Kongefald: UCI piller stjernerne af Armstrong - tror de!

Efter mange års heksejagt har Armstrong-sagen nu fundet sin foreløbige afslutning ved at UCI har frataget Lance alle hans 7 Tour de France titler

Christian Melgaard,

23/10/2012

Efter mange års heksejagt har Armstrong-sagen nu fundet sin foreløbige afslutning ved at UCI har frataget Lance alle hans 7 Tour de France titler.

En sand horde af selvretfærdige puritanere er ved at falde over hinandens ben i deres iver efter at undsige Armstrong, og det skorter ikke på teatralske udtalelser om at "kongen er faldet", at Armstrong ingen plads har i cykelhistorien o.s.v. - og i deadline diskuterer man lige nu i fuldt alvor, om man fremover kan dække Touren.

Lad os slå fast med syvtommersøm, at Lance Armstrong er den største cykelrytter nogensinde, og det kan UCI´s små tykke mænd ikke ændre på ved at "fratage" ham hans sejre og udsende pressemeddelelser. Faktisk kan man slet ikke fratage ham sejrene - man kan slette ham af de officielle lister, men sejrene er hans, og vil altid være hans. 

DR og TV2 kan naturligvis vælge ikke at vise Tour de France fremover, men det betyder ikke at folk ikke vil se Tour de France - de vil blot se det på andre kanaler, og mon så ikke de danske kanaler hurtigt besinder sig og vælger seertallene frem for den blankpolerede moral.

Et af de barokke aspekter i sagen er, at Lance Armstrong aldrig har indrømmet at have brugt doping, og der er INGEN beviser - kun vidneudsagn fra andre cykelryttere, hvis motiver man kun kan gisne om. I fremtiden bliver det falmede stjerners adgang til berømmelse, at man kan fremsætte beskyldninger imod kollegaer og derved få et øjebliks berømmelse - måske en berømmelse man ikke kunne opnå på cyklen.

Når vi er oppe på det niveau vi taler om her, så er det faktisk uden stor betydning, om der faktisk er beviser eller ej. Ligesom Lance aldrig kan fratages sine sejre, så kan Bjarne Riis heller ikke fratages sin formidable Tour-præstation - uanset hans indrømmelser. Man kan fjerne Bjarne fra de officielle lister, men præstationen består.

Og de små tykke mænd kan frit tage deres blodtryksregulerende medicin, deres psykofarmaca, deres viagra og deres andre "præstationsfremmende" medicamenter når TV-holdenes lamper er slukket. Hykleriet vil ingen grænser tage.