Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

24

Skrevet af Vimfuego 1610 dage siden - Direkte link

Det er fint nok, men noget lignende bliver jo desværre nok blot indført via FN i stedet.


Skrevet af Frihed 1610 dage siden - Direkte link

"i den nuværende form"

En lille sejr. Tænk sig at den stupide "eksportminister" Pia Olsen Dyhr frejdigt skrev under på ACTA. Det handlede vel om, at det skulle man, det var den vindende side? Vidste hun noget om det? Forstod hun noget af det? Næppe. 

Desværre helmer de klamme særinteressegrupper ikke og de vil utvivlsomt fortsætte med at prøve at få indrettet verdens love og regler så de kan profittere - skidt-da-pyt med ting som Internet-frihed, ytringsfrihed... Politikerne må forstå, at det ikke er særinteresse-grupper, der vælger dem, og disse særinteressegrupper bør ikke have forrang eller overtrumfe frihed og sund fornuft. 

Pia Olsen Dyhr... For satan da, nu blev jeg mindet om hende igen og om, hvor pinligt et ministerhold ikke mindst SF stiller med. Dumme, pinlige, alt for unge og uerfarne. SF og regeringen er til grin. Desværre kan de dog gøre megen skade. Og Pia Olsen Dyhr underskriver tydeligvis hvad som helst. 


Skrevet af Henrik Ræder Clausen 1610 dage siden - Direkte link

Godt. Så kan det være, de kan nå at læse noget Kinsella i mellemtiden.

 

Ophavsret er, i sin nuværende form, et overgreb på den private ejendomsret.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Flemming Rasmussen 1610 dage siden - Direkte link

"Ophavsret er, i sin nuværende form, et overgreb på den private ejendomsret."

 

Hvordan det ?


Skrevet af Henrik Ræder Clausen 1610 dage siden - Direkte link

Ved at den sætter grænser for anvendelse af mit udstyr, jeg har købt og betalt - min ejendom.


Skrevet af Flemming Rasmussen 1610 dage siden - Direkte link

Det må du vist forklare nærmere.


Skrevet af Helene Nørgaard Knudsen 1610 dage siden - Direkte link

Der er kun en ting at sige: "Selvfølgelig stjæler vi fra hinanden. Vi er musikere.", Ozzy Osbourne

 

Hvis man ser på de første 10 år af it-revolutionen skete der en masse. En masse kreative og dygtige mennesker skabte fundamentet for det der stadig bruges i dag. Og helt ærligt? Hvor er de store nyskabelser i dag? Alt er jo bare en forbedret kopi af en tidligere udgave. Ligesom livet. Det hedder udvikling!

 

Og hvis du syntes at censur og kontrol er en god ide så kig på Nord Korea, Kina, store dele af den tidligere østblok - og der er sikkert flere - og sig det stadig er en god ide.

 

Problemet med ACTA er at det åbner for noget langt værre end det totale overvågnings-samfund. Vi snakker om enhver lettere sociopatisk diktators vådeste drøm: Det totale kontrol samfund. Du vil ikke kunne indstallere programmer på din computer. Du vil ikke kunne lave dine egne programmer. Den slags vil være kraftigt reguleret for at stoppe pirat-kopiering. Du vil ikke kunne lagre noget lokalt på din computer så de fattige "rettigheds-havere" (og jeg mener ikke musikerne der lavede sangen) kan være sikre på at du ikke gør noget der kan true deres monopol. Og gæt hvem der har fingerene helt nede i dine data (selv de frække billeder du sendte din kæreste), ja, staten. Nogen skal jo sørge for at stoppe onde cyber-kriminelle, hackivister, internet-pirater... Og sørge for at gamle fru Olsen helst ikke får mulighed for at sige at statsministerien er idiot.

 

Det her handler om at kun de største megaCorps med en hær af advokater og lobbyister kan blive ved med at blive fede på andres arbejde. Det er meget simpelt: Hvis du får en god ide og de ikke bryder sig om det så drukner du i jura-vrøvl og ender med at hænge på en regning der bringer dig på fattig-gården. Regnestykket er nemt: Det handler om penge. Og de har flere.

 

Hvis politikkerne virkelig ville gøre noget for at beskytte rettighedshaverne (i min terminologi dem der fandt på det) var det så ikke en ide at indføre noget der forbød snyltere der tjener kassen på en andens ide. Men er det i virkeligheden det der menes med "Intellectual Property"? At den råber højest får ret?

 

Og hvem andre end paranoide og uvidende (håber virkelig det er grunden) politikere tager endnu en beslutning hvor vi igen må ofre muligheder, rettigheder, ja vores frihed på sikkerhedens alter. 

 

Vi har jo lige set et ret godt eksempel på nogle fuldstændig opskruede beføjelser ikke har bidraget til at fange så meget som en hundestejle. Jeg tænker på den rapport der omhandler hvad politiet har brugt den overdimensionerede logging ISP'erne er blevet tvunget til.

 

Det ender med at man må flytte til Tibet. Det sidste uafhængige land i verden.


Skrevet af Frihed 1610 dage siden - Direkte link

Ja, derfor virker det grotesk, at regeringen ved Pia Olsen Dyhr frejdigt skrev under på ACTA og dermed gav udtryk for, at den tankegang der ligger bag ACTA har regeringens fuld støtte. Er de dumme eller onde? Eller begge dele.


Skrevet af Frihed 1610 dage siden - Direkte link

Skrevet af Helene Nørgaard Knudsen 1610 dage siden - Direkte link

Øh? Den forstod jeg ikke. Hvad mener du med kan ikke læses af brugerne?

 

/Helene


Skrevet af Frihed 1610 dage siden - Direkte link

Jo, nu kan din kommentar læses! Det kunne den, så vidt jeg kunne se, ikke før.

Det skyldes tilsyneladende, at de (vist for at undgå spam-robotter) først skal godkende nye brugere og deres kommentarer.

Af underlige årsager kan man imidlertid stadig se den der lille snippet af kommentaren, som står lige under artiklen og kommentaren tæller også med i "antal kommentarer". Det har set ud til, at der nogle gange er skrevet kommentarer (især af nye brugere) som ikke har kunnet læses, så derfor gør jeg opmærksom på det på den måde dér. Det er muligt at det er unødvendigt, men så må 180grader informere om hvad der sker. Måske kan det nogle gange tage dem noget tid at få godkendt nye brugere - eller at de misser nogle.

Anyway, dérfor. Nu er der ikke noget problem med dine kommentarer. 

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Udland

10
13
9
6
5
13
7
10
14
7
8
9
9
8
9
7
13
7
8
11

- Annonce -


Afstemning
Hvilken DR-produktion er mest venstreorienteret?

- Annonce -