Værd at læse

00

Dan Jørgensen vrøvler videre om "borgerlig glæde" over valget af Hollande !?

Det socialdemokratiske tågehorn Dan Jørgensen har slået til igen med en "situationsrapport" fra Bruxelles: Han kan således rapportere om glæde "langt ind i de borgerlige rækker" over valget af Hollande i Frankrig, og han tilføjer, at glæden bygger på "en forventning om at der nu vil ske en demokratisering af EU". Den tror jeg lige vi skal lade stå et øjeblik .........

Jeg skal ikke afvise, at det er muligt at finde borgerlige EU-parlamentarikere, som er tilfredse med valget af socialisten Hollande, men jeg sidestiller det bare med det faktum, at der langt ind i de socialdemokratiske rækker *) findes vælgere - tilsyneladende mange vælgere - som hellere ser Lars Løkke end Helle Thorning på statsministerposten. Forvirrede mennesker eller højtflyvende kandestøbere kan man altid finde frem til lejligheden.

Påstanden om at glæden skulle skyldes en forventning om en demokratisering er imidlertid så langt ude, at den må være opfundet i Dan Jørgensens snørklede hjerne. Hvor har han den ide fra, og hvordan skulle det i.ø. manifestere sig?

Indtil videre har vi set en udmelding fra Hollande om at stabilitetspagten skal genforhandles - vel at mærke ud fra et snævert Fransk ønske. Uanset om man kan lide aftalen eller ej er det et faktum, at den er resultatet af enighed mellem 27 medlemsstater. Er det specielt demokratisk at en af disse medlemsstater nu kræver aftalen genforhandlet på egne præmisser - hvis det er det der sker?

Dan Jørgensen overser flere interessante men vigtige detaljer:

For det første, at Hollandes valg-strategi måske er en kopiering af Socialdemokratiets seneste valgkamp, og at alle løfterne derfor allerede er glemt. Ikke fordi Hollande har skiftet mening, men simpelthen fordi han jo kun har flertal i Frankrig og desværre ikke i EU.

For det andet, at Frankrig langt fra har magt som de har agt. Det er som bekendt dem der betaler musikken, som et langt stykken hen ad vejen bestemmer, hvad der skal spilles, og realiteten er at Tyskland bærer de største byrder i EU lige nu, mens Frankrig kører frihjul med en skrantende økonomi. Hollande vil - som Helle Thorning - vækste sig ud af krisen, men Frankrig - som Danmark - har ikke råd.

Så endnu et stand-up show fra Dan Jørgensen.

*) Jeg har tilladt mig den frihed at gå ud fra, at der stadig er nok socialdemokrater til at de kan optræde i rækker. Alternativt må de jo bruge samme trick som Tordenskjold.

8 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere