Hvis doping er snyd hvad så med specialcykler, hjælperyttere o.a. ?

Inden man svømnmer helt over i  moralske kvababbelser over hvor unfair det er at man kan vinde f

Christian Melgaard,

01/02/2013

Inden man svømnmer helt over i  moralske kvababbelser over hvor unfair det er at man kan vinde f.eks. Tour de France ved at dope sig, var det måske værd at tænke denne fairnes-tankegang lidt mere igennem?

Kan man f.eks. vinde Tour de France på en almindelig sportscykel, som er økonomisk tilgængelig for alle? Svaret er naturligvis, at der er en snæver sammenhæng mellem "teknisk doping" og vinderchancer. De bedste kører på cykler der koster flere 100.000 - og som regel har de specialcykler til specielle ruter - en spacialcykel til tidskørsel, en anden til bjergkørsel o.s.v. Er det rimeligt eller er det også snyd?

Man kan kun vinde Tour de France hvis man får lov at deltage, og det gør kun de færreste - og ikke altid kun de bedste. Er det rimelige, at den måske bedste cykelrytter nogle år slet ikke får lov til at stille op fordi han ikke lige har kontrakt med et hold som har fået plads? Eller er det en anden form for snyd?

Man kan formentlig kun vinde Tour de France, hvis man har en skov af hjælpere omkring sig: Mekanikere, massører, fysioterapeuter, (jeg tør ikke nævne læger), hjælperyttere o.m.a.  Er det ikke en urimelig forskelsbehandling og dermed snyd?

Kilde: