. Mig bekendt var det den kamp, der satte kædereaktionen i gang. Danskerne slog de andenseedede kinesere, og så startede balladen :)

 

Jeg vil ikke kravle op på moralens høje hest og "fordømme", hvad kineserne har gjort. Jeg kommenterer bare situationen, som jeg ser den.

 

Normalt kan kinesernes matchfixing i form af fame-walk-overs eller optimering af verdensranglisten i OL-år ikke straffes, for det er jo nemt at få det til at ligne en rigtig kamp, når begge parter er indforståede med, hvad resultatet skal blive (kineser mod kineser). Og så kan man ikke bevise noget.

 

Men i denne situation ville begge par tabe, og så kom farcen. Og det reagerer BWF så på. Du har ret i, at den situation kunne have været undgået med et andet turneringsformat. Men det ændrer bare ikke ved, at kineserne har været vant til at snyde og tabe med vilje i lang tid, og at det er et kæmpe problem for sporten.

 

Jeg hørte lige et interview med Thomas Laybourn, og hans kommentar var helt i tråd med, hvad jeg har skrevet herinde.


Skrevet af Niels Broholm 1608 dage siden - Direkte link

Og for at svare på dit spørgsmål: der er en regel om, at man skal gøre sit bedste, så ja, det kan man godt forvente.

 

Men det er da lidt synd for det topseedede par, at de nu bliver korsfæstet, for de følger bare ordrer.

 

Btw, hvis du endelig vil snakke om hykleri, så tjek Lin Dans kommentar til sagen :)


Skrevet af LordNacho 1608 dage siden - Direkte link

Spørgsmålet er hvad man gøre når man har usammenhængende incitamenter. Det er der ikke noget svar på.

 

Det er jo billigt nok at sige at folk altid skal prøve at vinde, men det svarer jo ikke på hvad de skal gøre når de også vil vinde turneringen.

 

Har ikke hørt hans navn nævnt. Hvad siger han?


Skrevet af slettet bruger 6264 1608 dage siden - Direkte link

Fodbold: Vesttyskland-Østrig.


Skrevet af _slettet_bruger_1390 1608 dage siden - Direkte link

"If you want to be the best, you have to beat the best".


Skrevet af KristianLarsen 1608 dage siden - Direkte link

Det er systemet i turneringen det er galt med.

Det er umuligt at tvinge sportsfolk til at yde en seriøs indsats, når det ikke tjener noget formål, og i dette tilfælde direkte forringer deres chancer videre i turneringen.


Næste gang er de nok bedre til at maskere det...


Skrevet af Anders1993 1608 dage siden - Direkte link

Jeg har svært ved at se noget problem med den måde, som de kinesiske, indonesiske og sydkoreanske badmintonpar har handlet på. Det er i turneringsstrukturen, at fejlen ligger. Det er klart, at når man har sat sig i den fordelagtige situation, at man ikke er pisket til at vinde en kamp, kan man sagtens spare på kræfterne, så man er klar til de kampe, hvor der reelt står noget på spil. Det er ulempen - så at sige - ved at spille puljekampe, og badmintonparrene har ikke gjort noget forkert.


Skrevet af slettet bruger 3552 1608 dage siden - Direkte link

En del af gamet , syns ikke de skulle have været diskvalificeret. Accepter det eller andenturneringsform. De spiller altså for at vinde turneringen , ikke for at underholde seerne.


Skrevet af Malmzon 1608 dage siden - Direkte link

Hvis ikke arrangørerne kunne forudse hvad der skete, er de ikke deres opgave voksen.

 

Og hvis man deltager i en turnering prioriterer man sq da sine kræfter og maximerer efter det samlede resultat.

 

Strengt taget kunne de bare have foretaget lodtrækning til næste runde efter at gruppespillet var afsluttet, og iøvrigt spillet alle kampe i sidste runde samtidigt.

 

Forbundet er en flok hyklere efter min mening.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Sport

5
15
16
11
11
9
14
7
9
9
8
8
11
10
8
8
6
10
13
11

- Annonce -

- Annonce -