Fodboldklubber raser over millionpension i DBU - Politiken.dk

Det er ikke så meget pensionen, der kan hidse mig op, selvom jeg godt kan forstå at de frivillige ledere i DBU er møgsure

Ikke angivet Ikke angivet,

08/05/2014

Det er ikke så meget pensionen, der kan hidse mig op, selvom jeg godt kan forstå at de frivillige ledere i DBU er møgsure.

Det er mere denne udtalelse:

»Jeg er da rigtig ked af, at klubberne har det sådan. Det påvirker os da meget, og vi lytter til det. Vi har simpelthen ikke været gode nok i vores kommunikation. Det erkender jeg blankt. Det øver vi os så på nu«

Det er vore politikere op af dage. Det er ikke tiltaget, det er galt med, det er kommunikationen. Hvad er det lige, at man forestiller sig at "bedre kommunikation" skal ændre? Folk er jo sure over pengebeløbet, som helt åbenlyst gives i forventning om, at det retfærdiggør, at de øvrige ledere kan bevilge sig selv store lønstigninger med tilbagevirkende kraft.

Jeg kan kun se 3 kommunikatoriske tiltag, der med succes ville kunne iværksættes:

1. Mørklægning! Sig intet om lønforholdene. Brug samme argumentation som politikerne gjorde med offentlighedsloven.

2. Nedtoning gennem afhængighedsforhold. Sørg for, at historien ikke spreder sig, ved at sikre at de  journalister, der får den i hænde, er afhængige af DBUs velvilje hvis de vil have historier ved kilden og presselogepladser fremover. Samme princip som mediestøtte og spindoktorer i politik.

3. Garner pressemeddelelsen med en masse retorik om hvor meget den afgående formand har hjulpet handicappede, fattige, uintegrerede, homoseksuelle, mentalt sindslidende indvandrerbørn, såvel som den demokratiske process i organisationen som sådan.  Vupti, nu er alle der kritiserer pensionen priviligerede, racistiske, homohadende antidemokrater, uagtet at han har fået penge, der i princippet kunne være blevet brugt i organisationsarbejdet, til fordel for de omtalte stakler.

Kommunikationssamfundet er ærlig talt stærkt overvurderet. Jeg vil endda gå så langt som til at sige, at det er en værre gang lort. Men der kan da være penge i lort, og det skulle efter sigende få nogen til at mene, at det lugter af lagkage.