Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

30

Skrevet af Christian Provstgaard 1608 dage siden - Direkte link

Helt enig!

 

Jeg har hørt de 5 programmer der hidtil er sendt - de er alle fremragende.

 

Begavet radio på dansk, der ikke er kulturradikal propaganda - uhørt!


Skrevet af _slettet_bruger_1602 1608 dage siden - Direkte link

Bare en skam, at Radio24syv (stort set) ikke har nogen lyttere...


Skrevet af Andersen 1608 dage siden - Direkte link

Nu har jeg efterhånden læst en del kronikker på berlingske.dk fra denne mands hånd. Han plaprer jo bare løs om sine egne personlige teorier og pakker det ind i en pseudovidenskabelig indpakning. Manden er jo decideret uintelligent at høre på - jeg har endnu ikke læst noget som han har nogensomhelst videnskabelig eller bare logisk baggrund for at sige. Det er rent gætteri. Klassisk humaniora-blabla-snik-snak. Jeg læser hellere et Anders And blad end jeg hører på hans "analyser" i et radioprogram. Jeg bliver lige "klog" af begge dele.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af Einer T. Ludvigsen 1608 dage siden - Direkte link

Er det ikke lidt bagvendt ikke at ville høre hvad f.eks. Flemming Ytzen på Radio24syv har at sige om Kina og kinesisk mentalitet, blot fordi du tidligere på Berlingske har læst noget af Kasper Støvring, som du synes er under Anders And-niveau?

Lad nu personerne tale for sig selv på Radio24syv, ganske som du gør det her på 180Grader.


Skrevet af Andersen 1608 dage siden - Direkte link

Jeg skal ikke kunne udelukke, at det er lykkedes ham at invitere nogle interessante gæster i studiet. Det er nok min tillid til at han skulle have evnerne til at sammensætte et interessant radioprogram der er på nulpunktet. Jeg skal nok prøve at tvinge mig selv til at læse lidt om hans gæster næste gang:)


Skrevet af Matti Petersen 1608 dage siden - Direkte link

Problemet, for dig, omkring de teorier, han bringer i spil, er, at du ikke kan tilbagevise en eneste af dem. Skulle du kunne, må du meget gerne give et eksempel. I forlængelse af dette synes det derfor også at være dig, der er uintelligent, og ikke ham. Slutteligt er der ikke hverken værre eller bedre videnskabelig baggrund for teorierne, end alle andre teorier omkring sammenhængskraft, tillidskultur osv., men til gengæld er der en logisk baggrund, og den er, naturligvis, virkeligheden. Prøv at forholde dig til den.


Skrevet af Andersen 1608 dage siden - Direkte link

 

Du savner et eksempel. Kasper Støvring om USA:

 

> Især de sydlige stater er blevet markant mindre præget af

> europæisk kultur og orienterer sig i højere grad mod

> latinamerikansk kultur, sprog og etnicitet (i spansktalende

> områder er USA reelt et to-sproget land). Det vil drastisk

> forværre økonomien, der i forvejen er elendig

 

Klassisk Støvring-sætning fra een af hans kronikker på berlingske.dk. Han påstår altså, at øget latinamerikansk indvandring vil forværre USA's økonomi, og han præsenterer det som et videnskabeligt faktum. Det er noget han selv MENER - og det er fair nok - men det er ikke et faktum. At hans teorier "hverken er værre eller bedre" end andres teorier er ikke et argument. Det bliver ikke et faktum at månen er lavet af ost selv hvis et flertal af verdens befolkning påstår at månen er lavet af ost. Og det bliver heller ikke rigtigt af at jeg ikke kan tilbagevise denne påstand - det er STØVRING der kommer med påstanden og derfor hans opgave at påvise den - ikke min.


Skrevet af Andersen 1608 dage siden - Direkte link

Andre vil sige, at "øget latinamerikansk indvandring" vil give øget adgang til billig arbejdskraft - som så vil kunne bruges til at sætte gang i USA's økonomi. Den påstand som jeg her har fremført er sgu da ligeså god og veldokumenteret som Støvring's påstand. Det der gør Støvring uintelligent er IKKE at han mener hvad han mener. Det skal han da have lov til. Det uintelligente (og fornærmende overfor videnskabsfolk) er at han påstår at han er repræsentant for den videnskabelige verden. Han forstår jo tydeligvis ikke hvad videnskabelig dokumentation er for noget, og det er mig en gåde hvordan man på Humaniora kan uddele ph.d. grader for sådan noget uvidenskabeligt snik-snak-blabla!


Skrevet af Skovgaard 1608 dage siden - Direkte link

Ja efter at man har hørt ham blive pillet fra hinanden af Arzerouni i Djævlens Advokat, så er det svært at tage ham seriøst :) Men måske skal man ikke dømme ham helt ude pga. en dårlig optræden.


Skrevet af Matti Petersen 1608 dage siden - Direkte link

Skovgaard. Blive pillet fra hinanden? Det svarer til at man udkårer sit eget favorithold som klar vinder, i en fodboldkamp der ender 0-0. Den udsendelse handlede jo om holdninger (hvorfor liberale vil holde på Arzrouni og konservative på Støvring), og var netop blottet for videnskabelig dokumentation. Nu fik jeg genhørt den (og tak for opfordringen, snakken er interessant, men dog også (ved flere områder endog meget) låst til netop den tid, de taler i og om), og det slår mig hvor skrækkeligt de begge bruger det resignerende argument "jeg synes bare...". Det er en retorisk udåd, og håbløst fordi det ikke kan give andet end minder om en børnehaveflok, som har erkendt at såvel rationale som fornuft er ubrugeligt i "kampen" om at trumfe egne ideer igennem. Da "synes man bare..." som var dette argument, direkte fra egne følelser, mere rigtigt, mere godt og mere ægte. Samme "argument" hører man således også i stor stil fra politikere som Mette Frederiksen, Johanne Schmidt-Nielsen, Astrid Krag osv. Når der tales om diverse send-flere-penge-projekter, anstændighed og andet fra samme betal-venligst-for-at-vi-kan-få-stimuleret-vores-feel-good-behov-skuffe. Jeg må erkende, at begge skuffer mig på den front. Det burde de holde sig for gode til.

 

Men jeg er konservativ, og kan derfor bedst sætte mig ind Kasper Støvrings argumentationsrække. For jeg tror, at uanset om Christopher Arzrouni vil det eller ej, vil den kulturelle frihed, om end det personlige værdisæt er bundet på traditioner, sædvaner, forskellige konstruktioner osv., aldrig være stærkere end kulturel konservatisme. At have en lovgivning og en minimal stat, til individets fremme, forudsætter, som så mange andre ideologier, at mennesker er ens, i hvert fald i forhold til synet på statens og autoriteters rolle. Det kan jeg ikke forestille mig, at mennesker er. Der er under alle omstændigheder intet, der taler for det. Arzrouni har ganske ret i, at konservatisme i forhold til bevarelse af værdier, er præget af tilfældigheder. Men det trækker jo ikke tæppet væk under konservatismen - for hvad Arzrouni glemmer, eller blot ikke inddrager, er, at konservatisme også er bevarelsen af afgrænsningen, og forståelsen for, hvad "man" eller "vi" ikke er. Således at den frihed, Arzrouni gerne vil, rent faktisk har gunstige betingelser. Den totale frihed kan aldrig eksistere, Arzrouni (og langt de fleste andre liberale) siger det med henvisning til lovgivning og retsstaten, men frasorterer at disse konstruktioner, netop er beviset på et opgør med, hvad "man" eller "vi" ikke er. Det er de værdier, som har skabt disse konstruktioner, i hvert fald jeg, som konservativ, ønsker bevaret og styrket gennem synliggørelse og fastholdelse.

 

Fordi jeg ikke mener, at mennesker er - eller nogensinde bliver - ens, mener jeg, at konservatisme og liberalisme går hånd i hånd i et samfund som det danske. Eller, de er stærkt trængt af både socialisme og på længere sigt måske også af en anden konservatisme (den religionskulturelle), men jeg synes sagtens at kunne få øje på behovet for hinanden. Både nu, og på det spor, vi gerne skulle bevæge os ind på, hvor (meget) mindre stat er endestationen. Men den, liberale, grundtanke, tror jeg som sagt ikke, klarer udfordringerne alene.

 

Andersen. Kasper Støvring er ph.d. i litteraturvidenskab. Han påstår, så vidt jeg kan se, ikke at hans holdninger har videnskabeligt evidens i den forståelse, at han påstår, at han (og hans) alene ved, hvad fremtiden bringer. Alternativt vil jeg gerne oplyses herom, med konkrete eksempler (det du har bragt, er jo netop ikke et eksempel på det, du påstår). Det tror jeg godt Kasper Støvring er klar over, at ingen kan. Og da slet ikke på noget så diffust som kultur- og samfundsudvikling. Men han har nogle bud på det, og det er som sådan blot dem, han skriver om. At han så prøver at sandsynliggøre det ved at trække på faktiske, historiske begivenheder og bevægelser, undersøgelser om sammenhængskraft og tillidskultur, på statistikker for uddannelse, demografi, krim osv., synes jeg ikke gør påstandene mindre valide, men mere. Men det vil, alle dage, blot være påstande. Og som sagt, det ved Kasper Støvring formentlig godt. At du har taget sådan på vej, og påstår at Kasper Støvring har et andet udgangspunkt, end han formentlig har, finder jeg derfor mere fortællende om dig, end om ham. Og jeg må indrømme, at jeg ikke helt forstår dit hysteri - men det har måske at gøre med konflikten mellem de forskellige tankegange (herunder den du har kontra den Kasper Støvring har), I don't know.


Skrevet af Andersen 1608 dage siden - Direkte link

Hvad er der i sætningen:

 

> Det vil drastisk forværre økonomien, der i forvejen er elendig

 

der kan forstås på anden måde end at økonomien vil forværres ved latinamerikansk indvandring??? Der står jo ikke "jeg tror", "jeg vil mene" eller andet der klargører virkeligheden: At han gætter og ikke ved en pind om hvad han taler om. Hvis det er en holdning han ønsker at udtrykke skal han bruge ordene "jeg synes" eller "jeg tror" som du skriver ovenfor. Det vil du så synes er en "retorisk udåd" eller "håbløst". Du må meget undskylde - men der er ikke meget i denne verden jeg har mindre respekt for end mennesker der (retorisk) prøver at bilde folk noget ind de i virkeligheden absolut intet ved om. Ligegyldigt hvor god man mener man "retorisk" er til at fremlægge ting skal man såsandeligt holde sig LANGT fra at fremlægge ren fantasi som sandhed. Det er een af de mest elementære ting man burde vide hvis man har opholdt sig 5 minutter på et universitet. Beklager hvis han ikke har fakta der kan bakke hans holdninger og påstande op. Men så er det jo det der er sandheden - det gør det ikke ok at opfinde sin egen lille fantasiverden som man så (for at få det til at lyde som "god retorik") kan bilde folk ind er virkelighedens verden.


Skrevet af _slettet_bruger_833 1608 dage siden - Direkte link

Man kan vel som liberal hævde, at det er ligegyldigt om konservatismen giver et stærkere samfund. Det retfærdiggør ikke anvendelsen af tvang for at skabe et sådan konservativt samfund. Som liberal mener man jo typisk at samfundet blot er summen af os alle sammens individuelle måde at leve på. Ikke noget som staten skal konstruere, eller opretholde.


Skrevet af _slettet_bruger_1602 1608 dage siden - Direkte link

Som liberal mener man jo typisk at samfundet blot er summen af os alle sammens individuelle måde at leve på. Ikke noget som staten skal konstruere, eller opretholde.

Som konservativ mener man typisk, at samfundet ikke bare er summen af de nulevende generationers måde at leve og indrette sig på, men også af generationerne før os (jeg taler ikke om socialstaten, men om et langt længere historisk perspektiv), hvilket indebærer en forpligtelse også over for kommende generationer.

Mht. f.eks. udlændingeloven af 1983 bliver konklusionen således ikke, at staten blot gav afkald på 'uretmæssigt' at regulere indvandringen, men at en gruppe ideologiske politikere (mis)brugte staten til målrettet at underminere dansk levevis.


Skrevet af _slettet_bruger_1602 1608 dage siden - Direkte link

@Skovgaard/@Matti Petersen, der er vel ikke en af jer, som har et link til den omtalte udsendelse?


Skrevet af _slettet_bruger_1602 1608 dage siden - Direkte link

Tak.


Skrevet af Birte Frandsen 1608 dage siden - Direkte link

I 80rne, før den radikale godhedsindustri havde umuliggjort det helt frie ord på INFORMATION, havde

bladet en oplysende artikel om hvad indvandring havde gjort ved den lille stat BELIZE.

Landet var gået tilbage i diverse retninger.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Udland

8
11
9
6
5
13
7
10
14
7
8
9
9
8
9
7
13
7
8
11

- Annonce -


Om Einer T. Ludvigsen
Uddannet i flyvevåbnet samt cand.scient. i biologi fra Københavns Universitet. Har desuden taget eksaminer indenfor bl.a. lægevidenskab,...

Se Einer T. Ludvigsens profil
eller
Følg Einer T. Ludvigsen- Annonce -