Domstol har forbudt danske satiretegninger

For dem som ikke har den store interesse for fodbold, så kommer der lige en lille opsummering

Ikke angivet Ikke angivet,

15/12/2013

For dem som ikke har den store interesse for fodbold, så kommer der lige en lille opsummering.

Sepp Blatter er præsident for FIFA, som er det øverste fodboldorgan i verden. FIFAs ledelse taler meget om fair play, antiracisme og ikke bringe spillet i miskredit.

Men det er præcis det, den øverste ledelse i FIFA gør. Sepp Blatter er præsident, men bestemmer ikke alene. Valg af værtslande til VM slutrunder sker på baggrund af stemmer fra de nationale fodbold forbund.

Sepp Blatters og andre ledende FIFA funktionæres navne har været forbundet med bestikkelse. Senest ved uddelingen af VM til Oman i 2018, som har 3 millioner indbygger.

Sepp Blatters anseelse hos fodboldfans er derfor ikke synderlig høj. Nu har manden lagt sag an mod den danske tegner Ole Andersen, fordi Andersens tegninger om en fiktiv perosn Platter, minder for meget om Blatters person. Vi har altså at gøre med en mand, som ikke tillader satire tegninger af sig selv, fordi det skader hans omdømme.

Det er simplethen så langt ude, at jeg troede det var en gammel nyhed i form af en aprilsnar. Nu anså jeg ellers Schweiz for at være et land med fornuftig lovgivning, men når man ikke tillader satiretegninger, fordi hovedpersonen minder for meget om en fodboldboss, så har man altså grundlæggende problemer med ytringsfriheden.

Nu har jeg "dræbt" min facebook profil, da jeg alligevel ikke brugte det medie. Men jeg overvejer om man burde starte en "Draw Sepp Blatter"  gruppe, altså bare i ytringfrihedens tegn.