Værd at læse

00

Clint Eastwood, RNC speech: "Make My Day"

Kommentar af Søren Pind: Absurd teater a la Clint

Det groteske er åbenbart en venstreorienteret vulgærintellektuel foreteelse. Som man føler man har monopol på. Når det udfoldes af en af vennerne, er det fantastisk. Åndsudvidende. Progressivt og spændende.

Når en af verdens førende skuespillere og filminstruktører kaster sig ud i en ædende ironisk, absurd imaginær samtale med de forenede staters præsident ... så er reaktionen skånselsløs: Fuld må  han have været. Snart senil med sine 82 år. Mistet grebet.

Det gør man naturligvis ikke mod en præsident, der ganske vist ikke har opfyldt sit løfte om at sænke verdens vandstand og nærmest være den genkomne messias med den ene hånd. Og med den anden usynlige hånd, uden rettergang og med politisk sans for det spektakulære, henretter terrorister nærmest egenhændigt, må man forstå, og så pyt med de tusindvis af civile, der ryger med (det sker, i modsætning til under Bush, i en god sags tjeneste). Men som står for det rigtige. Og mener det rigtige …

Selvretfærdigheden hos de, der kalder sig selv progressive, men i virkeligheden i vore dage repræsenterer den yderste reaktion, er simpelthen så kvalm. Hvad enten det gælder personforfølgelse, hvor man sætter sig selv i et selvhelligt lys - eller det gælder mennesker, der bruger ironien, sarkasmen og kunsten i den borgerlige friheds tjeneste.

Clint Eastwood satte cowboystøvlen lige ned på det ømme punkt. Og Ih, hvor de hyler. Men skrålene og skrigene siger alt.

 

Læs artikel

14 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere