Kontakt 180Grader.dk

- Annonce -

39

Skrevet af slettet bruger 8391 1580 dage siden - Direkte link

Et meget stort flertal af grækerne ønsker bestemt ikke at udtræde af Euro-samarbejdet ... de ønsker blot at få eftergivet al deres gæld ... og så vil de iøvrigt gerne have overført flere penge fra de andre Euro-lande ... gerne mange flere penge.


Skrevet af Ivan Dybdal 1580 dage siden - Direkte link

Spot-on artikel af Lars Seier Christensen.Men det er vel lige så meget guldlænker, som jerngreb grækerne har været holdt i med euroen? Det kommer selvfølgelig ud på ét.

 

Men hvis grækerne aldrig har haft til hensigt, at betale milliardlånene tilbage, kan det vel sammenlignes med lovligt bankrøveri ?

 

Nu er festen forbi, fordi mor Merkel kom og så, hvad de havde gang i.

De slipper billigt, hvis gælden eftergives og de genindfører drakmen, men lad gå for denne gang?

 

Såvidt jeg lige kan se, har de ferieturister, feta og frugt at leve af, så det er nok det, de må satse på?


Skrevet af Flemming Rasmussen 1580 dage siden - Direkte link

Røveri er måske så meget sagt. For enhver, der driver udlånsvirksomhed må det være sådan, at de nøje vurderer risikoen på en låntager. Så ansvaret for dette kaos ligger jo ikke kun hos grækerne.

- Annonce -

- Annonce -


Skrevet af _slettet_bruger_3909 1580 dage siden - Direkte link

Ja lige netop. Renten afspejler jo netop risikoen og derfor burde risikoen for default selvfølgelig have være kalkuleret i den samlede udlånsrente som bankere har. Altså, har man ikke som sådan en moralsk forpligtigelse til at betale lånet tilbage, men man kan selvfølgelig straffes - og bliver det - for ikke at gøre, normalt i form af ikke at kunne låne flere - nogensinde. I nogle lande, som fx Danmark, mener man dog ikke at det skal være muligt at erklære sig konkurs og komme af med gælden. Her er man gældsfange eller snarere rentefange til sin død. I USA forholder det sig ikke sådan. Her har man forstået at pengeudlån er en risiko og et produkt. Credit er noget man gør sig fortjent til, tilgengæld bliver man ikke moderne slave hvis man går konkurs.


Skrevet af Flemming Rasmussen 1580 dage siden - Direkte link

Det er en meget prisværdig artikel af Lars Seier. Spørgsmålet er derpå, hvorfor vi skal vente på at få dette klarsyn på EU og euroen fra en privat bankmand, mens en hær af politikere og de sværme af økonomer, de beskæftiger, ikke bestiller andet end at dække over, hvad EU er blevet til... også borgerlige politikere.


Skrevet af 1984grader NEJ TAK 1580 dage siden - Direkte link

Ja, præcis. Og modstanden mod EU - ja, modstanden, ikke blot skepsis - tiltager voldsomt blandt borgerlige vælgere.


Skrevet af Flemming Rasmussen 1580 dage siden - Direkte link

Det gør den. Og på et eller andet tidspunkt er den borgerlige fløj formentlig nødt til at adressere den virkelighed. Det burde blot være sket forlængst, og det fortæller noget om, hvor kvælende EU virker på den demokratiske norm.


Skrevet af slettet bruger 6264 1580 dage siden - Direkte link

Spørgsmålet bliver jo så bare, hvad alle politikerne skal lave, efter at de har været i de nationale parlamenter, hvis der ikke er forgyldte EU-poster til dem?

 

Og lige netop dét er der sikkert politikere, der tænker på.


Skrevet af Ulrik B. Petersen 1580 dage siden - Direkte link

Selvom Grækenland forlod euroen og måske EU, ville statsgælden jo ikke blive annulleret af den grund. Kun hvis landet gik bankerot, kunne det slippe fri af gældsfælden og udsigten til rentedøden. Men jeg er ikke sikker på at det ville blive noget kønt syn, for hvem ville låne Grækenland penge efter en bankerot? Spø'r bare ...


Skrevet af Einer T. Ludvigsen 1580 dage siden - Direkte link

Som jeg forstår det, så betyder det faktum, at den græske statsgæld hovedsagelig er udstedt efter græsk lov, at parlamentet kan beslutte at konvertere den til drachmer.


Skrevet af Christian Cederberg 1580 dage siden - Direkte link

Det ændrer jo ikke på at den græske stat kører med et permanent underskud, både på nationalt plan og på statsplan.

Hvordan skulle de kunne betale for benzin, forbrugsvarer m.m, når de har underskud på handelsbalancen? Med bytte med ferierejser og fetaost?


Skrevet af slettet bruger 6264 1580 dage siden - Direkte link

Det er klart, at der, samtidig med en udtræden af Euroland, skal ske en sanering af hele det græske system, så de bliver i stand til at opkræve skatter af alle, der tjener penge og ikke kun dem, der friviligt har meldt sig som skatteydere. (Hvor mange i Danmark ville betale skat, hvis det var frivilligt?)

 

(Måske kunne vi låne Thor Möger ud nogle år?)


Skrevet af Christian Cederberg 1580 dage siden - Direkte link

Igen. Det er jo blot det tyskerne forlanger.

Grækerne vil ikke betale skat, så hvordan det hjælper at tage en statsbankerot, forstår jeg simpelthen ikke.

 

Argentina kunne fordi de har et handelsoverskud. Grækerne kan ikke, fordi de intet producerer som andre vil betale penge for.

Du skal være logget ind for at kommentere artikler. Du kan logge ind her!

Flere artikler fra Udland

6
8
8
11
7
4
6
5
9
12
15
17
6
8
5
7
13
11
11
11

- Annonce -


Om Einer T. Ludvigsen
Uddannet i flyvevåbnet samt cand.scient. i biologi fra Københavns Universitet. Har desuden taget eksaminer indenfor bl.a. lægevidenskab,...

Se Einer T. Ludvigsens profil
eller
Følg Einer T. Ludvigsen
Afstemning
Vil du stemme på "Årets Dansker" på Berlingske Tidende?

- Annonce -