Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

19

Skrevet af roehakker 1578 dage siden - Direkte link

Discovery har udnævnt krigsskibet Absalon til verdens bedste krigsskib , det går ikke på skibet men på bemandingen , Danske soldater er nogle af verdens bedste og dygtigste soldater og de nyder stor annerkendelser i hele verden .


Skrevet af Poul_Larsen 1578 dage siden - Direkte link

Min dør står også åben for enhver af de soldater der har deltaget. Hvorfor belønner vi dem så med mistro i form af jurister der efterprøver enhver beslutning der bliver taget under pres.

 

Hvorfor retsforfølger vi en feltpræst, der har været med til at holde fjenden ude af lejren, når han retteligen burde have været hyldet.

 

Hvorfor binder vi vores specialstyrker på hænder og fødder, med at spilde tiden med at registrere enhver detalje om fanger der bliver taget, for at vi kan retsforfølge deres officerer, når de hurtigst muligt udleverer dem til en allieret, så de kan komme ud og løse flere opgaver, og redde danske soldaters liv.

 

Man væmmes ved politiken segments sygelige optagethed og realitetsfjernhed, for situationen i en kampzone.


Skrevet af _slettet_bruger_4973 1578 dage siden - Direkte link

Jeg er sådan set enig.

 

Jeg har selv været udsendt.

 

Jeg husker specielt én jul meget godt.

 

Englænderne har en lang tradition for at sende "velfærdspakker" til deres soldater. Hele dette pakke-menageri organiseres privat gennem en national organisation med adskillige lokalafdelinger. I lokalafdelingerne mødes pensionister (som regel pensionister) under hyggelige sociale former, mens de pakker "velfærdspakkerne". "Velfærdspakkerne" udgøres typisk af en skotøjsæske som fyldes med et nærmere defineret indhold af ting og sager som doneres af hvem, der nu har lyst (ofte af pensionister eller børnefamilier).

 

Indholdet er ofte en avis, et magasin, noget sæbe, noget tandpasta, nogle søde sager og andre mere specielle ting - fx. hjemmelavede pyntegenstande som man kan hænge op, der hvor man sover eller lignende. Evt. batterier, snørebånd og andre "nice-to-have" ting. Organisationen sørger for at alle velfærdspakkerne har nogenlunde det samme indhold, og ikke indeholder fx alkohol eller andre anstødelige genstande. Men prikken over i'et er de ofte meget personlige breve, billeder og børnetegninger, der også lægges i pakkerne.

 

Men englænderne havde altså så mange af disse "velfærdspakker", at de begyndte at give dem til os, da det ikke så ud til at vi fik pakker hjemmefra.

 

Vi fik naturligvis pakker hjemmefra, men det var personlige pakker fra familien og/eller standardpakken fra Forsvarsministeriet.

 

Jeg husker således, hvordan det var at sidde med sådan en pakke mellem hænderne og læse det meget personlige brev, se børnetegningerne og se billederne af en engelsk familie under deres juleforberedelser. Det er noget af det, jeg huskler bedst den dag i dag. Følelsen af at blive værdsat at nogle "udenforstående", men samtidig følelsen af, at denne pakke ikke var ment for mig, og at det danske folk i øvrigt var en flok politisk selvfede medløbere.

 

Hvad enten man er for krig/krigen eller ikke, er "velfærdspakkerne" en smuk tanke, og et kærligt klem hjemmefra, hvilket til tider trænges. Man skal huske, at de soldater, der kommer hjem, skal indpasse sig til samfundet, hvilket ofte viser sig at være den vanskeligste opgave - langt vanskeligere end selve missionen. Og her viser en pakke fra udenforstående mennesker hjemmefra, at man har en tilhørighed til "samfundet".

 

At lave sådan en velfærdspakke er efter min mening et godt projekt som hele familien kan være fælles om. Jeg ved ikke om der nu findes en dansk organisator, men ellers kan man bare lave en pakke, som man sender til "velfærdspakke til en vilkårlig soldat" - adresserne kan man finde:

 

Her

 

Generelle retningslinjer for pakkepost
- Der skal anvendes indenlandske adressekort. 
- Der modtages kun pakker op til 5 kg. 
- Der må ikke sendes nogen former for alkohol, da det er forbudt af importere i Afghanistan. 
- Der må ikke forekomme tekster, tegninger eller billeder udvendigt på breve og pakker til udsendte soldater, der kan virke anstødelige. 
- Der må ikke sendes farlige stoffer i breve og pakker. Se Post Danmarks vejledning: Hvad er farlige stoffer?

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Henrik12 1578 dage siden - Direkte link

Jeg kontaktede forsvaret i 2005-6 stykker for at høre, om der var interesse i at man stablede et sådant privat system med velfærdspakker, breve osv på benene, for at støtte op om soldaternes moral. Min inspiration var mere den amerikanske model, men som du beskriver den britiske er der ikke megen forskel. 

 

Efter nogle dages ventetid fik jeg et negativt svar: Der var ikke fra Forsvaret side interesse i at private blandede sig i soldaternes velfærd. 


Skrevet af slettet bruger 771 1578 dage siden - Direkte link

Fuldstændig enig. Den måde vores kære soldater bliver behandlet på på hjemmefronten siger bare alt om, hvor lidt Politiken-segmentet med flere forstår, når det kommer til at holde den vestlige verden flydende og fri på den lange bane.


Skrevet af Poul_Larsen 1578 dage siden - Direkte link

Jeg har under operation Cast Led (Israels invasion af Libanon) købt Pizza til en gruppe IDF soldater.

 

Der er simpelthen en hjemmeside under IDF (eller var), hvor man kunne købe udbringning af sodavand, Pizza'er og andre snacks, man kunne vælge enheden eller lade donationen fordele efter behov.

 

Jeg foreslog dette til FKO, jeg fik svaret at det var der ikke behov for.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Udland

5
8
8
11
7
4
6
5
9
12
15
17
6
8
5
7
13
11
11
11

- Annonce -


Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -