Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

24

Skrevet af slettet bruger 8391 1609 dage siden - Direkte link

Uddrag af udtalelse fra Iraks ambassadør i Sverige:

– Förr eller senare kommer många av irakierna här i Sverige att åka tillbaka. Då vill vi att de ska ha en utbildning som fungerar i Irak och att de kan arabiska. Språket är nyckeln för att lyckas, säger Iraks Sverigeambassadör Hussain Al-Ameri.

Ambassadören uppskattar att det i Sverige bor omkring 250 000 personer med rötter i Irak. Ett problem är många av de yngre talar dåliga arabiska, hemspråksundervisningen till trots – Det gäller också mina egna barn. De talar inte speciellt bra arabiska och de kan inte läsa språket, säger han.

En sådan brist skulle en helt arabiskspråkig skola råda bot på. Att det skulle leda till sämre integration av barnen i Sverige tror Hussain Al-Ameri inte.

Ifølge omtalen i Avpixlat påtænker man også at oprette lignende skoler i de andre nordiske lande!

 


Skrevet af slettet bruger 834 1609 dage siden - Direkte link

Ett problem är många av de yngre talar dåliga arabiska, hemspråksundervisningen till trots – Det gäller också mina egna barn. De talar inte speciellt bra arabiska och de kan inte läsa språket, säger han.

En sådan brist skulle en helt arabiskspråkig skola råda bot på. Att det skulle leda till sämre integration av barnen i Sverige tror Hussain Al-Ameri inte.

Nemlig-ja! Når de går i en svensk skole så bliver deres arabisk ringere (trods "hemspråksundervisningen"), men heldigvis er det modsatte ånebart ikke et problem, hvis mini-Hussein starter i arabiskspogskole.

 

Så når både hjem og skolen taler arabisk, så kan det ikke lede til ringere integrering, tror faren... Når kassen er tom og åbentlys repatriering begynder, så vil farens og Sveriges beslutning om sprogundervisning vise sig vis, men det er næppe rationalet.

 

Jeg er trist over alle disse logiske valg indvandere tager, som vores gummiregler opfordrer til. Når det virkelig brænder på, er det jo dem, der forståeligt nok søgte lykken uden synderlig indsats, der kommer til at stå for skud. Og så efter at de i måske på til 25 år ikke har lavet et stykke arbejde. Hvad skal der ske med dem. De "gode" for andre mennskers penge, som er ved at slippe op, burde skamme sig!

 

Edit: tastefejl


Skrevet af NationalLiberal 1609 dage siden - Direkte link

Kender vi svensken ret, så vil de ikke have nogen indvinder imod den ide:-(

 

Hvis irakere i Sverige ( og senere resten af Europa ) vil lære mere arabisk end de i forvejen kan, så kan de enten tage det som et tilvalgsfag i skolen, eller rejse til et arabisk land!

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Martin Munkholt 1609 dage siden - Direkte link

Jeg finder ingen invendinger imod at der kan drives arabiske skoler i Sverige, da der allerede findes andre internationale skoler.


Skrevet af Callesen58 1609 dage siden - Direkte link

Så kan de undervise i det som 3. fremmedsprog, hvis de har det i det Sverige, hvilket man næsten må gå ud fra.


Skrevet af Egil A. Frøysadal 1609 dage siden - Direkte link
De irakiske skatteydere skal finansiere driften af skoler for irakere, som er flygtet til Sverige fra Irak. Forslaget fra Irak går på, at undervisningen skal foregå på arabisk og ikke på svensk. Det skriver Iraks ambassade i Sverige i et brev til det svenske undervisningsministerium. "Projektet i Sverige er første skridt i en plan, der skal brede sig til andre lande i Norden. Ambassaden begrunder blandt andet forslaget med, at mange irakere i Sverige før eller siden vil vende hjem til deres oprindelsesland. "Så ønsker vi, at de har en uddannelse, der fungerer i Irak, og at de kan arabisk," siger Hussain al-Ameri, Iraks ambassadør i Sverige, til netavisen Riksdag & Departement. Selv om Sverige kan lide at bilde sig ind, at de kan redde hele verden med deres inkluderende og selvudslettende multikulti-program, må vi håbe, at de andre nordiske lande forstår at sætte en grænse. Selv om jeg kan komme i tvivl om det her land, når jeg tænker på den vanligvis grænseløse beundring over for svenskerne...

Skrevet af slettet bruger 1099 1609 dage siden - Direkte link

Hvis Irak alligevel regner med at irakerne på et tidspunkt vender hjem, så giver det da mere mening at bruge pengene på at financiere deres hjemrejse straks, frem for at bekoste undervisning i et fremmed land, 4.000 km væk.  

 

Men mon ikke det opfattes som en investering? Kan man fastholde irakerne som irakerne, dvs undgå forsvenskning - så kan de passende vende hjem når de har fået længerevarende uddannelser betalt af den svenske stat, eller kan medbringe en borgerløn / pension.


Skrevet af madamim 1609 dage siden - Direkte link

- Stampe klapper sikkert allerede i hænderne af begejstring....! :-(

Årh, de "stakkels muslimer...."    NOT!!!

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Udland

10
12
9
6
5
13
7
10
14
7
8
9
9
8
9
7
13
7
8
11

- Annonce -

- Annonce -