Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

63

Skrevet af slettet bruger 8261 1637 dage siden - Direkte link

Andre rollespilsarrangementer klarer sig fint ved brugerbetaling - lad markedet udfylde behovet.


Skrevet af ianarki 1637 dage siden - Direkte link

Det er da helt ok at lobby staten, eller andre folk for den sags skyld for penge. Men det er absolut ikke ok, at staten tyv stjæler dem fra os


Skrevet af Frihed 1637 dage siden - Direkte link

Hvis man er en hykler og en nasserøv, så er det da helt fint, det har du ret i...

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af ianarki 1637 dage siden - Direkte link

Jeg kan virkelig ikke tage dig seriøst


Skrevet af Frihed 1637 dage siden - Direkte link

Jamen tillykke med det.

Jeg synes ikke det er i orden, at særinteresser bruger deres magt og indflydelse til at opnå særbehandling og særbegunstigelser fra staten. Om det er landbruget som opnår støtteordnnger med andre folks penge eller vindindustrien eller hvem som helst. Det de gør er afskyeligt, frastødende nasseri. Bare fordi det ikke er ulovligt betyder ikke at det er det rigtige eller i orden at gøre.


Skrevet af Louis B. Knockel 1637 dage siden - Direkte link

Bemærk, at arrangøren er Danmarks Radio, som altså oven i licensmilliarderne skal have skatteyderkroner for at placere sit Barda-gøgl bestemte steder i landet.


Skrevet af Jimmi K 1637 dage siden - Direkte link

Netop, andre rollespillere får slet ikke støtte i den størrelsesorden, pengene skulle vel overvejende gå til nogle djøffere og journalister, lønnede arrangører, pr mm. for man kan selvfølgelig ikke basere sådan et arrangement på frivillighed som andre gør.


Skrevet af Kjeld Flarup 1637 dage siden - Direkte link

Det første spørgsmål man som kultur arrangør skal stille sig er, hvordan får man offentlige kroner til at flyde til det her.

Hvor søger man?


Skrevet af EsbenM 1637 dage siden - Direkte link

Luk DR det kan kun gå for langsomt.

 

DR koster næsten 4 mia om året, til sammenligning læste jeg at danske virksomheder betalte 40 Mia i skat sidste år.

 

Det er sygt...........

 

Det starter med medie støtten.Den skal væk,eller minimum reduceres og fordeles anderledes.


Skrevet af wesam 1637 dage siden - Direkte link

danskerne har været et af verdenens lykkeligste folk... det er man på vej til at ødelægge med stormskridt... føj..føj


Skrevet af Marcussen 1637 dage siden - Direkte link
Det er tricky. Barda arrangementet sidste år var knaldgodt og meget gennemført. Priserne ligger dog også lige der hvor man kan være med. Blev de højere ville arrangementet ikke kunne tiltrække det nødvendige antal mennesker og det hele ville dø. Det kan man selvfølgelig mene er helt fint hvis man ønsker et totalt liberalt markede (et synspunkt jeg tildels godt kan sympatisere ned), men omvendt synes jeg det ville være synd ud fra et kulturelt/socialt synspunkt. Det har med andre ord en værdi at man kan samle så mange mennesker i alle aldre omkring en fælles begivenheder som ikke nødvendigvis er foldboldkamp eller 1 maj demo. Men al respekt for at en kommune siger nej tak da pengene ikke er der.

Skrevet af slettet bruger 8942 1637 dage siden - Direkte link

Men Barda forhindrer jo andre lignende private arrangementer kan blomstre, er det ikke synd ud fra et kulturelt synspunkt?


Skrevet af Marcussen 1637 dage siden - Direkte link
Jo, hvis det er tilfældet. Jeg har dog stadig mine tvivl om at det er muligt uden TV-markedsførring og Bardabranded. Der er bare nogle ting som ikke kan svare sig økonomisk og som derfor ikke kan laves privat. Disse ting kan dog godt (principielt) have en værdi for et samfund. . Men svaret på dit spørgsmål er "jo".

Skrevet af Kim Ursin 1637 dage siden - Direkte link

Jeg vil på ingen måde betvivle det er et fedt arrangement, men det er vel ærlig talt ikke en offentlig opgave at sørge for folk more sig.


Skrevet af Lars L 1637 dage siden - Direkte link

I dagens Danmark skal man lede længe for at finde noget der IKKE er en offentlig opgave.


Skrevet af Marcussen 1637 dage siden - Direkte link

Nej Kim, helt grundlæggende har do jo ret. Desværre lever vi bare i et samfund hvor kultur ikke kan løbe rundt. Hvis man førte tanken helt ud ville vi skulle sige farvel til en hel del tilbud og muligheder som vi sikkert tager for givet. Så lige nu så er kultur en offentlig opgave. Spørgsmålet er så om man er villig til at lade de hele falde for så at genopbygge en mere sund måde at gøre det på. Det kan man sagtens argumentere på. Men det kræver en omlægning af hele den måde samfundet fungerer på og ikke kun kulturen. 

 

Det er lidt som at ville have åbne grænser og lukkede kasser, men kun kan komme igennem med det ene. :)


Skrevet af slettet bruger 8942 1637 dage siden - Direkte link

Kultur kan løbe rundt! Selvfølgeligt kan det det. Den statsligt dirregerede kultur kan ikke løbe rundt, selvfølgeligt kan den ikke det.

 

Kultur skal have en folkelig basis hvis ikke det skal fortsætte med at være beskæftigelseskurser for mennesker med forbindelserne i orden. Det ødelægger kulturen, både den elitære og folkelige at være statsdrevet.


Skrevet af Marcussen 1637 dage siden - Direkte link

Jeg siger ikke at det ikke kan løbe rundt generelt, men at det ikke kan løbe rundt i Danmark, sådan som hele vores samfund er bygget op. 


Skrevet af Shadowen (Michael Nielsen) 1637 dage siden - Direkte link

Problemet er at staten beslaglægger så stor en del af folks indkomster, at overskudet blandt borgerne er alt for lav, derfor kan de ikke supportere den kultur de ønsker.

 

I Andre lande fungere det ganske fint med foreninger, m.v. der støtter divs kulturelle elementer.

 

Men nu har staten overtaget dette, og agere smagsdommer om hvad der er "god" kultur, og derved har det intet med kultur at gøre mere..  Da det intet har med den gennemsnitlige Danskere at gøre..


Skrevet af Marcussen 1637 dage siden - Direkte link

Helt rigtigt. 


Skrevet af Kim Ursin 1637 dage siden - Direkte link

Som tegneseriekunstner kan du ikke få statsstøtte, men vil du udstoppe et par hunde og kalde det kunst, så kan du? Hvem har egentlig bestemt det?

 

Hvis du som tegneseriekunstner ikke kan sælge lortet så er det bare ærgeligt og beskeden er at du så bare må lave det i fritiden mens du har et almindeligt arbejde (det er derfor danske tegneserier typisk er 2-6 år undervejs). Men er du stort set alle andre former for kunstner så er det nærmest urimeligt at du ikke kan lave kunsten på fuldtid. Hvorfor den forskel?


Skrevet af Marcussen 1637 dage siden - Direkte link

Ja, det er ret trist. Er der ingen tegneserieskabere der får støtte? 


Skrevet af Kim Ursin 1637 dage siden - Direkte link

Jeg mener Henrik Rehr på et tidspunkt fik 12.000 kroner i statsstøtte til udgivelsen af et album, hvilket står i skærende konstrast til hvad andre kunstformer modtager. Så vidt jeg har kunne læse mig frem til har man brugt 2,5 million gennem de sidste 10 år på tegneserier, i samme periode er der uddelt 40 milliarder i støtte til andre kunstformer.Oftest er de kroner ovenikøbet udbetalt til støtte udenlandske tegneserier.

 

Min anke er ikke at den andel er så lav, men det at staten dermed, forhåbentlig utilsigtet, dræber en kunstform til fordel for andre kunstformer. Fx kan "Mette" tegne et tegneseriealbum og få ingen eller minimal støtte, men laver "Mette" stenskulpturer så kan hun modtage arbejdslegater som løber over 4 år og giver 300.000 kroner i løn. Disse legater er efter min viden aldrig blevet givet til tegneseriekunstnere. Dermed er det min påstand at staten fortæller til kunstnere at de ikke skal beskæftige sig med tegneserier, hvis de vil leve af deres kunst.

 


Skrevet af Michael Nybye 1637 dage siden - Direkte link

+1


Skrevet af slettet bruger 8261 1637 dage siden - Direkte link

Det passer ikke.

Der er masser af rollespil arrangeret af private der fint løber rundt.

Jeg kender endda et par stykker der lever af at arrangere den slags.


Skrevet af _slettet_bruger_64 1637 dage siden - Direkte link

Jo, kunst og kultur klarer sig bedst uden statstilskud.

Det drejer om samtlige forfattere her i landet, der klarer sig fint, helt uden støtte.

Indtil de skal til at udgive værk nr. 2.

Men debutbogen, der gør dem til forfattere og nogle af dem kendte, den har de skrevet, mens de ikke var forfattere og derfor heller ikke fik statsstøtte.

Der er mindst 300 af dem hvert år, altså én ny forfatter hver dag.

Det fungerer!


Skrevet af slettet bruger 3623 1637 dage siden - Direkte link

Hvis nu man adopterede holdningen "nice to have / need to have" i det offentlige, og kun udførte de nødvendige opgaver - så kunne skatten jo sænkes dramatisk, og et arrangement som Barda ville pludselig blive meget billigere at stable på benene.


Skrevet af slettet bruger 8942 1637 dage siden - Direkte link

"Nice to have / need to have" vedrører vist kun privatbilismen jvf Sossernes Pernille Rosendal Theil.


Skrevet af Ida 1637 dage siden - Direkte link

Lyder helt tosset.


Skrevet af _slettet_bruger_177 1637 dage siden - Direkte link

Jeg synes udendørs rollespil (i dette tilfælde yderst negativt belyst med en beskrivelse af folk, der render rundt i en skov med gummimasker på.) er en sund, spændende og fornuftig aktivitet. Den bør nyde nøjagtig samme støtte, som andre opbyggende aktiviteter, som f.eks. fodbold, gymnastik, spejderliv o. lign.

Skulle nogen være i tvivl, så mener jeg INGEN tvangsinddrevne midler skal gå til nogensomhelst af ovennævnte formål!!!


Skrevet af _slettet_bruger_64 1637 dage siden - Direkte link

Der er dog ingen, der endnu har forklaret, hvorfor bardaspillerne ikke er i stasnd til at spille deres rollespil uden at få 400.000 kr. fra skatteyderne.

 

Jeg kan da sagtens kaste en frisbee til min hund, som - helt gratis - fanger plastskiven og løber hen til mig med den.

 

Vi har da også - helt uden at få skatteydernes penge for det - spillet krocket i haven, og det blev en stor succes.


Skrevet af Frihed 1637 dage siden - Direkte link

Jeg har aldrig hørt om Bardatræf før. Sagen er dog den, at større arrangementer koster penge, ikke mindst hvis der skal ikke-gratis frivillig arbejdskraft til. Sådan hænger det nu engang sammen. Jeg vil dog gerne slå et slag for, at der ikke skal bruges een skattekrone eller DR-krone på den slags. Det må være frivillige eller private velgørere eller dem som deltager i arrangementerne, som må finansiere det. Det burde nærmest sige sig selv.


Skrevet af _slettet_bruger_177 1637 dage siden - Direkte link

Et af de mange problemer med at kaste støttekroner efter dette og hint projekt er jo præcis, at man derved gør det sværere for ustøttede projekter at klare sig. Selvom interessen og kundegrundlaget skulle være tilstede, så er det svært at argumentere for, at kunderne og sponsorerne skulle kaste 400.000 mere i Projekt X end i Barda (Hvis man går ud fra, at ens kvalitet koster det samme).

Der gælder sådan set nøjagtigt de samme markedsmekanismer for kultur som for erhvervsliv. "Pick the winner"-princippet er noget, staten bør holde sig fra!


Skrevet af _slettet_bruger_64 1637 dage siden - Direkte link

"...ikke-gratis frivillig arbejdskraft..."

--------

Er det noget i retning af tør-fisk?

 

Eller kold brand?


Skrevet af Frihed 1637 dage siden - Direkte link

Ikke forstået?


Skrevet af _slettet_bruger_64 1637 dage siden - Direkte link

Frivillig arbejdskraft får ikke løn eller anden betaling.


Skrevet af Frihed 1637 dage siden - Direkte link

Jep, jeg formulerede mig forkert. Der skulle vist have stået "ikke-gratis, ikke-frivillig arbejdskraft til".

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Sport

15
13
15
9
10
7
8
11
15
16
11
12
9
14
7
9
9
8
8
11

- Annonce -


Afstemning
Hvad mener du om den nye aktiesparekonto?

- Annonce -