Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

13

+4 Skrevet af Uffe Merrild 183 dage siden - Direkte link

Artiklen stiller et spørgsmål, men giver ikke noget fornuftigt svar på hvorfor vareproduktionen i landet er meget lav og hvorfor der ikke er rigeligt med mad til borgerne.

 

Det er alle de statslige regler og forbud der hæmmer menneskenes naturlige evne til at jagte at forbedre sit liv, i markedet, ved samarbejde og producere til hinanden.

 

Et meget sigende eksempel fra artiklen er at man finder en historieprofessor, der udtaler at landet har svært ved at låne af udlandet, fordi valutareserven er lav. Det er et tåbeligt argument, der intet har med grundsubstansen at gøre.

 

Venezuela kan ikke låne af udlandet fordi der ikke er nogen profit at hente fra at drive forretning i landet. Hvis ejendomsretten var respekteret og investorerne kunne vide sig sikre på deres investering og afkastet af den, så ville udlandet investere i landet uanset hvad valutareserven var.

 

Valutareserven er et statsligt våben til at manipulere kursen på penge - det er ikke noget markedssignal der viser om investeringer er profitable eller om ejendomsretten bliver respekteret og forsvaret.

 

Den danske valutareserve reflekterer ligeledes ikke hvor profitabelt det er at investere i Danmark - det indikerer bare hvor stor en reserve de centrale planlæggere i Nationalbanken, Herr Kammerat Lars Rohde og hans organisation, vælger at have.

 

Valutareserven øges når Nationalbanken køber udlandsk valuta ved at printe kroner ud af den blå luft. Hvis valutareserven var en indikation på et solidt investeringsland så ville enhver centralbank kunne printe sig gratis til investeringer fra udlandet så længe deres monopoliserede valuta havde købekraft - en absolut absurd forestilling.


+1 Skrevet af Soren Hojbjerg 181 dage siden - Direkte link

Der er gået Zimbabwe i Venezuela.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Udland

8
11
9
6
5
13
7
10
14
7
8
9
9
8
9
7
13
7
8
11

- Annonce -

- Annonce -